Фeстивали

Фeстивали2018-12-04T13:09:04+00:00

Фестивали во Македонија

Адреса: 8 Март. Бр. 4, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Битола, Македонија

Датум на одржување: 23-30 Септември 2017 | 38мо издание

Веб страна: www.manaki.com.mk

Адреса: Димитар Влахов Б.Б, 1000 скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 12-21 Ноември, 2017 | 16то издание

Веб страна: www.cinedays.mk

Адреса: Кузман Јосифовски Питу Бр. 34/1, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 20-28 Април, 2017 | 20то издание

Веб страна: www.skopjefilmfestival.com.mk

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 19-25 Август 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.makedox.mk

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 11-16 Октомври 2017 | 5то издание

Веб страна: www.giffoni.mk

Адреса: Венјамин Манчуковски Бр. 17/1-1, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датум на одржување: 23-27 Ноември 2017 | 7мо издание

Веб страна: www.animaxskopjefest.mk

Локација: Струмица, Македонија

Датум на одржување: 26-30 Јуни 2017 | 13то издание

Веб страна: www.asterfest.mk

Локација: Тетово, Македонија

Датум на одржување: 03-07 Октомври 2017 | 6то издание

веб страна: https://festhome.com/f/508

Адреса: ул. Никола Русински Бр. 1, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Париз, Франција и Берлин, Германија

Датум на одржување: 25-28 Мај 2017 во Германија | 31 Мај-3Јуни 2017 во Франција | 7мо издание

Веб страна: www.see-ff.net / www.seeaparis.com

Адреса: ул. 376, Бр. 108, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Датумна одржување: 03-11 Април 2017 | 15то издание

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: Ноември 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.mobilefestival.net

Адреса: Партизански одреди Бр. 80/1-4, 1000 Скопје, Македонија

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: октомври 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.ehofilmfest.mk

Локација: различен град секоја година

Дата на одржување: Мај 2017 | 46то издание

Адреса: Партизанска Б.Б, 7000 Битола, Македонија

Локација: Битола, Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 25то издание

Веб страна: www.camera300.mk

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: 14-19 Октомври 2017 | 2ро издание

Адреса: ул Ќурчиска Б.Б. (Музеј на Македонија), 1000 Скопје, Македонија

Локација: Кратово, Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 6то издание

веб страна: www.makedonskoetnoloskodrustvo.org

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: 11-15 Октомври 2017 | 2ро издание

Веб страна: www.kinenova.com

Локација: Скопје, Македонија

Дати на одржување: Декември 2017 | 2ро издание

Локација: Скопје, Македонија

Дата на одржување: 30 Март-07 Април 2017 | 7мо издание

Веб страна: www.filozofskifilmskifestival.wordpress.com

Фестивали на Македонски филм

Македонски филмови на меѓународни фестивали

Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Солунски филмски фестивал, Солун, Грција, 2017 – Награда од публиката (Balkan Survey Section)
 • Синедејс, Скопје, Македонија, 2017
 • Фестивал Black Nights, Талин, Естонија, 2017
 • Меѓународен филмски фестивал на Индија, Гоа, Индија, 2017
 • Фестивал на медитерански филм, Брисел, Белгија, 2017 – Специјална награда од жири за сценарио
 • Меѓународен филмски фестивал, Пуне, Индија, 2018
 • Тромсо Филмски фестивал, Тромсо, Норвешка, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал, Санта Барбара, САД – Најдобар интернационален филм, Интернационална натпреварувачка програма
 • Меѓународен филмски фестивал, Бенгалуру, Индија, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Косморама, Трондхајм, Норвешка, 2018
 • Софиски филмски фестивал, Софија, Бугарија, 2018 – Специјално признание од жирито на Балканската програма
 • Бергамо филм митинг, Бергамо, Италија, 2018 – Награда за најдобар филм
 • Фестивал на франкофонски филм, Франкофилм, Рим, Италија, 2018 – Специјално признание од жири
 • Фестивал Хамарама, Хамар, Норвешка, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Фебиофест, Прага, Чешка, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Обањ, Франција, 2018 – Награда за најдобар филм
 • Central and East Europe Society, Канада, 2018
 • Филмски фестивал Кливленд, САД, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Минеаполис, Минесота, САД, 2018
 • Фестивал Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2018 – Најдобар дебитантски филм и Специјално признание од Cineplexx
 • Меѓународен филмски фестивал Пекинг, Кина, 2018
 • Фестивал Еуросине, Богота, Колумбија, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Фаџр, Техеран, Иран, 2018
 • Фестивал SEE Fest, Лос Анџелес, САД, 2018
 • Фестивал European Cinema day and night, Литванија, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал, Шангај, Кина, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Нанси, Франција, 2018 – Награда од публика за најдобар филм
 • Меѓународен филмски фестивал LIFFE, Лесковац, Србија, 2018
 • Фестивал Агис Ломбарда, Милано, Италија, 2018
 • Филмски фестивал Калгари, Канада, 2018
 • Филмски фестивал Златна Роза, Варна, Бугарија, 2018
 • Фестивал ОДА, Тетово, Македонија, 2018 – Награда за најдобро сценарио
 • Киненова фестивал, Скопје, Македонија, 2018
 • Фестивал Cineast, Луксембург, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал „Патот на свилата“, Шенси, Кина, 2018
 • Фестивал за филмска камера, Златно око, Попово, Бугарија, 2018
 • Фестивал Мостра ди Валенсија, Валенсија, Шпанија – Сребрена Палма и Награда за најдобра режија
 • Филмски фестивал Сао Паоло, Бразил, 2018
 • Македонски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2018
 • Филмски фестивал Кембриџ, Велика Британија, 2018
 • Кулинарски филмски фестивал “Devour! The Food Film Fest”, Волфвил, Канада, 2018
 • Гувахати меѓународен филмски фестивал, Асам, Индија, 2018

други фестивали во Македонија на кои е прикажан: 

 • Dream On, Струга
 • Orevche Beach Festival, Охрид
 • Д фестивал, Дојран
 • „Нов град“, Кочани
 • Кино на отворено, Скопје
 • Струмица Open Air
 • When in Krusevo, Крушево
 • Ѓорче Петров „Звуците на културата”

Човекот што не сакаше да умре“ во режија на Гоце Цветановски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија
 • Clujshorts, Романија, 2016
 • International Film Festival ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2016
 • Prokuplje Film Festival, Србија,  2016 – Златно магаренце за најдобар анимиран филм
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • Louisiana International Film Festival, САД, 2016
 • Anilogue International Animation Festival, Будимпешта, Унгарија, 2015
 • Animateka International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2015
 • Hrizantema Horror and Fantasy Film Festival, Србија, 2015 – Најдобар анимиран филм
 • Euroshorts 2015 International Contest, Варшава/ Гдањск/ Катовице,  Полска, 2015
 • Animax Skopje Animation Fest, Македонија, 2015
 • Balkanima, Белград, Србија, 2015
 • Filmski Front, Нови Сад, Србија, 2015
 • International Animation Film Festival ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015
 • Cartoon Club-International Festival of Animation Cinema and Comics, Римини, Италија, 2015

Девојка што паѓа“ во режија на Владимир Лукаш (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017 – Награда за Најдобар анимиран филм
 • Trieste Film Festival, Италија, 2017
 • Video Babel, Перу, 2016
 • Post Mortem, Мексико, 2016
 • L’Acquila Film Festival, Италија, 2016
 • Animateka, Словенија, 2016
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Balkanima, Србија, 2016
 • Bosh Festival, Македонија, 2016
 • Stop Trik Film Festival, Словенија и Полска, 2016
 • Drimon, Македонија, 2016
 • CEE Ningbo, Кина, 2016
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Asterfest, Македонија, 2016
 • Animax, Македонија, 2015, Специјално признание
 • Cinedays, Македонија, 2015
 • Manaki Film Festival, Македонија, 2015

Кружно патување на Марето“ во режија на Жарко Иванов  (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Anim!Arte, Бразил, 2017
 • CineLebu, Чиле, 2017
 • CIAF Cairo International Animation Forum, Египет, 2017
 • Corfu Animated Film Festival, Грција, 2017
 • Animacam, Шпанија, 2017
 • DebateCine, Аргентина, 2016
 • Ateneo Ferrolan, Шпанија, 2016
 • Istanbul Short FF, Турција, 2016
 • BaNeFF, Шведска, 2016
 • Animateka, Словенија, 2016
 • Balkans Beyond Borders, Бугарија, 2016
 • Animaevka, Белорусија, 2016
 • Corto Corrente, Италија, 2016
 • KineNova, Македонија, 2016, Награда за најдобра Анимација
 • Detour On The Wheels Film Festival, Италија, 2016
 • Cinetoro, Колумбија, 2016
 • Cinanima, Португал, 2016
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Tofuzi, Грузија, 2016
 • Film Lab Festival, Италија, 2016
 • Adana Mediterranean Film Festival, Турција, 2016
 • Timishort, Романија, 2016
 • Short of the year, Шпанија, 2016
 • Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Best Shorts Competition, САД, 2016, Посебно признание
 • Bosh Festival, Македонија, 2016
 • Jahorina FF, Босна и Херцеговина, 2016
 • Anim’est, Романија, 2016
 • FeKK, Словенија, 2016
 • Drimon, Македонија, 2016
 • Golden Dragonfly, Доминиканска Република, 2016
 • Minikino, Индонезија, 2016
 • Macedonian FF Canada, Канада, 2016
 • Festival de Cine de Madrid, Шпанија, 2016
 • Kolkata Short FF, ИНдија, 2016
 • Grenoble Short FF, Франција, 2016
 • CEE Ningbo, Кина, 2016, Награда за Најдобра Анимација
 • Ohrid Film Fest, Македонија, 2016
 • Supertoon festival, Хрватска, 2016
 • Balkan Film Food Festival, Албанија, 2016
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • Golden Kuker, Бугарија, 2016
 • Asterfest, Македонија, 2016, Награда Златен Проектор
 • Holland Animation Film Festival, Холандија, 2016
 • Animax, Македонија, 2015, Награда Сребрена Тула 
 • Cinedays, Македонија, 2015
 • Manaki Film Festival, Македонија, 2015

Алерик“ во режија на Вук Митевски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
 • SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
 • L’ Aquila International Film Festival, Италија, 2014 – Најдобар анимиран филм
 • „Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014 – Награда „Вила“ за најдобар анимиран филм
 • Trieste Film Festival, Италија, 2014
 • Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013
 • Alpe Adria Cinema – Trieste Film Festival, Италија, 2013
 • Filmini International Short Film Festival, Бугарија, 2013
 • Bogazici International Film Festival, Турција, 2013
 • International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

Кружно патување на сенката“ во режија на Жарко Иванов (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival des cinemas du sud est europeen “See a Paris”, Франција, 2014
 • International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013
 • Balkanima – European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2013 
 • Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Специјално признание за анимиран филм

Играта заврши“ во режија на Зоран Мишевски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • BAMKids Film Festival, Њујорк, САД, 2014
 • Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
 • CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
 • Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012
 • ArtMuse – Media Art Festival, Битола, Македонија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Народен Фронт 12“ во режија на Иван Ивановски  (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SUPERTOON International Animation Film Festival, Хрватска, 2015
 • O!PLA Polish Animation Film Festival, Полска, 2014
 • DreamON Festival for Processing Culture, Струга, Македонија, 2013
 • International Short Film Festival SHORTFORM, Горни Милановац, Србија, 2013
 • Animateka – International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2012
 • AnimaxSkopje Fest – International Festival for Animated Film, Скопје, Македонија, 2012
 • Notfall – International Film Festival, Леуварден, Холандија, 2012
 • Primanima – World Festival of Animated Film,Будаорс, Унгарија, 2012
 • Banjaluka– International Animation Film Festival,Бања Лука, Босна и Херцеговина, 2012
 • Anim’est– International Animation Film Festival, Букурешт, Романија, 2012
 • European Animated Film Festival BALKANIMA, Белград, Србија, 2012
 • Stoptrik International Film Festival,Неиполомице, Полска, 2012
 • Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
 • Short Film Festival Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012

Вистинската приказна за Хансел и Гретел“ во режија на Гоце Цветановски (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012
 • АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011 – Специјална диплома од жири
 • See a Paris – Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011
 • Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011
 • KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011
 • Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011
 • Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011
 • Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011
 • „Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011
 • Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011
 • „Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011
 • „Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011
 • „Голден Kукер – Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011
 • „Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011
 • Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011
 • Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011
 • Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011
 • „Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011
 • БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010 – Диплома ASIFA Србија
 • Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010
 • Картун Клуб Римини, Италија, 2010
 • Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010
 • МотелX Лисабон – Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010
 • Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010
 • Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010
 • Aниматека – Меѓународен Фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010
 • Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010

 Внатре“ во режија на Иван Ивановски (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • Stoptrik International Film Festival, Кошице, Словачка, 2012
 • Detroit Independent Film Festival, САД, 2011
 • Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2011
 • Animax Skopje Fest, Скопје, Македонија, 2011
 • Adana Golden Boll Mediterranean Short Film Festival, Турција, 2010
 • Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 – Специјално признание од жири
 • San Giò – Verona Video Festival, Италија, 2010
 • BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010
 • 4Tuned Cities Independent Film and Visual Arts Festival –Приштина/Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/ БиХ and Скопје/Македонија, 2010
 • Yasujiro Ozu International Short Film Festival, Сасуоло, Модена, Италија 2010
 • Kriterion Cinema Club Movies Meetings, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2009  – Најдобар анимиран филм
 • Animateka – International Animated Film Festival, Ljubljana, Slovenia, 2009 – Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг
 • Balkan Snapshots Film Festival, Амстердам, Холандија, 2009
 • Balkanima European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2009
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2009
 • KLIK! Amsterdam Animation Festival, Холандија, 2009
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009
 • DOT Online International Film Festival, 2009

