Режисер:   Виктор Соколовски, Жарко Иванов

Продуцент:   Жарко Иванов

Монтажа:  Јован Вељановски

Сценарио:  Виктор Соколовски, Жарко Иванов

Директор на Фотографија:  Виктор Соколовски, Жарко Иванов

Музика:  Ускакан

Кратка содржина:
Што ќе се случи кога ромите – музичари од малото гратче Берово ќе се „сретнат“ со џез музиката, интерпретирана од великани како Дизи Гилеспи, Мајлс Дејвис, Џон Колтрејн, Луис Армстронг, Чет Бејкер итн.? Како кралевите на ромскиот мелос, ќе реагираат на сложените ритмики, хармонии и импровизации, карактеристични за џез стандардите, а сосема различни од нивното секојдневно музицирање? Дали е изводливо, на сосема спротивната страна од светот, да се формира „цигански џез оркестар (биг бенд), по стандардите на американската џез сцена?


Фестивали:
  •  Киненова, Скопје, Македонија, 2017
  •  Balkan Florence Express, Фиренца, Италија, 2018
  • ОДА, Тетово, Македонија, 2018
  •  Doc’n’Roll, Лондон, Велика Британија, 2018
  • Ake Dikhea, Германија, 2018
  • Ismailia Film Festival, Egypt, 2019
Продуцентски куќи:

Флип Бук

ДООЕЛ Багдадска 26/1-3

1000 Скопје, Р. Македонија

ubanob@gmail.com