Сценариото за долгометражниот игран филм „М“ (работен наслов) на Вардан Тозија е примено на работилницата за развој на сценарија ScripTeast. Оваа работилница е една од трите најдобри во Европа и е составена од три сесии: првата во Стердин, Полска, втората во Берлин (во склоп на Берлинскиот Филмски Фестивал) и третата во Кан (во склоп на Канскиот Филмски Фестивал).

Повеќе информации можете да најдете на:

https://www.facebook.com/scripteast/posts/1589229074510693

http://scripteast.pl