Кога денот немаше име“ во режија на Теона Стругар Митевска (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Berlin Film Festival, Германија, 2017
 • European Film Festival, Италија, 2017 – награда Cineuropa
 • Jerusalem Film Festival, Израел, 2017
 • Sydney International Film Festival, Австралија, 2017

Ах, љубов моја“ во режија на Коле Ангеловски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Скопје филм фестивал, Македонија, 2017
 • Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017
 • Festival of Mediterranean and European Film Trebinje, Босна и Херцеговина, 2017
 • FerFilm Festival, Косово, 2017 – Најдобар Игран Филм
 • Macedonian Cinema Days, Австралија, 2017
 • Macedonian Film Festival, Канада, 2017

Реквием на г-ѓа Ј“ во режија на Бојан Вулетиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Berlin Film Festival, Германија, 2017
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2017
 • International Film Festival FEST, Србија, 2017
 • Скопје филм фестивал, Македонија, 2017

„Насоки“ во режија на Стефан Командарев  (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Cannes Film Festival, Франција, 2017
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2017 – Специјална награда од Жири

Хармс  во режија на Иван Болотников (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Shanghai Film Festival, Кина, 2017 – Најдобро сценарио и Најдобра кинематографија

Џган“ во режија на Вардан Тозија (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Chicago International Film Festival, САД, 2016
 • Braunschweig IFF, Германија, 2016  – Специјална награда за актер Мартин Ѓоргоски
 • Heimspiel IFF, Германија, 2016
 • Eastern Neighbours Film Festival, Холандија, 2016
 • Razor Reel, Белгија, 2016
 • Cinedays, Македонија, 2016
 • Exground Filmfest, Германија, 2016
 • Goteborg IFF, Шведска, 2017
 • Balkan Florence Express, Италија, 2017
 • Lume Festival, Бразил, 2017
 • Festival Internacional de Cine de Guadalajara, Мексико, 2017
 • Festival Film Policier de Liege, Белгија, 2017
 • Transilvania IFF, Романија, 2017
 • Shanghai IFF, Кина, 2017
 • Durban IFF, Јужно Африканска Република, 2017
 • Prifest Prishtina International Film Festival, Косово, 2017 – ФИПРЕСЦИ Награда
 • Kitzbuhel, Австрија, 2017 – Најдобар игран филм
 • DEA Open Air Festival, Албанија, 2017
 • Otranto, Италија, 2017 – Најдобар игран филм
 • Leskovac IFF, Србија, 2017 –  Најдобар актер, Мартин Ѓоргоски
 • Beginning FF, Русија, 2017
 • Ubrzaj HRIFF, Црна Гора, 2017

Златна петорка“ во режија на Горан Тренчовски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, 2016
 • Филмски фестивал Raindance, Лондон, 2016
 • Macedonian Cinema Days, Сиднеј, 2016
 • Македонски филмски фестивал, Торонто, 2016
 • Филмски фестивал Бенгалуру, 2017
 • Фестивал DetectiveFest (Law & Society), Москва , 2017 – Диплома од жири (OFFICIAL JURY DIPLOMA)
 • Love Film Festival, Перуџа, 2017 – Златен Грифон – Најдобар странски филм
 • Фестивал на филмови од Југоисточна Европа, South East European Film Festival (SEEFF), Берлин, 2017
 • Фестивал на Југоисточен европски филм, SEE a Paris, Париз, 2017 – Најдобар филм во Југоисточна Европа, Најдобра монтажа
 • Филмски фестивал Јагран, Њу Делхи/Мумбаи 2017 – Најдобар странски филм
 • Balkan Film Food Festival, Подградец, 2017 – Награда BEST BALKAN SPIRIT
 • Филмски фестивал Крајина, Бихач, 2017
 • Фестивал Love is Folly IFF, Варна, 2017
 • Фестивал на централно европски филм, Темишвар, 2017
 • Меѓународен фестивал за филмска режија, Лесковац, 2017
 • Балкански филмски фестивал, Брно, 2017
 • Меѓународен фестивал за историски и воени филмови, Варшава, 2017 – Награда BRONZE SABER
 • Филмски фестивал Њу Џерси, САД, 2018 – Најдобар долгометражен филм
 • Меѓународен филмски фестивал на дебитантски филмови “Beginning”, Санкт Петерсбург, 2017 – Специјална награда“ROSSIYSKAYA GAZETA”
 • Фестивал на европски и независен филм Euro-In-Film, Нови Сад, 2017
 • Фестивал AWARD “St. 15 Tiberiopolian Martyrs”, 2017
 • Меѓународен фестивал на нова европска кинематографија „Златна липа“, Стара Загора, 2018
 • Филмски фестивал Ravno Selo, 2018
 • Филмски фестивал Тримак, Луцерн, 2018
 • Филмски фестивал Киненова, Скопје, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Кардиф, 2018 – Најдобар странски долгометражен филм

Устав на Р. Хрватска“ во режија на Рајко Грлиќ (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Slovenian Film Festival, Словенија, 2016 – Награда за најдобра словенска копродукција, Најдобар костим
 • Leskovac International Film Festival – LIFFE, Србија, 2016 – Награда за најдобар актер, Награда за најдобра актерка
 • Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016
 • Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2016
 • Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2016
 • Montreal World Film Festival, Канада, 2016 – Гран при
 • SEEFest in Los Angeles, САД, 2017 – Гран При “Bridging the borders”
 • Santa Barbara International Film Festival, САД, 2017 – Најдобар филм

Доме слатки доме“ во режија на Фатон Бајрактари (2016)

(Косово/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
 • International Film Festival “Karlovy Vary”, Република Чешка, 2016
 • South-Eastern European Festival, Германија, 2017 – Најдобар актер

Сиераневада“ во режија на Кристи Пуиу (2016)

(Романија/ Босна и Херцеговина/ Македонија/ Хрватска/ Франција)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2016
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016

Ослободување на Скопје“ во режија на Раде Шербеџија (2016)

(Македонија/Хрватска/Финска)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Helsinki  International Film Festival, Финска, 2016
 • Pula Film Festival, Хрватска, 2016
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
 • Mostar Film Festival, 2016 – Најдобар актер дебитант (Давид Тодосовски), Специјално признание (Раде Шербеџија)
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016
 • Palm Springs Festival, САД, 2017
 • BaNeFF (Balkan New Film Festival), Шведска, 2017
 • Zagreb Film Festival, Хрватска, 2016
 • Jewish Film Festival, Moscow, Русија, 2017
 • FEST, Belgrade, Србија, 2017
 • Tiburon Film Festival, САД, 2017
 • International Film and TV Festival, Shanghai, Кина, 2017
 • Ubrzaj, Festival for Human Rights, Црна Гора, 2017

Ноќен живот“ во режија на Дамјан Козоле (2016)

(Словенија/Македонија/Босна и Херцеговина)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Karlovy Vary IFF, Чешка, 2016, Кристален глобус за најдобра режија (Дамјан Козоле)
 • Motovun FF, Хрватска, 2016
 • Sarajevo FF, Босна и Херцеговина, 2016
 • Zadar Avvantura FF, Хрватска, 2016, Награда за најдобар режисер (Дамјан Козоле)
 • Miskolc IFF, Унгарија, 2016
 • Portorož – Festival of Slovenian Films, Словенија, 2016,
 • – Весна Нагрда за најдобар режисер (Дамјан Козоле)
 • – Весна награда за најдобра актерка (Пиа Змељиќ)
 • – Весна награда за најдобри епизодни актери (Петар Арсовски, Дејан Спасиќ, Матија Вастл)
 • – Весна Награда за најдобар продукциски дизанј (Душан Милавец и Нежа Зинајиќ)
 • Alexandria – Mediteranean Countries FF, Египет, 2016
 • Luxembourg – CinEast IFF, Луксембург, 2016
 • Montpellier – Cinema Mediterraneen FF, Франција, 2016
 • Arras FF, Франција – Visions de l’Est, 2016
 • Cottbus FF, Германија, 2016
 • Braunschweig IFF, Германија, 2016
 • CineDays Skopje IFF, Македонија, 2016
 • Trieste FF, Италија, 2017
 • Reykyjavik – Stockfish FF, Исланд, 2017
 • Belgrade – FEST, Србија, 2017, Награда на критиката за најдобар филм – Небојша Џукелиќ
 • Sofia IFF, Бугарија, 2017
 • Ales, Франција, 2017
 • Vienna – Let’s CEE FF, Австрија, 2017
 • Vilnius IFF, Литванија, 2017
 • Cleveland FF, САД, 2017
 • Istanbul FF, Турција, 2017
 • Jeonju IFF, Кореа, 2017
 • Cluj – Transilvania IFF, Романија, 2017

Шишка делукс“ во режија на Јан Цвитковиќ (2015) 

(Словачка/Македонија/Чешка)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015
 • Filmfestival Cottbus, Германија, 2015
 • „Let’s CEE Film Festival“, Виена, Австрија, 2015
 • „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015
 • Trieste Film Festival, Италија, 2015
 • “FEST” International Film Festival, Белград, Србија, 2015
 • Montreal World Film Festival, Канада, 2015

Жената на мојот живот“ во режија на Антони Дончев (2015)

(Бугарија/Македонија/Ирак/Романија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SEE a Paris Film Festival, Франција, 2016
 • SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016
 • International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016
 • Cinemania Festival, Бугарија, 2015
 • Cairo International Film Festival, Индија, 2015
 • ARRAS Film Festival, Франција, 2015
 • Antalya “Golden Orange” Film Festival, Турција, 2015
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015
 • Moscow International Film Festival, Русија, 2015
 • Apollonia Art Festival, Sozopol, Бугарија, 2015
 • Romania International Film Festival, Романија, 2015
 • Edirne International Film Festival, Турција, 2015
 • Cyprus International Film Festival, Кипар, 2015
 • “Golden Rose” Feature Film Festival, Бугарија, 2015
 • Mongolia International Film Festival, Монголија, 2015
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Банат“ во режија на Адриано Валерио (2015)

(Италија/Романија/Македонија/Бугарија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Лазар“ во режија на Светозар Ристовски (2015)

(Македонија/Хрватска/Бугарија/Франција)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Pula Film Festival, Хрватска, 2016 Награда од публика „Златна Порта на Пула“ за најдобар филм и награда за Најдобра актерска интерпретација „Златна Арена“
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Чешка, 2016
 • Festival of Tolerance – JFF Zagreb, Хрватска, 2016
 • Brussels International Film Festival, Белгија, 2016
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2016
 • Santa Barbara International Film Festival, САД, 2016
 • Warsaw International Film Festival, Полска, 2015
 • „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015
 • Cinemed International Festival of Mediterranean Films, Монпеље, Франција 2015
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Три дена во Септември“ во режија на Даријан Пејовски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SEE a Paris Film Festival, Франција, 2016 – Најдобра музика
 • SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016 – Најдобар филм
 • SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016 – Награда од младо жири за најдобра актерка и најдобра режија 
 • International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016
 • Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015 – Најдобро сценарио
 • Filmfestival Cottbus, Германија, 2015
 • Montreal World Film Festival, Канада, 2015
 • FEST International Film Festival, Белград, Србија, 2016
 • Chicago International Film Festival, САД, 2015
 • Bratislava International Film Festival, Р. Чешка, 2015
 • Edirne International Film Festival, Турција, 2015

Татко“ во режија на Висар Морина (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016
 • Filmfestival Cottbus, Германија, 2015 – Најдобар дебитантски филм
 • „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015 – Специјална награда
 • Tirana International Film Festival, Албанија, 2015 – Најдобар долгометражен филм, Media Jury Special Mention
 • International Bosphorus Film Festival, Турција, 2015 – Најдобар долгометражен филм, Најдобро сценарио
 • Panorama of European Cinema, Атина, Грција, 2015 – Награда од публиката
 • Cinema Mediterraneen de Bruxelles, Белгија, 2015 – Prix Cineuropa
 • Marrakech International Film Festival, Мароко, 2015 – Специјална награда од жирито
 • Avvantura Film Festival Zadar, Хрватска, 2015 – Награда за најдобар актер
 • Karlovy Vary International Film Festival, Р. Чешка, 2015 – Награда за најдобра режија
 • Karlovy Vary International Film Festival, Р. Чешка, 2015 – Награда EUROPA CINEMAS LABEL
 • Munich Film Festival, Германија, 2015 – “Награда „New German Cinema Talent“ за Најдобра режија, Најдобро сценарио и Најдобар актер и „One Future Prize“
 • Reykjavík International Film Festival, Исланд, 2015
 • Motovun Film Festival, Хрватска, 2015
 • Helsinki International Film Festival – Love & Anarchy, Финска, 2015
 • Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2015
 • Adelaide Film Festival, Австралија, 2015
 • BFI International Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2015
 • Filmkunsttage Saxony-Anhalt, Германија, 2015
 • Osnabrück Independent Film Festival, Германија, 2015
 • Film Fest Ghent, Белгија, 2015
 • Hamptons International Film Festival, САД, 2015
 • Cologne Conference – Internationales Film und Fernsehfestival, Келн, Германија 2015
 • Haifa International Film Festival, Израел, 2015
 • Mostra Internacional de Cinema, Сао Паоло, Бразил, 2015
 • Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2015
 • Tallinn Black Nights Film Festival, Естонија, 2015
 • International Film Festival Bratislava, Словачка, 2015
 • CINEDAYS Festival of European Film, Македонија, 2015
 • Seville European Film Festival, Шпанија, 2015
 • Geneva International Film Festival Tous Ecrans, Швајцарија, 2015
 • Cairo International Film Festival, Египет, 2015
 • Cameraimage, Полска, 2015
 • FILMZ – Festival des deutschen Kinos, Германија, 2015
 • International Film Festival, Goa, Индија, 2015
 • Around the world in 14 films, Германија, 2015

Медена ноќ“ во режија на Иво Трајков (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2015
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015

Пресуда“ во режија на Стефан Командарев (2014)

