Оригинален формат:   Digital

Година на објавување:  2012

Времетраење:  113 мин.

Режисер:  Дарко Митревски

Продуцент:  Роберт Насков, Дарко Митревски

Монтажа:  Дејан Бошковиќ, Алоиз Фишарек

Сценарио:  Дарко Митревски, Гргур Струјиќ

Директор на Фотографија:  Клаус Фуксјагер

Музика:  Кирил Џајковски

Главни Улоги:  Катарина Ивановска, Сашко Коцев, Ричард Самел, Раде Шербеџија

Кратка содржина:
„Трето полувреме“ е приказна за неколку луѓе собрани околу најважната работа во светот – фудбалот, во најтурбулентното време во историјата на светот – Втората светска војна. Тоа е приказна за играчите на ФК Македонија и нивниот Германско-Еврејски тренер Рудолф Шпиц, кој ги води низ патот кон титулата шампион на Нацистичката фудбалска лига. Ова е приказна за основачот на клубот Димитрија, кој треба да избере меѓу својата љубов кон неговиот тим и неговата лојалност кон Новиот Поредок. Ова е приказна за неговиот најдобар напаѓач Коста, познат шверцер кој се вљубува со една убава богата девојка. Ова е приказната за Ребека, Еврејска принцеза на зрно грашок, која прифаќа со неа, во нејзината мала соба, да живее фудбалер (со тоа се измолкнува од горчливата судбина на нејзиниот народ). И најпосле – ова е приказна за фудбалот, игра што во тие страшни времиња е повеќе од игра: тој е бојно поле помеѓу Доброто и Злото!


Фестивали:

 • Меѓународен фестивал за млади Але Кино!, Полска, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Детроит, САД, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Шарлот, САД, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Мајами, САД, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Атланта, САД, 2013
 • Меѓународен филмски фестивал Синема Мунди, Чешка, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2013
 • Меѓународен филмски фестивал, Пекинг, Кина, 2013
 • Меѓународен еврејски филмски фестивал, Санкт Петербург, Русија, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Мајами, САД, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Калгари, Канада, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Ванкувер, Канада, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Палм Бич, САД, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Денвер, САД, 2013
 • Еврејски филмски фестивал, Сараево, Босна и Херцеговина, 2013
 • Меѓународен фестивал на филмска режија, Лесковец, Србија, 2013
 • Филмски фестивал Let’s CEE, Виена, Австрија, 2013
 • Меѓународен филмски фестивал, Тибурон, САД, 2013
 • Фестивал на еврејски филм, Загреб, Хрватска, 2013
 • Меѓународен филмски фестивал – Фебиофест, Прага, Република Чешка, 201
 • Меѓународен филмски фестивал, Палм Спрингс, САД, 2013
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Официјална Веб страница:
http://www.thethirdhalf-movie.com/

Продуцентски куќи:
Кино око
Нобелова 12а/6,
1000 Скопје, Македонија
contact@kinooko.com.mk

I/O Post
Dienzenhoferovy sady 1
150 00 Praha 5, Czech Republic
iopost@iopost.cz
www.iopost.cz

Дистрибутер

The Little Film Company
12930 Ventura Boulevard #822
Studio City CA 91604
Office 818.762.6999
Fax 818.301.2186
info@thelittlefilmcompany.com