Скопски Љубовџии (дел од омнибусот „Скопје Ремикс)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
10 мин. 58 сек.
Режисер:
Ѓорче Ставревски
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитриевски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Софија Самоиловска
Сценарио:
Ѓорче Ставревски
Директор на Фотографија:
Ѓорѓи Клинчаров
Музика:
Огнен анастасовски
Главни Улоги:
Игор Ангелов, Бојан Велески
Кратка содржина:

Бездомник трага по храна во подрумот. На негово големо изненадување пронаоѓа гол и врзан млад човек како лежи на подот. Сфаќајќи дека не постои никаква опасност, тој со него започнува разговор- монолог во кој голиот човек само потврдува или негира со движење на главата. Се добива впечаток за двајцата: гол љубовник на мажена жена чиј сопруг ги фатил и го врзал во подрумот, и поранешен зависник од дрога, бездомник кој сонува да ја види својата ќерка.

Награди:

Специјална награда од жири – Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk
2018-09-21T11:41:31+00:00