(Германија/Бугарија/Македонија/Хрватска)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2015
 •  SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
 • Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014
 • International Film Festival of India, Гоа, 2014
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2014
 • Warsaw Film Festival, Полска, 2014
 • Haifa International Film Festival, Израел, 2014
 • CinEast Central and Eastern European Film Festival, Луксембург, 2014
 • AltCine Panorama of European Cinema, Грција, 2014
 • Mostra International de Cinema, Сао Пауло, Бразил, 2014
 • Arras Film Festival, Франција, 2014

До балчак“ во режија на Столе Попов (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016
 • Balkan New Film Festival, Шведска/Норвешка, 2016
 • Balkan Days, Германија, 2016
 • Nancy Lorraine International Film Festival, Франција, 2015 
 • Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 – Најдобра женска улога
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2015
 •  International Cinematographers’ Film festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

Деца на сонцето“ во режија на Антонио Митриќески (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Film Festival, Варна, Бугарија, 2015  
 • Macedonian Cinema Days – Film Festival, Хурствил, САД, 2015-Најдобра режија
 • Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
 • FEST International Film Festival, Србија, 2015  
 • Beijing International Film Festival, Кина, 2015
 • Beloit International Film Festival, САД, 2015 (Официја конкуренција)
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 – Најдобар долгометражен филм
 • Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2014 (Официја конкуренција)
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

Инферно“ во режија на Винко Модерндорфер   (2014)

(Словенија/Македонија/Хрватска/Србија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 – Втората награда „Живојин Жика Павловиќ“
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2015
 • SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
 • Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014
 • Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2014
 • Festival of Slovenian Film, Portoroz, Словенија, 2014
 • CINEMED – International Mediterranean Film Festival, Монпеље, Франција, 2014

Такви се правилата“ во режија на Огњен Свиличиќ (2014)

(Хрватска/Франција/Србија/Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 – Специјално признание
 • Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2015 – „Златна мимоза“ за најдобар филм, најдобро сценарио и најдобар актер
 • Instanbul Internationa Film Festival, Турција,  2015
 • Minneapolis St. Paul International Film Festival, САД, 2015
 • Crossing Europe Filmfestival Linz, Австрија, 2015
 • IndieLisboa Film Festival, Lisbon, Португалија, 2015
 • Seattle International Film Festival, САД, 2015
 • Sydney International Film Festival, Австралија, 2015
 • Olhar de Cinema Film Festival, Куритиба, Бразил, 2015
 • Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2015
 • Pula Film Festival, Хрватска, 2015
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2015
 • Palm Springs International Film Festival, САД,  2015
 • Tromso International Film Festival, Норвешка, 2015
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015
 • Vilnius International Film Festival, Литванија, 2015
 • Venice Film Festival, Италија,  2014 – Награда за најдобар актер во програма „Хоризонти“
 • Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2014
 • Haifa International Film Festival, Израел, 2014
 • Warsaw Film Festival, Полска, 2014 – Најдобра режија
 • Festival of Mediterranean Film – Cinemed, Montpellier, Франција, 2014
 • Thessaloniki  International Film Festival, Грција, 2014
 • Film Festival Cottbus, Германија, 2014 – Најдобар актер
 • Stockholm Film Festival, Шведска, 2014 – Најдобра кинематографија, Најдобра женска улога и Најдобра машка улога
 • Kolkata International Film Festival, Индија, 2014
 • Tallinn “Black Nights” Film Festival, Естонија, 2014
 • Singapore International Film Festival, Сингапур, 2014
 • Dubai International Film Festival, ОАЕ, 2014
 • Minsk Film Festival, Белорусија,  2014 – Најдобар актер

Споменик на Мајкл Џексон“ во режија на Дарко Лунгулов (2014)

(Србија/Германија/Хрватска/Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Cluj Film Comedy Festival, Романија, 2015
 • Cairo International Film Festival, Египет, 2015
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Indy Film Fest, Индијанаполис, САД, 2015 
 • VOICES Festival, Вологда, Русија, 2015 – Најдобро сценарио
 • Nashville Film Festival, САД, 2015 – Награда од жири и Награда за најдобар актер
 • Festival of Eastern and Central European Film, Руен, Франција, 2015  –  Награда од жири
 • Monte Carlo Comedy Film Festival 2015 – Специјално признание за најдобро сценарио
 • Nis Film Festival of Actors’ Achievements, Србија, 2015 – Гран при NAISA за најдобро актерско остварување, награда ФИПРЕСЦИ
 •  CineDays Festival of European Film, Македонија, 2015
 • FEST International Film Festival, Белград, Србија, 2015
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015
 • Cleveland International Film Festival, САД, 2015
 • Minneapolis International Film Festival, САД, 2015
 • New Port Beach International Film Festival, САД, 2015
 • Eastern European Film Festival, Лима, Перу, 2015
 • Pune International Film Festival, Индија, 2015
 • Jameson Dublin International Film Festival, Ирска, 2015
 • Febiofest, Prague, Република Чешка, 2015 
 •  Santa Barbara International Film Festival, САД, 2015  – Најдобар источноевропски филм
 • Goteborg Film Festival, Шведска, 2015
 • Trieste Film Festival, Италија, 2015 
 • Fribourg International Film Festival, Швајцарија, 2015
 • International Film Festival Love & Anarchy, Хелсинки, Финска, 2014
 • Raindance Film Festival, Велика Британија, 2014
 • Filmfest Hamburg, Германија, 2014
 • International Antalya Golden Orange Film Festival, Турција, 2014
 • Minsk International Film Festival “Listapad”, Белорусија, 2014
 • Arras Film Festival, Франција, 2014
 • Bangalore International Film Festival, Индија, 2014
 • Chennai International Film Festival, Индија, 2014
 • International Film Festival of India, Гоа, 2014
 • Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014
 • „Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
 • Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2014 – Специјално признание на жири
 • Avvantura Festival Film Forum Zadar, Хрватска, 2014
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014  
 • Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2014  – „Златна мимоза„ за најдобар филм 
 •  Pula Film Festival, Хрватска, 2014
 • Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2014

 Соба со пијано“ во режија на Игор Иванов  (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
 • Macedonian Film Festival, Toronto, Канада, 2014
 • International Film Festival “Love Is Folly”, Варна, Бугарија, 2014
 • „Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
 • Chicago International Film Festival, САД, 2014
 • Avvantura Festival Film Forum Zadar, Хрватска, 2014
 • International Film Festival FEST Belgrade, Србија, 2014
 • Sofia International Film Festival, Софија, Бугарија, 2014
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

 „Балканот не е мртов“ во режија на Александар Поповски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
 • ODA – Tetovo International Film Festival, Македонија, 2014
 • BaNeFF Balkan New Film Festival, Стокхолм, Шведска, 2014
 • Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово,  2013
 • Leskovec International Film Festival, Лесковец, Србија, 2013
 • ONE Country ONE Film – Apchat International Film Festival, Франција, 2013

Трето полувреме“ во режија на Дарко Митревски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Young Audience Film Festival Ale Kino!, Полска, 2013
 • Annual Lenore Marwil Jewish Film Festival, Detroit, САД, 2013
 • Charlotte Jewish Film Festival, САД, 2013
 • Miami Jewish Film Festival, САД, 2013 
 • Atlanta Jewish Film Festival, САД, 2013
 • Cinema Mundi International Film Festival, Чешка, 2013
 • Toronto Jewish Film Festival, Канада, 2013
 • Beijing International Film Festival, Кина, 2013
 • St. Petersburg International Jewish Film Festival, Русија, 2013
 • Jewish Film Festival, Calgary, Канада, 2013
 • Vancouver Jewish Film Festival, Канада, 2013
 • Palm Beach Jewish Film Festival, САД, 2013
 • Denver Jewish Film Festival, САД, 2013
 • Sarajevo Jewish Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013
 • Tiburon International Film Festival, САД, 2013
 • Leskovec International Film Festival, Лесковец, Србија, 2013
 • Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2013
 • Festival of Tolerance – Zagreb Jewish Film Festival, Хрватска, 2013
 • Prague International Film Festival – Febiofest, Република Чешка, 2013
 • Palm Springs International Film Festival, Палм Спрингс, САД, 2013 
 •  International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012

Скопје Ремикс“ во режија на Борјан Зафировски, Огнен Димитровски, Јане Алтипармаков, Синиша Евтимов, Вардан Тозија, Даријан Пејовски, Срѓан Јaнакиевиќ, Бојан Трифуновски, Саша Станишиќ, Ѓорче Ставрески (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Sound and Vision Film Festival, Мајданпек, Србија, 2013
 • Balkan Film Fest, Лублин, Полска, 2013 
 •  Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013 –  Специјална награда од жири
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Festival Diese, Дижон, Франција, 2012
 • Author Film Festival, Белград, Србија, 2012

Жената што си ги избришала солзите“ во режија на Теона Митевска   (2012)   

(Македонија/ Германија/ Словенија/ Белгија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Portoros Film Festival, Словенија, 2013
 • Kaunas International Film Festival, Литванија, 2013
 • Fest Film Kosova HNF, Косово, 2013
 • International Film Festival of Urugay, Уругвај, 2013
 • Journees du Film Mediteraneen d’Alger, Алжир,  2013
 • Women Make Waves Film Festival, Тајван, 2013
 • St. Petersbourg International Film Festival, Русија, 2013
 • International Women’s Film Festival, 2013
 • Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Berlin International Film Festival – Berlinale, Германија, 2012
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2012
 • Crossing Europe Film Festival, Линц, Австрија, 2012
 • International Film Festival Cinema Jove, Валенсија, Шпанија 2012
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Brasilia International Film Festival, Бразил, 2012
 • European Film Festival, Палиќ, Србија, 2012
 • Two Riversides International Film Festival, Полска, 2012
 • Montenegro Film Festival, Црна Гора, 2012 – „Златна мимоза“ за најдобра камера
 • Espoo Cine International Film Festival, Финска, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Busan International Film Festival, Кореја, 2012
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Trieste International Film Festival, Италија, 2012
 • Festival des Arcs, Белгија, 2012
 • Namur Film Festival, Белгија, 2012
 • Pristina Film Festival, Косово, 2012
 • Chennai International Film Festival, Индија, 2012
 • Panorama of European Cinema Festival, Грција, 2012
 • Muces Film Festival, Шпанија, 2012
 • Kolkata International Film Festival, Индија, 2012
 • Regiofun Film Festival, Полска, 2012
 • Macedonian Film Festival, Канада, 2012
 • Malaga Film Festival, Шпанија, 2012
 • International Crime and Punishment Film Festival, Турција, 2012
 • Galway Film Fleadh, Ирска, 2012
 • European Film Awards, Малта, 2012

Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски (2011)

(Македонија/ Србија)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • San Sebastian International Film Festival, Шпанија, 2014
 • Salt LakeCity Film Festival, САД, 2013
 • Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013
 • Аye Aye Film Festival, Франција, 2013
 • Golden Linden International Film Festival, Стара Загора, Бугарија, 2013
 • Asterfest,Струмица, Македонија, 2012
 • Targowa Street Film & Music Festival, Лоѓ, Плска, 2012
 • International Film Festival Cinema Mundi, Република Чешка, 2012 – Award
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2012 – Audience Award
 • Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012 – Best Screenplay
 • Bruno Cinema Mundi International Film Festival, Република Чешка, 2012
 • Jecheon International Music&Film Festival, Кореа, 2012
 • Lille International Film Festival, Франција, 2012
 • Film Festival “Mlodzi i Film”, Козалин, Полска, 2012
 • Chicago International Music & Film Festival, САД, 2012
 • Montevideo 30th International Film Festival, Уругвај, 2012
 • Berlin Comedy Film Festival, Германија, 2012
 • Kosice Film Festival, Словачка, 2012
 • Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012
 • Otok, Int. Film Festival, Izola, Словенија, 2012
 • Favourites Film Festival, Berlin, Германија, 2012
 • Lille Film Festival, Франција, 2012
 • Florence Intl. Film Festival, Италија, 2012
 • Jakarta Film Festival, Jakarta, Индонезија, 2012
 • Divan Film Festival, Романија, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
 • Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2011 – “Crystal Globe” Award for Best Film
 •  Montenegro Film Festival, Хергег Нови, 2011 – “Golden Mimosa” for Best Male Role
 • International Film Festival PriFilmFest, Kosovo, 2011 – “Golden Goddess “Special Jury Prize
 • Euro-Mediterranean Film Fest, Копер, Словенија, 2011 – FEDEORA Critics Award
 • International Film Festival Cottbus, Германија, 2011 – DIALOGUE Prize for Intercultural Communication
 • Prizren Film Festival, Косово, 2011 – Best Actor Award
 • Tirana International Film Festival, Албанија, 2011 – Best Film Award and MEDIA Award
 • European Film Festival Palic, Србија, 2011
 • Ferizaj film Festival, Косово, 2011
 • Mojkovac Film Festival, Црна Гора, 2011
 • Kragujevac Film Days, Србија, 2011
 • Motovun Film Festival, Хрватска, 2011
 • Film Screenplay Festival Vrnjacka Banja, Србија, 2011
 • Film Meetings Festival, Nis, Србија, 2011
 • Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2011
 • Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2011
 • Sligo New Music Film Festival, Ирска, 2011
 • Gijon International Film Festival, Шпанија, 2011
 • Kolkata Film Festival, Индија, 2011
 • Leskovac International Film Festival, Србија, 2011
 • Belgrade  Author’s Film Festival, Србија, 2011

Ова не е американски филм“ на Сашо Павловски (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Bridge Film Fest, Косово, 2014
 • Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово, 2013
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2012
 • Balkan Film Festival, Полска, 2012
 • SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
 • Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Petaluma Film Festival, Калифорнија, САД, 2012
 • Chennai International Film Festival, Tamil Nadu, Индија, 2011
 • Kolkata Film Festival, Индија, 2011

Парада“ во режија на Срѓан Драгојевиќ  (2011)

