Времетраење: 16’17”

Режисер: Златко Калеников

Продуцент: Ивана Шекуткоска

Сценарио: Златко Калеников

Директор на Фотографија: Дејан Димески


Кратка содржина:

Дејствието на краткометражниот филм “Старо железо” започнува во полициска станица во Скопје. Во тек е испрашување на маж, ром, во врска со железо кое полицијата го нашла во неговиот двор. Човекот по име Перхан раскажува, правдајќи сѐ дека не знае од каде железото се нашло во неговиот двор. Полицијата не му верува. Испрашувањето е прекинато од нивен колега, полицаец, со образложение дека има дополнителни информации во врска со истиот случај.


Продуцентски куќи:
Стримон Филм
Ул. Скупи бр.14
1000 Скопје, Р.Македонија
+389 2 3088 617
+389 78 360 059
Копродуценти:
FX3X