Созерцание

Оригинален формат:
35 mm
Година на објавување:
2009
Времетраење:
90 мин.
Режисер:
Иво Трајков
Продуцент:
Јири Конецни, Роберт Јазаџиски
Монтажа:
Петра Раусова
Сценарио:
Иван Арсењев
Музика:
Зоран Маџиров, Дуке Бојаџиев
Главни Улоги:
Давид Свехлик, Карел Зима, Верица Недеска, Магдалена Сидонова
Кратка содржина:

Јосифовото раѓање е проследено со пророштво: дека ќе умре на 29 години. Тоа е точно годината кога неговите жена и син го напуштаат и кога целиот негов свет се руши. Иако пријателство со Габриел му дава ново значење на неговиот живот, тоа истовремено претставува и извор на се поголеми проблеми. Се чини дека неговата нова љубов ќе му помогне да ја пронајде смислата на животот, но секвенци од драматични настани ќе му помогнат да се промени себеси и неговата верба.

Листа со фестивали на кои учевствувал филмот:

Меѓународен Филмски Фестивал Карлови Вари, Република Чешка, 2009

Светски Филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2009

Филмски фестивал „Finale Plzen“, Република Чешка, 2009

Меѓународен летен филмски фестивал Дурес, Албанија, 2009

Меѓународен Филмски фестивал Скопје, Македонија, 2009

Фестивал на македонски филм, Њуjорк, САД, 2009

Европски Филмски фестивал, Букурешт, Романија, 2010

Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

Продуцентски куќи:
Кавал филм
Јане Сандански 88-1/7
1000 Скопје, Р.Македонија
kaval@kaval.com.mk


Endorfilm
Primeticka 1187/4,
140 00 Praha 4, Czech Republic
endorfilm@endorfilm.cz
www.endorfilm.cz

Czech TV
Kavci hory , 140 70
Praha 4, Czech Republic


2018-10-22T13:59:24+00:00