(Србија / Македонија / Хрватска / Словенија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013
 • Berlin International Film Festival – Berlinale, Германија, 2012  – Награда од публика во програмата Панорама, посебно признание од екуменското жири, награда Victory Column од читателското жири “Siegessäule” 
 • Skopje Summer Festival, Македонија, 2012
 • Vilnius International Film Festival “Kino Pasavaris”, Литванија, 2012
 • Da Sodoma a Hollywood – Torino LGBT Film Festival, Италија, 2012 – Награда од публика
 • Transylvania International Film Festival, Романија, 2012
 • Cinema City International Film Festival, Србија, 2012 –  Награда од публика
 • Galway Film Fleadh, Ирска, 2012 – Најдобар интернационален филм
 • Sydney Film Festival, Австралија, 2012
 • Jerusalem International Film Festival, Израел, 2012
 • Monthly movie club – Tel Aviv International LGBT Film Festival, Израел, 2012
 • Odessa International Film Festival, Украина, 2012 
 • European Film Festival, Палиќ, Србија, 2012
 • Pula Film Festival, Хрватска, 2012 – „Златна Арена“ за најдобро сценарио и најдобра женска улога
 • Festroia – International Film Festival Setubal, Португалија, 2012 – Награда од публика и „Златен делфин“ за најдобар филм
 • MedFilm Festival of Mediterranean Cinema, Рим, Италија, 2012 – Гран при за најдобар филм
 • Cinemed – Montpellier Mediterranean Film Festival, Франција, 2012  – Награда од публика
 • European Film Awards, Малта, 2012  
 • Fribourg International Film Festival, Швајцарија, 2012 – Награда од публика
 • Nis Film Festival, Србија, 2012 – Награда за најдобра машка улога
 • Sofest Film festival, Sopot, Србија, 2012 – Гран при за најдобра монтажа и најдобра актерка
 • Film Screenplay Festival, Врњачка Бања, Србија, 2012 – Најдобро оригинално сценарио
 •  Puchon International Fantastic Film festival, Јужна Кореја, 2012
 • Two Riversides – Film and Art Festival, Полска, 2012

Состојба на шок“ во режија на Андреј Кошак (2011)

( Словенија / Македонија / Бугарија / Србија / Босна и Херцеговина)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2012
 • FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2012
 •  International Film Festival Bratislava, Словачка, 2012
 • Comedy Cluj International Film Festival, Клуж, Романија, 2012
 • Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2012
 • Netherlands Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • Lescovac International Film Festival, Србија, 2012
 • Festival of Slovenian Film, Порторож, 2012 – Специјално признание од жири
 • CineDays Festival of European Film, Македонија, 2011

Духот на Баба Илонка“ во режија на Томислав Жаја  (2011) 

( Хрватска / Македонија / Австрија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013
 • International Children’s Festival, Шибеник, Хрватска, 2012
 • Pula Film Festival, Хрватска, 2011

Малиот Бог на Љубовта“ во режија на Жељко Сошиќ  (2011)

( Црна Гора/ Македонија / Словенија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Vsetin Film Marathon – Cinema Montenegro, Република Чешка, 2014
 • Film Fest Kosova “Goddes on the Throne”, Приштина, Косово, 2013 – Награда за Најдобра режија и  Најдобра женска споредна улога
 • Balkan Florence Express Film Festival, Фиренца, Италија, 2012
 • Montenegro Film Festival of the Mediterranean, Црна Гора, 2012
 • Motovun Film Festival, Хрватска, 2012
 • SouthEast European Film Festival, Париз, Франција, 2012
 • Days of Montenegrin Cinema, Загреб, Хрватска, 2012
 • Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2011 – Награда „Живко Николиќ“
 • CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011

 Мајки“ во режија на Милчо Манчевски  (2010)

(Македонија / Франција / Бугарија)

 Фестивали на кои е прикажан: 

 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
 • Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013
 • “Europe on Screen” Film Festival, Џакарта, Индонезија, 2013
 • Alpe Adria Cinema Trieste Film Festival, Италија, 2012
 • Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
 • East by SouthEast Film Festival, Копенхаген, Данска, 2012
 • Minsk International Film Festival Listаpad, Белорусија, 2011 – „Сребрена награда“ за филмот како уметнички феномен
 • Ljubljana International Film Festival, Словенија, 2011 – Награда за режија
 • FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2011 – Награда од критика за најдобар филм „Небојша Џукелиќ“ и специјална награда од жири во категорија “Europe ut of Europe„
 • Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2011 – добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)
 • International Film Festival Cinema Mundi, Полска, 2011
 • Cleveland International Film Festival, САД, 2011
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011
 • Vilnius International Film Festival “Kino Pasavaris”, Латвија, 2011
 • Istanbul International Film Festival, Турција, 2011
 • Las Palmas de Gran Canaria International Film Festival, Шпанија, 2011
 • Open City Docs Fest, Лондон, Велика Британија, 2011
 • Scottsdale International Film Festival, САД, 2011
 • Pula International Film Festival, Хрватска, 2011
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2011
 • La Casa Encendida, Мадрид, Шпанија, 2011
 • Transylvania International Film Festival Cluj, Сибиу, Романија, 2011
 • Moscow Film Festival, Русија, 2011
 • Warsaw International Film Festival, Полска, 2011
 • Syracuse International Film Festival, САД, 2011
 • Semana de Cinema Experimental, Мадрид, Шпанија, 2011
 • International Film Festival of Индија, Гоа, 2011
 • International Film Festival PriFilmFest, Приштина, Косово, 2011
 • Toronto International Film Festival, Канада, 2010
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”,  Битола, Македонија, 2010
 • Sao Paulo International Film Festival, Бразил, 2010

Војната заврши“ во режија на Митко Панов (2010)

(Македонија / Швајцарија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Golden Linden International Film Festival, Стара Загора, Бугарија, 2013
 • Innsbruck International Film Festival, Австрија, 2012
 • Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
 • SouthEast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2011 – Специјална награда
 • Balkan Film Festival, Odense, Данска, 2011
 • International Film Festival PriFilmFest, Приштина, 2010 – Добитник на  „МЕДИА“ награда
 • Tirana International Film Festival, Албанија, 2010 – Најдобар балкански филм
 •  International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2010
 • Solothurn Film Festival, Солотурн, Швајцарија, 2010
 • Kino in der Reitschule, Берн, Швајцарија, 2010
 • Gotham Screen International Film Festival, Њујорк, САД, 2010
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2010

Некои Поинакви Приказни“, омнибус од пет кратки филмови режирани од млади режисерки од Словенија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Македонија-Марија Џиџева (2010)

(Хрватска/ Македонија / Србија / Словенија / Босна и Херцеговина / Ирска)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • Galway Film Fleadh, Ирска, 2011
 • City of Women International Festival of Contemporary Arts, Словенија, 2011
 • Pune International Film Festival, Индија, 2011
 • Goteborg International Film Festival, Шведска, 2011
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011
 • Creteil International Woman’s Film Festival, Франција, 2011
 • South East European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2011
 • Pula Film Festival, Хрватска, 2010 – Добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)
 • European Film Festival Palic, Србија, 2010 – Специјално признание
 • Montenegro Film Festival, Црна Гора, 2010 – Специјална награда од жири
 • Film Screenplay Festival, Vrnjacka Banja, 2010 –3то место за најдобро сценарио
 • Festival of Slovenian Film, Порторож, 2010 – Награда за костимографија (за словенскиот дел од филмот)
 • European Film Fest – Panorama of European Cinema, Атина, Грција, 2010 – Награда од публика
 • Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2010
 • Taormina International Film Festival, Италија, 2010
 • Sopot National Festival, Србија, 2010
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010
 • Motovun International Film Festival, Хрватска, 2010
 • National Acting Festival, Ниш, Србија, 2010
 • World Film Festival, Montreal, Канада, 2010
 • International Film Summerfest Durres, Албанија 2010
 • National Film Fest, Мостар, Босна и Херцеговина, 2010
 • National Film Fest, Мојковац, Црна Гора, 2010
 • International Film Festival, Варшава, Полска, 2010
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2010
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2010
 • Valladolid International Film Festival, Шпанија, 2010
 • Serbian Film Festival, Сиднеј, Мелбурн, Перт – Австралија, 2010
 • Carthage Film Festival, Тунис, 2010
 • Mannheim-Heidelberg International Film Festival (Art of Cinema), Германија, 2010
 • Cairo International Film Festival, Каиро, Египет, 2010
 • International Film Festival, Kerala, Индија, 2010
 • Chennai International Film Festival, Индија, 2010

Како да ме нема“  во режија на Хуанита Вилсон   (2010)

(Ирска / Македонија / Шведска)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
 •  Cinema Mundi International Film Festival, Чешка, 2012 – Прва награда
 • Phoenix Film Festival, САД, 2011 – Награда за најдобар филм
 • Istanbul International Film Festival, Турција, 2011 –  добитник на  “FACE” награда од Советот на Европа
 • Annual Irish Film & Television Awards, 2011 – награда за најдобар режисер, најдобро сценарио и најдобар филм
 • Cinema for Peace Berlin, Германија, 2011
 • Palm Springs International Film Festival, САД, 2011
 • Jameson Irish Film Festival, Ирска, 2011
 • San Luis Obispo International Film Festival, САД, 2011
 • International Film Festival Breda, Холандија, 2011
 • Creteil International Women’s Film Festival, Франција, 2011
 • WorldFest – Houston Independent International Film Festival, САД, 2011
 • International Women’s Film Festival in Seoul, Јужна Кореја, 2011
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010
 • Toronto International Film Festival, Канада, 2010
 • Haifa International Film Festival, Израел, 2010
 • Zagreb Film Festival, Хрватска, 2010
 • Cairo International Film Festival, Египет, 2010 – Добитник на „Сребрена пирамида“

Мисија Лондон“ во режија на  Димитар Митовски   (2010)

(Бугарија / Македонија / Унгарија)

 Фестивали на кои е прикажан: 

 • Divan Film Festival, Романија, 2013
 • Motovun Film Festival, Croatia, 2011 – Добитник на „Непоткуплива награда“
 •  Мoscow International Film Festival, Русија, 2010
 • International Film Festival, Братислава, Словачка, 2010
 • Hungarian Film Week, Унгарија, 2010
 • Sofia International Film Festival, Бугарија, 2010
 • CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2010
 • “Golden Rose” Bulgarian Feature Film Festival, Варна, Бугарија, 2010

 „Татко“ во режија на Шќипе Дука (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Tirana International Film Festival, Албанија, 2013

Созерцание“ во режија на Иво Трајков (2009)

(Македонија / Чешка)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2010
 • Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010
 • Karlovy Vary International Film Festival, Чешка, 2009
 • Montreal World Film Festival, Канада, 2009
 • Finale Plzen Film Festival, Чешка, 2009
 • Durres International Film Summerfest, Албанија, 2009
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2009
 • Macedonian Film Festival, Њујорк, САД, 2009

Исток Запад Исток“ во режија на Герѓ Џовани (2009)

(Македонија/ Албанија/ Италија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2009

Avec L’Amour” во режија на Илија Цветковски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • CineDOC, Тбилиси, Грузија, 2018
 • Zagreb Dox, Хрватска, 2018
 • Let CEE, Виена, Австија 2018
 • Hot Docs, Канада, 2017
 • Dok.fest Минхен, Германија, 2017
 • Sarajevo Film Festiva, Босна и Херцеговина, 2017
 • MakeDox, Македонија, 2017
 • INFF Den Haag, Холандија, 2017
 • LISTAPAD, Минск, Белорусија, 2017

Мојот превртен свет“ во режија на Петра Селишкар (2016) 

Фестивали на кои е прикажан:

 • SEE Fest, Лос Анџелес, САД, 2017 – Награда за најдобар документарен филм и најдобра кинематографија во документарен филм

Осветлената темнина“ во режија на Арсим Фазлија (2016) 

Фестивали на кои е прикажан:

 • International festival WE CARE in New Delhi, Индија, 2017

Глас од Букурешт” во режија на Леотрим Идризи (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2016

Песна за бекташотво режија на Гоце Цветановски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2016

Вања Лазарова (со маки сум се родила)во режија на Синиша Ефтимов (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Star Doc Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2016 
 • „Roma Cinema Doc“, Италија, 2015
 • „All Seas Film Festival“, САД, 2015
 • London Shows International Film Festival, Велика Британија
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Последниот Македонец  – Патот кон истребувањево режија на Илија Пиперковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

TAT-Транзициона еуфорија или национална измама во режија на Сашо Миленковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Кајмово режија на Александар Зиков (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

“Опера” во режија на Бајрам Бајрами (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Последниот отпор на старецот во режија на Арбен Тачи (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Пожарникарот Муци во режија на Саша Станишиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Детето во светотво режија на Гоце Цветановски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Осветлената темнина во режија на Арсим Фазлија (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија – „Сребрена потковица“
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015

Децата на мојот татково режија на Бесфорт Имами (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • FerFilm Festival, Uroshevac, Косово, 2015
 • Balkan Film& Food Festival, Pogradec, Албанија, 2015
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Tirana Documentary Film Festival, Албанија, 2015
 • Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
 • Golden Sun Short Film Festival, Малта, 2015

Бродот што никогаш не поминаво режија на Александар Спасовски (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Watch Out! Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
 • MakeDox Creative Documentary Film Festival, Македонија, 2015

Не чепкај со валкани раце“ во режија на Венцислав Ристов (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014

Другата страна на планината во режија на Мерита Чочоли (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2015 – Најдобар документарен филм
 • DOKU Tirana International Film Festival, Албанија, 2016
 • International Documentary and short Film Festival Dokufest, Призрен, Косово, 2016

Меѓу два света“ во режија на Сабидин Али (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014
 • International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2014
 • International Festival of Dоcumentary Films on Human Rights ONE WORLD, Косово, 2013

