Режисер: Дина Дума

Продуцент: Марија Димитрова, Дејан Крајчевски

Сценарист: Дина Дума, Мартин Иванов

Директор на фотографија: Наум Доксевски

Едитор: Мартин Иванов

Кратка содржина:

Маја (16) и Јана (16) се неразделни другарки кои растат во Скопје. Маја е интровертна, срамежлива девојка која се вохитува на нејзината другарка, додека Јана е „водачот“ на оваа мала „банда”.

Тие заедно прават сé, се додека една вечер Маја не посведочи како Јана бутка друга девојка од карпите во езерото Матка и девојката исчезнува. Маја сака да пријави во полиција, но Јана не ѝ дозволува. По овој немил настан нивното другарство е ставено на тест.


МК| Пост продукција | Драма | Продукција Круг Филм Ко-продукција Лист Продукција

office@listproduction.mk
office@krugfilm.mk