Оригинален формат:  Digi Beta

Година на објавување:  2010

Времетраење:  90 мин

Режисер:  Шкипе Н.Дука

Продуцент:  Шкипе Н.Дука

Извршен Продуцент:  Ејуп Дука

Монтажа:  Софија Самоиловска Јовановиќ

Сценарио:  Шкипе Н.Дука

Директор на Фотографија:  Владимир Самоиловски

Музика:  Мевлан Османи

Главни Улоги:  Сефедин Нуредини, Њомза Ибрај, Џемиле Ибрахими, Ментор Зумберај, Теута Јегени, Амернис Нокшиќи Јовановска

Кратка содржина:

Синот единец на Зека е убиен во војната. Она што е оставено на него е куќа полна со жени, неговата сопруга, ќерките и големата ќерка, но не и синот за да го продолжи неговото наследство. Разгорен од голема болка, тој се таложи во амнезија и почнува да се надева дека неговиот син е жив и наскоро ќе се врати дома. Еден ден еден странец доаѓа во селото носеќи ковчези од преку границата. Љубопитен за телата Зека го кани да спие во куќата. Ноќта паѓа заедно со демоните Зека е во лудило, тоа ќе го направи убиец. Отуѓен од целиот свет, тој продолжува да го чека неговиот мртов син а неговата млада ќерка чека од него да биде нејзиниот татко повторно.


Фестивали:

Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2013

Продуцентски куќи:
Одеон Сцена 7
Џон Кенеди 27/3-23
1000 Скопје, Р.Македонија
spamenergy@gmail.com