Барајќи ја среќата“ во режија на Марија Џиџева (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Eurorama Trento, Италија, 2016
 • Belgrade Docuematray and Short Film Festival, Србија, 2015
 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 – Најдобар документарен филм
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • Ex Ponto International Performing Arts Festival, Љубљана, Словенија, 2014
 • Balkan Film & Food  Festival, Поградец, Албанија, 2014Најдобар документарен филм
 • FerFilm International Film Festival, Косово, 2014  – Најдобар документарен филм
 • Underhill Fest, Подгорица, Црна Гора, 2014
 • South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014 – Најдобар документарен филм во Југоисточна Европа
 • ZagrebDox – International Documentary Film Festival, Хрватска, 2014
 • Festival of European Film – Cinedays, Скопје, Македонија, 2013 
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Дисидент“ во режија на Петар Џуровски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014

Мама Европа“ во режија на Петра Селишкар (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Brussels Film Festival, Брисел, Белгија, 2014
 • LSFS, Шипањ, Хрватска, 2014
 • Film Wekend of the European Cooperation Day, Виена, Австрија, 2014
 • Festival du Cinema Mediteraneen, Брисел, Франција, 2014
 • Festival Intergalactique de L`Image Alternative, Брест, Франција, 2014
 • Balkan Florence Express, Фиренца, Италија, 2014 
 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Balkantage Munchen, Германија, 2014
 • Neisse Film Festival, Германија, 2014
 • London International Documentary Festival, Велика Британија, 2014
 • Gothenburg Independent Film Festival, Шведска, 2014 – Награда за најдобра режија
 • Festival Intergalactique de l’image alternative, Франција, 2014
 • International Mediterranean Film Festival, Франција, 2014
 • Balkan Florence Express, Италија, 2014
 • Rotterdam International Film Festival, Холандија, 2014
 • Trieste Film Festival, Италија, 2014
 • Zagrebdox – International Documentary Film Festival, Хрватска, 2014
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2013
 • Free Zone Film Festival, Belgrade, Србија, 2013
 • LIFE – Ljubljana International Film Festival, Словенија, 2013
 • International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2013
 • Festival of Slovenian Film, Порторож, Словенија, 2013
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013 – Најдобар документарен филм
 • Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија,  2013
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Makedox – International Creative Documentary Film Festival, Македонија, 2013
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

Трагачи по звук“ во режија на Сузана Диневски (2013)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Kocevje Film Autumn Film Festival, Словенија, 2014
 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014
 • Cannes Corporate Media& TV Awards, Кан, Франција, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013 – Најдобар документарен филм
 • Jecheon International Music and Film Festival, Јужна Кореја, 2013
 • Tehran International Short Film Festival, Техеран, Иран, 2013
 • Jahorina Film Festival, Пале, Босна и Херцеговина, 2013 – Специјална награда од жири

Музејот – сеќавања на македонската борба“ во режија на Маја Младеновска (2012)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012

Луѓе без земја“ во режија на Марко Ѓоковиќ (2011)

 Фестивали на кои е прикажан: 

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
 • CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011

Нашите во Стамбол“ во режија на Елизабета Конеска  (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Меѓународен филмски фестивал Јахорина, Пале, Босна и Херцеговина, 2013
 • Cannes Corporate Media& TV Awards, Кан, Франција, 2013
 • TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Награда „Ацо Алексов“
 • Меѓународен фестивал на етнографски филм, Кратово, Македонија, 2012
 • Медитерански филмски фестивал на жени автори, Марсеј, Франција, 2012
 • Days of Ethnographic Film Festival, Љубљана, Словенија, 2012
 • SEE a Paris South East-European Film Festival, Франција, 2012
 • Trento Film Festival, Италија, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012 
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2011
 • International Festival of Ethnographic Film, Србија, 2011
 • Film Festival Days of Ethnographic Cinema, Москва,  Русија, 2011

Шарски зраци“ во режија на Арбен Тачи (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Cannes Corporate Media& TV Awards, Кан, Франција, 2013
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2012

Шнајдерки“ во режија на Билјана Гарванлиева (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Divan Film Festival, Романија, 2013
 • Balkan Film Festival, Оденсе, Данска, 2011
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2011
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010 – Гран при „Срцето на Сараево“ за најдобар документарен филм
 • FIPA Biarritz – International Festival of Audiovisual Programs, Франција, 2010
 • Jihlava International Documentary Film Festival, Чешка, 2010
 • Free Zone International Documentary Film Festival, Белград, Србија, 2010
 • Montenegro Film Festival, Црна Гора
 • International Women’s Film Festival, Дортмунд, Германија
 • Kassel Documentary Film and Video Festival, Германија
 • Dokumentarist – International Documentary Film Festival, Истанбул, Турција
 • Dok.Fest International Documentary Film Festival, Минхен, Германија

Име си е име“ во режија на  Согурјон Еинарссон  (2010)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • Global Wake Up Film Festival, Чикаго, САД, 2011 – Награда од публика
 • Jewish Community Center, Вашингтон, САД, 2010
 • Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2009

Горчина” во режија на Сенад Абдули  (2010)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Плати и жени“ во режија на Атанас Георгиев (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010
 • Docudays International Human Rights Documentary Film Festival, Киев, 2010  – Специјална награда од жири и награда „Андреј Матросов“
 • MakeDox Creative Documentary Film Festival, Македонија, 2010 – Специјална награда од жири
 • Kansas International Film Festival, САД, 2010
 • Balkan Trafik Film Festival, Белгија, 2010
 • Cleveland International Film Festival, САД, 2010
 • Hot Docs, Canadian International Documentary Festival, Торонто, 2009
 • DOK Leipzig, Internationales Leipziger Festival für Dokumentar– und Animationsfilm, Германија, 2009
 • Mumbai Film Festival, Mumbai Academy of Moving Arts, Индија, 2009
 • Golden Apricot / Yerevan International Film Festival, 2009
 • 4 Screens European Festival, Париз, Франција, 2009
 • International Bursa Silk Road Film Festival, Турција, 2009
 • Diagonale, Festival of Austrian Film, Грац, Австрија, 2009
 • Filmhuis Den Haag, Холандија, 2009
 • International Documentary Film Festival “Flahertiana” Perm, Русија, 2009
 • International Women Film Festival, New Delhi, Индија, 2009
 • Kasseler Dokumentarfilm- und videofest, Германија, 2009
 • Prizren Dokufest,  International Doumentary&Short Film Festival, Косово, 2009
 • This Human World, International Human Rights Film Festival, Австрија, 2009
 • Independent Film and Visual Art Festival, 4 Tuned Cities, Приштина, Амстердам, Скопје, Сараево, 2009
 • Film Festival Free Zone, Белград, Србија, 2009
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2009  – 3то место награда од публика
 • Visions du Reel International Documentary Film Festival, Нион, Швајцарија, 2009 – Награда „Regards Neufs“
 • ZagrebDox International Documentary Film Festival, Хрватска, 2009 –  Специјално признание од жири
 • Liburnia Film Festival, Хрватска, 2009 –  Награда од публика и специјална награда од жири
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2009
 • European Festival, Париз, Франција, 2009
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2009

Волшебниот рид“ во режија на Петар Џуровски  (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
 • Jahorina Film Festival, Пале, Босна и Херцеговина, 2013 – Бронзена боровинка
 • European Film Festival, Букурешт, Романија, 2011
 • I’ve Seen Films International Film Festival, Милано, Италија, 2011
 • International Festival of Archaeological Film, Роверто, Италија, 2010
 • Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010

Чедо“ во режија на Аљоша Симјановски (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2010 
 • Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2009 Специјална награда
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009

Крв за крв“ во режија на Астрид Омери (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009

Погледни го животот низ моите очи“ во режија на Марија Џиџева (2008)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Underhill, Podgorica, Црна Гора, 2010  – Гран При
 • Beldox, Белград, Србија, 2009 – Специјално признание
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009
 • One World Festival, Приштина, Косово, 2009
 • Pravo Ljudski, Сараево, Босна и Херцеговина, 2009
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2009
 • Astra Film Festival, Сибиу, Романија, 2009
 • International Documentary Festival “Cronograf”, Молдавија, 2009
 • International Short Film Festival Asterfest, Струмица, Македонија, 2009
 • Zagrebdox, Загреб, Хрватска, 2009
 • IDFA International Festival, Амстердам, Холандија, 2008

„Амби“, во режија на Марија Апчевска (2017) 

Фестивали на кои е прикажан:

 • Fest New Directors/New Films Festival, Португалија, 2017
 • Hollyshorts Film Festival, САД, 2017
 • Manaki Brothers – International Cinematographers Festival, Македонија, 2017
 • Kinenova International Film Festival, Македонија, 2017
 • Timishort Film Festival, Романија, 2017
 • Free Zone Film Festival, Србија, 2017
 • Tirana International Film Festival, Албанија, 2017
 • Torino Film Festival TSFM, Италија, 2017
 • Short Waves International Film Festival, Полска, 2018
 • BUFF International Film Festival, Шведска, 2018
 • Tallgrass International Short Film Festival, САД, 2018

Допир“, во режија на Стојан Вујичиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SIFF – Switzerland International Film Festival, Швајцарија, 2017 
 • Lamezia Film Fest, Италија, 2017
 • Cinedays – Festival of European Film, Македонија, 2017
 • Near Nazareth Festival, Израел, 2017
 • Short and sweat Film Festival, САД, 2017
 • Asia South-East Short Film Festival, Индија, 2017 –  Honorable mention award
 • AltFF Alternative Film Festival, Канада, 2017
 • Out of the can Film Festival, Велика Британија, 2017
 • Nottingham International Microfilm Festival, Велика Британија, 2017
 • Tianchana Fest, Мексико, 2018
 • Euregion Film Fest, Холандија, 2018
 • Findecoin – Independent International Short Film festival “The Day is short”, Венецуела, 2018

Последните камбани“ во режија на Николче Поповски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Светски филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2017– Награда: Краткометражни филмови 1-во место

Меѓународен фестивал на краткометражни филмови, Драма, Грција, 2017

Киненова, Скопје, Македонија, 2017

Синедејс, Скопје, Македонија, 2017

Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Лувен, Белгија, 2017

Филмски фестивал, Силхет, Бангладеш, 2018

Меѓународен фестивал на нем филм Глоуб, Медисон, САД, 2018

Филмски фестивал Фастнет, Шул Ирска, 2018

Скопски филмски фестивал, Скопје, Македонија, 2018

Меѓународен филмски фестивал, Сент Петерсбург, Русија, 2018 – ПОБЕДНИК на фестивалот

Фестивал Light for World, Јарославл, Русија, 2018 – Награда за најдобра кинематографија и второт место во Натпреварувачка програма на краткометражни играни

Фестивал Balkan Film Food Festival, Подградец, Албанија, 2018 – Специјална награда од жири

Меѓународен филмски фестивал Тонеин, Франција, 2018 – Почесна награда

Краљевски филмски фестивал, Краљево, Србија, 2018

Дримшорт, Струга, Македонија, 2018

Фестивал Macedonian Cinema Days, Сиднеј, Австралија, 2018

Македонски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2018 – Најдобар краткометражен филм

Меѓународен филмски фестивал Forteca – Пераст, Црна Гора, 2018

Меѓународен филмски фестивал– ОДА, Тетово, Македонија, 2018

Меѓународен филмски фестивал Нанси, Франција, 2018

Фестивал на медитерански и европски филм, Требиње, БиХ, 2018

Интернационален фестивал за филмска камера „Браќа Манаки“, 2018

Филмски фестивал UNSEEN Mini Film Festival, Цавтат, Хрватска, 2018

Култиватор, Скопје, Македонија, 2018

Меѓународен фестивал Signs de Nuit, Париз, Франција

Меѓународен филмски фестивал Bosnia-Herzegovina Looks Around Festival, Ботроп, Германија, 2018

Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2018

Фестивал FICMA, Саламанка, Шпанија, 2018

Меѓународен фестивал VGIK, Москва, Русија, 2018


48“, во режија на Владимир Митревски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Gozo Film Festival, Малта, 2017
 • BEAST International Film Festival, Португалија, 2017
 • Nida Short Film Festival, Литванија, 2017
 • Goa Short Film Festival, Индија, 2017
 • Los Angeles CineFest, САД, 2017
 • Manaki Brothers – International Cinematographers Festival, Македонија, 2017
 • International Short Film Festival ‘Film Front”, Србија, 2017
 • MED Film Festival, Италија, 2017
 • Mud Film Awards, Cinema Miseriocordia, Италија, 2017
 • Montevideo Fantastico, Уругвај, 2017
 • Independent Days International Film Festival, Германија, 2017
 • The FINDECOIN – Independent International Short Film Festival “The day is short”, Венецуела, 2017
 • Cinema of the World, Индија, 2017
 • Largo Film Award, Швајцарија, 2017 – Добитник на Гранд При

Разговор за животот“ во режија на Агим Абдула (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • PriFilmFest, Косово, 2017
 • AM Egypt Film Festival Cairo, Египет, 2017
 • Miami Epic Film Festival, САД, 2017
 • Link International Film Festival, Велика Британија, 2017
 • Balkan Film and Food Festival, Албанија, 2017
 • Delhi Shorts, Индија, 2017
 • AFC Global Fest, Индија, 2017
 • Mumbai Shorts, Индија, 2017
 • Balkan Can Kino Film Festival, Грција, 2017

