Состојба на шок

Оригинален формат:
35мм
Година на објавување:
2011
Времетраење:
96 мин.
Режисер:
Андреј Кошак (Филмографија)
Продуцент:
Дарко Попов, Даниел Хочевар
Монтажа:
Јуриј Москон, Благоја Неделковски, Адрија Зафранивиќ
Сценарио:
Андреј Кошак
Директор на Фотографија:
Слободан Трниниќ
Музика:
Стефан Валдобрев
Главни Улоги:
Мартин Марион, Уршка Хлебец, Никола Којо, Арна Ѓијак, Александра Балмазовиќ, Емир Хаџихафибеговиќ, Роберт Пребил
Кратка содржина:

Состојба на шок е носталгична комедија за капитализмот и транзицијата на социјалните вредности во текот на изминатите 20 години кои комплетно ги променија Источно Европските земји.Тоа е приказна за изгубените чувства и моќта на чесниот човек.

Награди:

Специјално признание од жири – Фестивал на словенски филм, Порторож, Словенија, 2011

Фестивали:

Меѓународен филмски фестивал, Братислава, Словачка, 2012

Меѓународен филмски фестивал Comedy Cluj, Клуж, Романија, 2012

Филмски фестивал Реинденс, Лондон, Велика Британија, 2012

Холандски филмски фестивал, Утрехт, Холандија, 2012

Меѓународен филмски фестивал, Лесковец, Србија, 2012

Меѓународен филмски фестивал, Софија, Бугарија, 2012

ФЕСТ Меѓународен филмски фестивал, Белград, Србија, 2012

Синедејс Фестивал на европски филм, Македонија, 2011

Продуцентски куќи:
Панк Филм
Владимир Комаров 33, 1/2
1000 Скопје, Р.Македонија
pankfilm@gmail.com
www.pankfilm.mk

VERTIGO 
Kersnikova ulica 4, 
1000 Ljubljana, Slovenia
danijel@emotionfilm.si

ART FEST, e.o.o.d., 
1 Bulgaria Square, 
1463, Sofia, Bulgaria, 

BAŠ ČELIK d.o.o., 
Gospodar Jevremova 35, 
11000 Belgrade, Serbia,
bascelik@bascelik.net

SCCA/pro.ba, 
Nahorevska 224, 
71000 Sarajevo, 
Bosnia – Herzegovina,
office@pro.ba
2018-09-21T12:42:17+00:00