Борба за смрт“ во режија на Елеонора Венинова (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Меѓународен фестивал за краткометражни филмови, Измир, Турција, 2016 – Награда за втор најдобар филм: Golden Cat Award for second best international film
 • Меѓународен филмски фестивал, Драма, Грција, 2016 – Специјална награда за Најдобра машка улога: Special Award for Best Male Acting
 • Недела на краткометражни филмови, Регенсбург, Германија 2017 (Официјална селекција)
 • Филмски Фестивал Кино Павасарис, Вилниус, Литванија 2017 (Официјална селекција)
 • Светски филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2016 (Официјална селекција – Фокус на светската кинематографија)
 • Encounters Фестивал за краткометражен и анимиран филм, Бристол, Велика Британија, 2016 (Официјална селекција)
 • Меѓународен филмски фестивал, Атина, Охајо, САД, 2016 (Официјална селекција)
 • Киненова Скопје, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
 • Меѓународен фестивал Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria, Spain, 2016 (Официјална селекција)
 • Фестивал Bogotashorts, Богота, Колумбија, 2016 (Официјална селекција)
 • Фестивал Goa Arts and Literature Festival, Индија, 2016 (Официјална селекција)
 • Охридски филмски фестивал, Охрид, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
 • Филмски Фронт Фестивал, Нови Сад, Србија, 2016 (Официјална селекција)
 • Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2016 (Официјална селекција)
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
 • Фестивал Linea d’Ombra – Festival Culture Giovani, Салерно, Италија, 2016 (Официјална селекција)
 • Филмски фестивал ЈАГРАН, Индија, 2016 (Официјална селекција)
 • Меѓународен филмски фестивал, Тузла, Босна и Херцеговина, 2016 (Официјална селекција)
 • Фестивал Live at Heart Festival, Оребро, Шведска, 2016 (Официјална селекција)
 • Скопски филмски фестивал, Скопје, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
 • Macedonian Cinema Days, Сиднеј, Австралија, 2016 (Официјална селекција)
 • Синедејс, Скопје, Македонија, 2017
 • Источноевропски филмски фестивал, Лос Анџелес, САД, 2017 (Официјална селекција)
 • Balkan Film Food Festival, Подградец, Албанија, 2017 – Награда за најдобра комедија
 • Филмски фестивал во Пула, Хрватска, 2017
 • Фестивал SEE A PARIS, Париз, Франција, 2017
 • Филмски фестивал Диван, Цетате, Романија, 2017
 • Фестивал ОДА, Тетово, Македонија, 2017 – Награда за најдобра монтажа
 • Македонски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2017 – Најдобар краткометражен филм
 • Фестивал на Медитерански и Европски филм, Требиње, БиХ, 2017
 • Медитерански фестивал на краткометражен филм, Танџир, Мароко, 2017 – Специјална награда
 • Меѓународен фестивал на краткометражен филм Jinzan Hancheng, Ханченг, Кина, 2017
 • Меѓународен филмски фестивал Sedicorto, Форли, Италија, 2017
 • Култиватор фестивал, Скопје, Македонија, 2017
 • Меѓународен босфорски филмски фестивал, Истанбул, Турција, 2017
 • Прилепски меѓународен филмски фестивал Winter Apricots, Прилеп, Македонија – Награда за најдобра кинематографија
 • Фестивал Авифест, Подгорица, Црна Гора, 2017
 • Рестл Фест, Белград, Србија, 2017
 • Филмски фестивал Фастнет, Шул, Ирска, 2018
 • Фестивал Aaretaler Kurzfilmfestival, Минсинген, Шварјцарија, 2018
 • Меѓународен филмски фестивал Линк, Вирџинија Вотер, Велика Британија, 2018
 • Меѓународен фестивал на краткометражен филм Киносмена, Минск, Белорусија, 2018
 • Aaretaler Kurzfilmtage, Швајцарија, 2018

Брат за еден ден“ во режија на Стојан Вујичиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Cinedays, Македонија, 2015
 • The New Classic Cinema Film Festival, САД , 2016
 • Los Angeles CineFest, Los Angeles, САД, 2016
 • SILA FESTIVAL 2016, Италија, 2016
 • Fisheye Film Festival, Велика Британија, 2016
 • Arroios Film Festival, Португалија, 2016
 • TIF Video Challenge, Nicosia, Cyprus, 2016
 • Manaki Brothers international film festival, Македонија, 2016
 • 5th Delhi Shorts International Film Festival, Индија, 2016
 • Balkans Beyond Borders (BBB), Sofia, Бугарија, 2016
 • Children’s Film Festival, Bangladesh, 2017

Роденден“ во режија на Косара Митиќ (2015) 

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2016
 • The Budapest Short International Film Festival, 2016
 • KIN International Women’s Film Festival, Јереван, Ерменија, 2016

Пепи и Муто” во режија на Ѓорѓи Унковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SEE Film Festival, Нингбо, Кина, 2016
 • La Guarimba Film Festival, Италија, 2016
 • ContraVision Filmfestival, Германија, 2016 
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015

Долу од рајот” во режија на Саша Станишиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Kinosmena Short Film Festival, Белорусија, 2016
 • Cyprus Short Film Festival, Кипар, 2016
 • Tirana Film Festival, Албанија, 2016
 • Euroshorts, Полска, 2016
 • International short & independent film festival (ISIFF), Бангладеш, 2016
 • FreeNetWorld, Србија, 2016

Карма” во режија на Владимир Митревски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • HollyShorts, САД, 2015
 • Shortz! Film Festival, САД, 2015 – Прво место од жирито
 • Los Angeles Cine Fest, САД, 2015
 • 12 Months Film Festival, Романија, 2015
 • Film Festival herceg Novi, Црна Гора, 2015
 • Trenton Film Festival, САД, 2015
 • Indie Film Festival, USA, 2015
 • Roma Cinema Doc, Италија, 2015 – Најдобар интернационален краток филм
 • Blackbird Film Fest, САД, 2015 – Најдобар наративен краток филм
 • Shortest International, Малта, 2015
 • Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015
 • Southway Film Fest, Украина, 2015
 • Manchester Film Festival, Велика Британија, 2015
 • Broke Knuckle Film Festival, САД, 2015
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2015
 • International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
 • Southampton International Film Festival, Велика Британија, 2016
 • ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија

Убаво време за умирање“ во режија на Сенад Абдули

Фестивали на кои е прикажан:

 • Sound and Visions Festival, Србија, 2015
 • Watch Out! Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
 • International and Animation Short Film Festival Mecal Pro, Barcelona, Spain, 2015, Барселона, Шпанија, 2015
 • Tirana Film Festival, Албанија, 2014 
 • “Eastern Neighbours” Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2014
 • Bridge Film Fest, Косово, 2014
 • “Nine Eleven” Film Festival, Косово, 2014 – Награда за најдобра актерка
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014
 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014 – Награда „Ацо Алексов“ за најдобар автор
 • South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014

Пештерата“ во режија на Ахмед Гонеими  (2014)

(Египет/ Македонија) 

Фестивали на кои е прикажан:

 • ASTERFEST International Film Festival, Струмица, Македонија, 2015 – Специјална награда „Старозлатен проектор“
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014
 • Rotterdam International Film Festival, Холандија, 2014
 • Santa Barbara International Film Festival, САД, 2014

Намини бар еднаш“ во режија на Косара Митиќ (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Odense International Film Festival, Данска, 2015
 • ContraVision Film Festival, Германија, 2015
 • Short Film Festival Leuven, Белгија, 2014
 • CinEast International Film Festival, Луксембург, 2014
 • Ozu Film Festival, Болоња, Италија, 2014
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014
 • International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2014
 • Hamburg International Short Film Festival, Германија, 2014
 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
 • Belgrade Short and Documentary Film Festival, Белград, Србија, 2014
 • Euroshorts- International Short Film Festival, Полска, 2013
 • Film Front – International Short Film Festival, Нови Сад, Србија, 2013 
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Cinema da Mare Film Festival, Италија, 2013
 • Montenegro Film Festival, Herceg Novi, Црна Гора, 2013
 • Awantura Festival – Film Forum Zadar, Хрватска, 2013

Влакна“ во режија на Елеонора Венинова (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Canada International Film Festival, 2016 – Најдобар трилер
 • Auteur Film Festival, Белград, Србија, 2015
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • International Short Film Festival, Драма, Грција, 2014
 • Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014
 • Southeast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2014
 • North Hollywood CineFest, Лос Анџелес, САД, 2014
 • Worldfest-Houston Film Festival, САД, 2014 – Златно реми во категорија краткометражен трилер/мистерија
 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
 • Festival of European Film – Cinedays, Скопје, Македонија, 2013 
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

409“ во режија на Даријан Пејовски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
 • IBAFF Festival Internacional de Cine de Murcia, 2014
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013

Игра и спас“ во режија на Горан Тренчовски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Tracce Cinematographiche Film Fest, Nettuno, Рим, Италија, 2014
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
 • Kosice Film Fest, Словачка, 2014
 • Other Movie, Luagno Film Festival, Швајцарија, 2013
 • Shortz Video/Film Festival, Нови Сад, Србија, 2013
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Short Film Festival “I See God”, Москва, Русија, 2013
 •  SEE a Paris South-East European Film Festival, Париз, Франција, 2013 
 • Belgrade Documentary and Short Film Festival, Србија, 2013
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2013

Материјал за аудиција“ во режија на Ѓорче Ставрески (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Four River Film Festival, Хрватска, 2015
 • SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 – Најдобар краткометражен филм
 • Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014
 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
 • Bogoshorts, Bogota Short Film Festival, Колумбија, 2013 – Најдобар краткометражеен филм
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013

Човекот со чудна навика да ме удира со чадор по глава“ во режија на Вардан Тозија (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • Four River Film Festival, Хрватска, 2015
 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
 • CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013 – 3то место
 • Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013
 • ONE Country ONE Film Apchat International Film Festival, Франција, 2013
 • Innsbruck International Film Festival, Австрија, 2013
 • Divan Film Festival, Романија, 2013
 • International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
 • Motovun Film Festival, Хрватска, 2013
 • SEE a Paris South-East European Film Festival, Париз, Франција, 2013 – Најдобар краткометражен филм
 • Luxor Egyptian and European Film Festival, Египет, 2012 – Награда „Сребрен Џед“
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Seminci-Valladolid International Film Festival, Шпанија, 2012 – Гран при за најдобар краткометражен филм
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
 • Tirana International Film Festival, Албанија, 2012
 • FESTROIA International Film Festival, Сетубал, Португалија, 2012
 • Gulf Film Festival, Дубаи, ОАЕ

Шумарот“ во режија на Изер Алиу (2012)
(Норвешка/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
 • Premiers Plans Film Festival, Франција, 2014 –  Награда на жирито за филм на европскте школи и Награда од студентите на Анжер – филмови на европскте школи
 • Festival ZUBROFFKA, Полска, 2013 – Награда за најдобра камера
 • Poznan International Young Audience Film Festival Ale Kino, Полска, 2013
 • Rencontres Henri Langlois Festival International des Ecoles de Cinema, Poitiers, Франција, 2013 – Награда од студентско жири and Специјална награда од жири
 • The Golden Elephant – International Children’s Film Festival, Индија, 2013
 • Alcine – Alcala de Henares Film Festival, Шпанија, 2013
 • Chicago International Children’s Film Festival, САД, 2013 – Најдобар краткометражен игран филм
 • International Festival Signes de Nuit, Париз, Франција, 2013
 • Central and Eastern European Film Festival “CinEast”, Луксембург, 2013 – Награда од публика за најдобар краток игран филм
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Dokufest – International Documentary and Short Film Festival, Призрен, Косово, 2013
 • Big Sur International Short Film Screening Series, Калифорнија, САД,  2013
 • Love&Anarchy – Helsinki International Film Festival, Финска, 2013
 • Norwegian Short Film Festival, Норвешка, 2013 – Награда за најдобар краток филм и Награда „Песочен часовник“ за најдобро сценарио од Здружение на писатели на Норвешка
 • Roshd International Educational Film Festival, Техеран, Иран, 2013
 • Tetova International Film Festival (ODA), Тетово, Македонија, 2013 – Најдобра режија
 • Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Најдобар краткометражен филм
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2013
 • Minimalen Short Film Festival, Норвешка, 2013 – Почесно признание
 • Norwegian International Film Festival, Норвешка, 2012 – АМАНДА награда за најдобар краткометражен филм
 • Bergen International Film Festival , Норвешка, 2012 – Најдобар краткометражен филм
 • Verdal International Film and Theatre Festival, Норвешка, 2012
 • Den norske studentfilmfestival, Норвешка, 2012 – Најдобра камера 
 • Norwegian Short Film Festival, Гримштад, Норвешка 2012

Недовршена приказна“ во режија на Наум Михајловски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2012
 • Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012 – Специјална награда од жири
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
 • Famu Fest – Prague, Република Чешка, 2012

Бардо“ во режија на Марија Апчевска (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
 • Four River Film Festival, Хрватска, 2015
 • ShorTS-International Film Festival, Трст, Италија, 2015
 • Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014
 • Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
 • Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013
 • International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
 • Berlin International Film Festival – Berlinale, Германија, 2012  
 • International Film Festival “Dream Fest Cinema”, Слатина, Романија, 2012  – Најдобар краткометражен филм
 • Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2012 – Најдобар краткометражен филм во програма Глобална фикција; „Ацо Алексов“ награда за најдобар млад автор
 • Irish Film Institute Family Festival, Ирска, 2012
 • Adana Golden Boll Film Festival, Tурција, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012 –  Најдобар краткометражен филм 
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012 – Мала Златна Камера 300специјална награда за кинематографија
 • Cinemed – Montpellier Mediterranean Film Festival, Франција, 2012 – Награда ‘Cinecourts’ 
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Митот за Сара“ во режија на Саша Станишиќ (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

 • TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • SEE a Paris South – East European Film Festival, Франција, 2012
 • IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
 • Divan Film Festival, Романија, 2012
 • Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2011
 • CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011

Г-ѓа Рубин“ во режија на Костадин Анастасов  (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Alternato Milano Film Festival, Италија, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Жарче“ во режија на Томислав Алексов (2011)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014
 • Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
 • International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
 • Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012
 • Divan Film Festival, Романија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
 • Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 – Special Jury Mention

Епизодист“ во режија на Игор Алексов (2011)      

Фестивали на кои е прикажан: 

 • TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • Asterfest International Short Film festival, Струмица, Македонија, 2012
 • Riverside International Film Festival, Los Angeles
 • Riverside International Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2012
 • IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
 • Divan Film Festival, Романија, 2012
 • HollyShorts Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2012 – Најдобар меѓународен краткометражен филм
 • Healdsburg International Short Film Festival, Калифорнија, САД, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
 • Silent River Film Festival, Ирвајн/Калифорнија, САД, 2012 – Награда “River Pearl” за најдобра женска улога
 • Los Angeles International Underground Film Festival, Лос Анџелес, САД – Најдобар наративен краткометражен филм & Награда за најдобра режија
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
 • Mаcedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2012
 • Fenetre Sur Courts, Дижон, Франција, 2012
 • Alexandria Film Festival, Александрија, САД, 2012
 • Macedonian Film Festival, Tоронто, Канада, 2011
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2011 – Гран при во компетиција на краткометражен филм

Oбраз“ во режија на Стефан Сидовски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • Balkan Film & Food  Festival, Поградец, Албанија, 2014
 • Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
 • San Gio Verona Video Festival, Италија, 2013 –  Најдобро сценарио и специјална награда „Солидарета“
 • International Crime and Punishment Film Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
 • TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
 • ISMAILIA International Festival for Documentary and Short Film, Египет, 2012
 • Divan Film Festival, Романија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
 • CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011

Девојчето со кибритчињата“ во режија на Филип Матевски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
 • Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014 –  Најдобар краткометражен филм
 • Филмски фестивал за деца и млади Giffoni Macedonia, 2013
 • International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
 • „Бош“ Мултимедијален Арт Фестивал, Гевгелија, Македонија, 2013
 • Cairo International Film Festival for Children, Eгипет, 2012
 • IN THE PALACE  International Short Film Festival, Бугарија, 2012
 • Sound and Vision Multimedia Festival, Белград, Србија, 2012
 • International Film Festival “Dream Fest Cinema”, Слатина, Романија, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
 • Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
 • CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011 

Магдалена“ во режија на Андреј Цветановски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Skopje Film Festival, Macedonia, 2011

Синот“ во режија на Марко Ѓоковиќ (2011) 

Фестивали на кои е прикажан:

 • International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
 • International Crime and Punishment Film Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
 • TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
 • Festival of Central and Eastern European Film GO EAST, Визбаден, Германија, 2012
 • IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
 • Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • VREVA Film Festival, Србија, 2012

Крајот на Светот“ во режија на Јани Бојаџи  (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Divan Film Festival, Романија, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
 • Belgrade Documentary and Short Film Festival, Србија, 2012
 • Regensburg Short Film Festival, Германија, 2012
 • International Film and Music Festival Kustendorf, Србија, 2012
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2012
 • IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
 • ISMAILIA International Festival for Documentary and Short Film, Eгипет, 2012
 • Sapporo Short Fest, Jапонија, 2012
 • One Country One Film, Франција, 2012
 • International Film Festival Kratkofil Plus, Босна и Херцеговина, 2012
 • Tabor Film Festival, Хрватска, 2012
 • Ischia Film Festival, Италија, 2012
 • Targowa Street Film & Music Festival, Лоџ, Полска, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • International Short Film Festival in Drama, Грција, 2012
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • Thess International Short Film Festival, Солун, Грција, 2012
 • International Short Film Festival – Asterfest, Струмица, Македонија, 2010

На изгрејсонце“ во режија на Ѓорче Ставрески  (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
 • International Short Film Festival Clermont-Ferrand, Франција, 2010
 • MEDFILM Festival, Рим, Италија, 2010
 • BELEF Belgrade Summer Film Festival, Србија, 2010
 • CINEFIESTA International Short Film Festival, Порторико, 2010
 • Cinema Jove International Film Festival, Валенсија, Шпанија, 2010
 • Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2009Награда “Aцо Алексов”
 • French Film Festival, Охрид, 2009 – „Златна маска“ за најдобар краткометражен филм

Еден“ во режија на Вардан Тозија (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010
 • Balkan Film Festival (in organization of Middle East Technical University METU), Турција, 2010
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2009 – Награда МОСФИЛМ
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2009 – Најдобар краткометражен филм на Балканот
 • Asterfest International Short Film Festival, Македонија, 2009 – Најдобар краткометражен филм
 • Bucharest International Short Film Festival, Романија, 2009
 • Prague Short Film Festival, Чешка, 2009
 • CineDays – International European Film Festival, Скопје, Македонија, 2009

Поинаку “ во режија на Александар Русјаков  (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Balkan Film Festival (in organization of Middle East Technical University METU), Турција, 2010
 • BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010

Зад темнината“во режија на Арбен Тачи  (2007)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Филмски фестивал 9/11,  Приштина, Косово, 2008 – Најдобра монтажа
 • Меѓународен фестивал на филм & видео, Њујорк, САД
 • Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија

Кружно патување на монахот“ во режија на Жарко Иванов (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Меѓународен фестивал на анимиран филм, Хирошима, Јапонија, 2018 (Animation of the world)
 • Меѓународен фестивал на анимиран филм Insomnia, Русија, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Animakom, Шпанија, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Cartoon Club, Италија, 2018 (Panorama)
 • Beach Film Festival, Македонија, 2018 – Најдобар анимиран филм
 • Divan Film Festival, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Филмски фестивал Whakapapa, Италија, 2018 (Официјална селекција)
 • Balkan Film Food Festival, Албанија, 2018 – Најдобар анимиран филм
 • Anibar, Косово, 2018  – Специјално признание од жирито
 • FeKK, Словенија, 2018 (Официјална селекција)
 • Timishorts, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Anim’est, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Меѓународен фестивал на анимиран филм Бања Лука, Босна, 2018 (Panorama)
 • Fer Film Festival, Косово, 2018 –Најдобар анимиран филм
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, 2018 (Panorama)
 • Меѓународен филмски фестивал Мармарис, Турција, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Киненова, Македонија, 2018 – Best Macedonian Film
 • Lublin Film Festival, Полска, 2018 (Официјална селекција)
 • Cinanima, Португалија, 2018 (Официјална селекција)
 • Tuzla Film Festival, Босна, 2018 (Официјална селекција)

Човекот што не сакаше да умре“ во режија на Гоце Цветановски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија
 • Clujshorts, Романија, 2016
 • International Film Festival ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2016
 • Prokuplje Film Festival, Србија,  2016 – Златно магаренце за најдобар анимиран филм
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • Louisiana International Film Festival, САД, 2016
 • Anilogue International Animation Festival, Будимпешта, Унгарија, 2015
 • Animateka International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2015
 • Hrizantema Horror and Fantasy Film Festival, Србија, 2015 – Најдобар анимиран филм
 • Euroshorts 2015 International Contest, Варшава/ Гдањск/ Катовице,  Полска, 2015
 • Animax Skopje Animation Fest, Македонија, 2015
 • Balkanima, Белград, Србија, 2015
 • Filmski Front, Нови Сад, Србија, 2015
 • International Animation Film Festival ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015
 • Cartoon Club-International Festival of Animation Cinema and Comics, Римини, Италија, 2015

Девојка што паѓа“ во режија на Владимир Лукаш (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017 – Награда за Најдобар анимиран филм
 • Trieste Film Festival, Италија, 2017
 • Video Babel, Перу, 2016
 • Post Mortem, Мексико, 2016
 • L’Acquila Film Festival, Италија, 2016
 • Animateka, Словенија, 2016
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Balkanima, Србија, 2016
 • Bosh Festival, Македонија, 2016
 • Stop Trik Film Festival, Словенија и Полска, 2016
 • Drimon, Македонија, 2016
 • CEE Ningbo, Кина, 2016
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Asterfest, Македонија, 2016
 • Animax, Македонија, 2015, Специјално признание
 • Cinedays, Македонија, 2015
 • Manaki Film Festival, Македонија, 2015

Кружно патување на Марето“ во режија на Жарко Иванов  (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Anim!Arte, Бразил, 2017
 • CineLebu, Чиле, 2017
 • CIAF Cairo International Animation Forum, Египет, 2017
 • Corfu Animated Film Festival, Грција, 2017
 • Animacam, Шпанија, 2017
 • DebateCine, Аргентина, 2016
 • Ateneo Ferrolan, Шпанија, 2016
 • Istanbul Short FF, Турција, 2016
 • BaNeFF, Шведска, 2016
 • Animateka, Словенија, 2016
 • Balkans Beyond Borders, Бугарија, 2016
 • Animaevka, Белорусија, 2016
 • Corto Corrente, Италија, 2016
 • KineNova, Македонија, 2016, Награда за најдобра Анимација
 • Detour On The Wheels Film Festival, Италија, 2016
 • Cinetoro, Колумбија, 2016
 • Cinanima, Португал, 2016
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Tofuzi, Грузија, 2016
 • Film Lab Festival, Италија, 2016
 • Adana Mediterranean Film Festival, Турција, 2016
 • Timishort, Романија, 2016
 • Short of the year, Шпанија, 2016
 • Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
 • Best Shorts Competition, САД, 2016, Посебно признание
 • Bosh Festival, Македонија, 2016
 • Jahorina FF, Босна и Херцеговина, 2016
 • Anim’est, Романија, 2016
 • FeKK, Словенија, 2016
 • Drimon, Македонија, 2016
 • Golden Dragonfly, Доминиканска Република, 2016
 • Minikino, Индонезија, 2016
 • Macedonian FF Canada, Канада, 2016
 • Festival de Cine de Madrid, Шпанија, 2016
 • Kolkata Short FF, ИНдија, 2016
 • Grenoble Short FF, Франција, 2016
 • CEE Ningbo, Кина, 2016, Награда за Најдобра Анимација
 • Ohrid Film Fest, Македонија, 2016
 • Supertoon festival, Хрватска, 2016
 • Balkan Film Food Festival, Албанија, 2016
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2016
 • Golden Kuker, Бугарија, 2016
 • Asterfest, Македонија, 2016, Награда Златен Проектор
 • Holland Animation Film Festival, Холандија, 2016
 • Animax, Македонија, 2015, Награда Сребрена Тула 
 • Cinedays, Македонија, 2015
 • Manaki Film Festival, Македонија, 2015

Алерик“ во режија на Вук Митевски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
 • SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
 • L’ Aquila International Film Festival, Италија, 2014 – Најдобар анимиран филм
 • „Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014 – Награда „Вила“ за најдобар анимиран филм
 • Trieste Film Festival, Италија, 2014
 • Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013
 • Alpe Adria Cinema – Trieste Film Festival, Италија, 2013
 • Filmini International Short Film Festival, Бугарија, 2013
 • Bogazici International Film Festival, Турција, 2013
 • International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013

Кружно патување на сенката“ во режија на Жарко Иванов (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Festival des cinemas du sud est europeen “See a Paris”, Франција, 2014
 • International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013
 • Balkanima – European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
 • Skopje Film Festival, Македонија, 2013 
 • Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Специјално признание за анимиран филм

Играта заврши“ во режија на Зоран Мишевски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • BAMKids Film Festival, Њујорк, САД, 2014
 • Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
 • CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013
 • Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
 • Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012
 • ArtMuse – Media Art Festival, Битола, Македонија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Народен Фронт 12“ во режија на Иван Ивановски  (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

 • SUPERTOON International Animation Film Festival, Хрватска, 2015
 • O!PLA Polish Animation Film Festival, Полска, 2014
 • DreamON Festival for Processing Culture, Струга, Македонија, 2013
 • International Short Film Festival SHORTFORM, Горни Милановац, Србија, 2013
 • Animateka – International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2012
 • AnimaxSkopje Fest – International Festival for Animated Film, Скопје, Македонија, 2012
 • Notfall – International Film Festival, Леуварден, Холандија, 2012
 • Primanima – World Festival of Animated Film,Будаорс, Унгарија, 2012
 • Banjaluka– International Animation Film Festival,Бања Лука, Босна и Херцеговина, 2012
 • Anim’est– International Animation Film Festival, Букурешт, Романија, 2012
 • European Animated Film Festival BALKANIMA, Белград, Србија, 2012
 • Stoptrik International Film Festival,Неиполомице, Полска, 2012
 • Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2012
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
 • Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
 • Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
 • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
 • Short Film Festival Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012

Вистинската приказна за Хансел и Гретел“ во режија на Гоце Цветановски (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012
 • АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011 – Специјална диплома од жири
 • See a Paris – Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011
 • Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011
 • KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011
 • Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011
 • Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011
 • Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011
 • „Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011
 • Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011
 • „Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011
 • „Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011
 • „Голден Kукер – Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011
 • „Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011
 • Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011
 • Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011
 • Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011
 • „Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011
 • БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010 – Диплома ASIFA Србија
 • Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010
 • Картун Клуб Римини, Италија, 2010
 • Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010
 • МотелX Лисабон – Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010
 • Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010
 • Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010
 • Aниматека – Меѓународен Фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010
 • Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010

 Внатре“ во режија на Иван Ивановски (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

 • Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
 • Stoptrik International Film Festival, Кошице, Словачка, 2012
 • Detroit Independent Film Festival, САД, 2011
 • Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2011
 • Animax Skopje Fest, Скопје, Македонија, 2011
 • Adana Golden Boll Mediterranean Short Film Festival, Турција, 2010
 • Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 – Специјално признание од жири
 • San Giò – Verona Video Festival, Италија, 2010
 • BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010
 • 4Tuned Cities Independent Film and Visual Arts Festival –Приштина/Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/ БиХ and Скопје/Македонија, 2010
 • Yasujiro Ozu International Short Film Festival, Сасуоло, Модена, Италија 2010
 • Kriterion Cinema Club Movies Meetings, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2009  – Најдобар анимиран филм
 • Animateka – International Animated Film Festival, Ljubljana, Slovenia, 2009 – Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг
 • Balkan Snapshots Film Festival, Амстердам, Холандија, 2009
 • Balkanima European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2009
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2009
 • KLIK! Amsterdam Animation Festival, Холандија, 2009
 • International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009
 • DOT Online International Film Festival, 2009

Интернационални фестивали

Име на фестивал Град Држава Детали
Flickerfest International Short Film Festival Сиднеј Австралија Документарни, Анимирани, Експериментални филмови
Eleventh Dustbin Film Festival Велика Британија 16mm Филмови, документарни
QuickFlick London Лондон Велика Британија 180 сек. краток филм
Solothurn Film Festival Солоторн Велика Британија Долгометражни, документарни, анимирани
Horrorthon Даблин Ирска Филмски Фестивал за хорор филм
Pontino Short Film Festival Латина Италија Филмски фестивал за краток филм
Trieste Film Festival – Alpe Adria Cinema Трст Италија За филмови од Централна и Источна Европа
Canada International Film Festival Ванкувер Канада Сите видови на жанрови
Giggleshorts Int. Comedy Short Film festival Торонто Канада Кратки комедии, документарни
Changchun Film Festival Чанг Чун Кина Долгометражни филмови (мин. Времетраење 70 мин)
Prague Short Film Festival  Прага Република Чешка Фестивал за краток филм
Festivus Film Festival Денвер САД Независни филмови
The Magnificent Seven Белград Србија Фестивал за долгометражни документарни филмови
World Film Festival of Bangkok Банкок Тајланд Кратки, експериментални, анимирани, документарни
Docpoint Хелсинки Финска Филмски Фестивал за документарен филм
Premiers Plans Анже Франција Европски филмови
International Festival of Audiovisual Programs Биариц Франција Посебен интерес
Fantastic’Arts Жерардмер Франција Хорор и фантастичен филм
Festival International du Premier Film Аноне Франција
Gothenburg Film Festival Гетеборг Шведска
Geneva International Short Film Festival, Женева Швајцарија Филмски фестивал за краток филм
IBAFF(Ibn Arabi Film Festival) Мурсија Шпанија Фестивал за документарни и анимирани филмови
Име на фестивал Град Држава Детали
Adelaide Film Festival Adelaide Features Аделаида Австралија Документарни, кратки, анимиран
Stinkwater! International Short Film Festival  Сиднеј Австралија Фестивал за краток филм
Tropfest Sydney  Shorts  Аделаида Австралија Максимална должина на филм седум минути
International Love Film Festival of Mons Монс Белгија
Ffresh – Student Moving Image Велика Британија
CineMagic Белфаст Велика Британија Детски филмски фестивал
SEE Documentary Festival Брингтон Велика Британија Фестивал за документарен филм
Glasgow Youth Film Festival Глазгов Велика Британија Детски филмски фестивал
Animated Exeter Ексетер Велика Британија Фестивал за анимиран филм
Keswick Film Festival Кесвик Велика Британија
Food on Film Festival Кингси Велика Британија Фестивал за кратки играни и кратки документарки филмови
Valentine Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Edge of the City Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Animex Мидлзборо Велика Британија Фестивал за анимиран филм
REDDITCH FILM FESTIVAL Редич Велика Британија
Berlinale International Film Festival Берлин Германија
Radical Frame Film Festival Берлин Германија Сите жанрови
Transmediale International Media Art Festival Берлин Германија
International Short Film Festival Psarokokalo Атина Грција Фестивал за краток филм
Transmediale International Media Art Festival Техеран Иран Фестивал за долгометражни и документарни филмови
 Jameson Dublin International Film Festival Даблин Ирска
Dublin International Film Festival Даблин Ирска
International Guerrilla Festival Даблин Ирска
Wee Adventure Film Festival Даблин Ирска Фестивал за авантуристички филм
Le Trottoir in corto Милано Италија
Human Rights Watch Film Festival Toronto Торонто Канада Долгометражни и документарни
World of Comedy International Film Festival Торонто Канада Комедии
Cartagena International Film Festival Картагена Колумбија
Fantasporto – Oporto International Film Festival Порто Португалија Долгометражни, експериментални, аматерски
The Boulder International Film Festival Болдер САД
Miami International Film Festival Мајами САД Долгометражни, документарни и анимирани филмови
Portland International Film Festival САД Долгометражни, документарни, кратки експериментални филмови
International Children’s Film Festival Њу Јорк САД
Savannah International Animation Festival Савана САД
San Joaquin International Film Festival Стоктон САД
Atlanta Jewish Film Festival Атланта САД Наративни долгометражни, документарни
Serbia Fest Белград Србија
AFM International Independent Film Festival Истамбул Турција Независен филм
Clermont-Ferrand International Short Film Festival Клермонт-Ферард Франција Фестивал за краток филм
International Enviromental  Film Festival Париз Франција Фестивал за документарен и краток филм
Cinema Junior Film Festival of Young Audiences Долината на Марна Франција
ZagrebDox Загреб Хрватска Филмски фестивал за документарен филм
DocsBarcelona Барселона Шпанија Фестивал за документарен филм
OVNI – observatori de video no identificat Барселона Шпанија Документарен филм
Festival Premis Tirant Валенсија Шпанија Документарни, анимирани, кратки
Animac – Catalunya International Леида Шпанија Фестивал за анимиран филм
Punto de Vista
-Documentary film festival of Navarra-
Шпанија Фестивал за документарен филм
Име на фестивал Град Држава Детали
A Night of Horror International Film Festival Сиднеј Австралија Долгометражни, Кратки, Анимирани
Clare Valley Film Festival Австралија Фестивал за краток филм
Heart of Gold International Film Festival Џимпи Австралија
Warrambeen Film Festival Шелфорд Австралија Фестивал за краток филм
Byron Bay International Film Festival Барјон Беј Австралија Документарен, Краткометражен, Експериментален, Анимиран…
Mittelamerikanisches Film Festival Виена Австрија
Tricky Women – International Animation Festival Виена Австрија
COURTisane Festival Гент Белгија Фестивал за кратки и анимирани филмови
International Health Film Festival Лиеж Белгија
Anima Белгија Фестивал за цртан и анимиран филм
It’s All True Сао Паоло Бразил Фестивал за документарен филм
Sofia International Film Festival Софија Бугарија
Belfast Film Festival Белфаст Велика Британија
Flatpack Film Festival Бирмингем Велика Британија
Bradford International Film Festival Брадфор Велика Британија Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Short Cuts Film Festival Бакингемшир Велика Британија Фестивал за краток, документарен и аминиран филм
Zoom’s International Young People’s Film Festival Велс Велика Британија
Meniscus Film Festival Гримсби Велика Британија
CCMT Christian Film Festival Кембриџ Велика Британија Фестивал за краток студентски филм
Watersprite: International Student Film Festival Кембриџ Велика Британија Фестивал за краток студентски филм
Llanberis Mountain Film Festival Ламберис Велика Британија
Pennine Film Festival Ланкашир Велика Британија Фестивал за краток и анимиран филм
Langsett Independent Film Festival Ленгсет Велика Британија Фестивал за краток, документарен филм
Birds Eye View Лондон Велика Британија Фестивал за филмови во режија на жени
Reel Islington Screenings Summer Festival Лондон Велика Британија Фестивал за етнографски филм
Screentest; The National Student Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Wood Green International Short Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
SHORTCUTZ LONDON Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
London Australian Film Festival Лондон Велика Британија Сите жанрови
Optronica Лондон Велика Британија Фестивал за долгометражни, документарни и кратки филмови
Puppets on Film Лондон Велика Британија Мјузикли, анимирани и експериментални филмови
The Birds Eye View Festival Лондон Велика Британија
Tongues On Fire Лондон Велика Британија Фестивал за документарни, кратки и неми филмови
Human Rights Watch International Film Festival Лондон Велика Британија
¡Viva! Spanish & Latin American Film Festival Манчестер Велика Британија Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Northern Lights Film Festival Велика Британија Фестивал за долгометражен и краток филм
Fantasy Filmfest Берлин Германија Фестивал за научно-фантастичен и хорор филм
Delphic Art Movie Award  – DAMA Берлин Германија
Toura d’Or – Film Contest for Sustainable Tourism Берлин Германија
Filmfestival Türkei – Deutschland Нирнберг Германија
Das goldene Stadttor / The
Golden City Gate
Берлин Германија Фестивал на туристички филмови
Toura d’Or Festival Берлин Германија Фестивал на туристички филмови
Athens Animfest Атина Грција Фестивал за анимиран филм
Artfools Video Festival Лариса Грција
Thessaloniki Documentary Festival Солун Грција Фестивал за документарен филм
60seconds Short Film Festival in the Copenhagen Metro Копенхаген Данска Фестивал за краток филм
Worldfilm. Tartu Festival of Visual Culture Тарту Естонија Фестивал за документарен и археолошки филм
Fresh Film Festival Лимерик Ирска Фестивал за филмови од млади автори
Corto in Stabia Кастеламаре Италија Фестивал за краток филм
European Short Film Festival Пескара Италија Фестивал за краток филм
Roma Independent Film Festival Рим Италија
International Festival of Films on Art Монтреал Канада
International Film Festival Kino Pavasaris Вилнус Литванија Фестивал за независен филм
Riga International Fantasy Film Festival Рига Латвија
Skopje International Film Festival Скопје Македонија
Eco Film Festival Мексико Сити Мексико Фестивал на краткометражен филм
International Film Festival Breda Бреда Португалија
MONSTRA|Lisbon Animated Film Festival Лисабон Португалија Фестивал за анимиран, краток, долгометражен филм
B-EST International Film Festival Букурешт Романија Фестивал за фантастичен филм
Faces of Love Москва Русија Фестивал за роментичен филм
Ann Arbor Film Festival Ен Арбор САД Фестивал за независен филм
Cleveland International Film Festival Кливленд САД Фестивал за долгометражен филм
Best Shorts Competition САД Фестивал за краток филм
Awaken!  САД
Miami Int. film Festival Мајами САД
New Directors/New Films Њу Јорк САД
Sacramento International Film Festival Сакраменто САД
Valley International Film Festival САД
Cinequest Film Festival Сан Хосе САД Фестивал за студентски филм
San Luis Obispo International Film Festival Сан Луис Обиспо САД Фестивал за независен филм
Tiburon International Film Festival Тибурон САД Филм од сите жанрови
International Family Film Festival Холивуд САД
Los Angeles Women’s International Film Festival Холивуд САД Кратки, анимирани и документарни филмови
Reelabilities:NY Disabilities Film Festival Њујорк САД
Belgrade Documentary and Short Film Festival Белград Србија Фестивал за краток, документарен, анимиран филм
It’s idea that matters! Ниш Србија
Ankara International Film Festival Анкара Турција Фестивал за долгометражен, анимиран и краток филм
Filmmor Истамбул Турција Женски филмски фестивал
International Izmir Animation Festival   Измир Турција Фестивал за анимиран фил
Titanic Film Festival Budapest Будимпешта Унгарија
Tampere Film Festival Тампере Финска Фестивал за краток филм
Créteil International Women’s Film Festival Кретел Франција Фестивал за филмови во режија на жени
Festival Cine Rail Лил Франција Мобилен фестивал
Etrange Festival Lyon Лион Франција Фестивал за хорор и фантастичен филм
Mamers En Mars, European Films Festival Мамерс Франција Фестивал за долгометражен филм
Sunny Side of the Doc Марсел Франција Документарен маркет
Aubagne International Film Festival Обањ Франција
Cinéma du réel Париз Франција Фестивал за документарен филм
Go Short Нијмеген Холандија Фестивал за краток филм
ANIMABASAURI-ANIMABASQUE Шведска Фестивал за анимиран фил
BUFF (Malmö Film Festival) Малме Шведска
SFV-festivalen Стокхолм Шведска Сите жанрови
GSTAADFILM Швајцарија Фестивал за краток филм-мах. Времетраење 10мин
Energy Film Festival Lausanne Лозана Швајцарија Фестивал за краток филм
Geneva International Jewish Film Festival Женева Швајцарија Филмски и телевизиски фестивал
Audiovisual Festival ZEMOS98 Севиља Шпанија Фестивал за краток филм
Име на фестивал Град Држава Детали
Australian Int.Experimental Film Festival Мелбурн Австралија Фестивал за експериментален филм
Crossing Europe Линц Австрија
Internationale Wirtschaftsfilmtage Виена Австрија Фестивал за корпоративен филм
Buenos Aires Int. Festival of Independent Films Буенос Аирес Аргентина
Brussels Short Film Festival Брисел Белгија
Brussels International Festival of Fantasy Film Брисел Белгија Фестивал за хорор, трилер и фикционен филм
Cineramabc Бразил Фестивал за долгометражен и краток филм
International Tourism Film Festival of
Bulgaria “On the East Coast of Europe”
Велико Трново Бугарија Фестивал на туристички филм
OneWayTheatre Брајтон Велика Британија Фестивал за краток филм
From Page To Screen Велика Британија Фестивал за долгометражен и краток филм
Cambridge Interntional Super8 Festival Кембриџ Велика Британија Фестивал за краток филм
Dead by Dawn Единбург Велика Британија Фестивал за долгометражен и краток хорор филм
Glimmer Хул Велика Британија Фестивал за краток филм
Moves Ливерпул Велика Британија
East End Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за независен филм
London Independent Film Festival Лондон Велика Британија
MOFILM Лондон Велика Британија Фестивал за независен филм
SCI-FI LONDON Лондон Велика Британија Фестивал за научно-фантастичен филм
2 Days Laughter Маргејт Велика Британија Фестивал за краток комичен филм
Kinofilm, Manchester International Film Festival Манчестер Велика Британија Фестивал за краток филм
Oxdox Int. Documentary Film Festival Оксфорд Велика Британија Фестивал за документарен филм
Isle Of Wight Int. Film Festival Велика Британија Фестивал за акционен филм
2 Weeks To Make It Шефилд Велика Британија
No Limits Film Festival Шефилд Велика Британија
Sensoria Шефилд Велика Британија
Stamford Short Film Festival Стамфорд Велика Британија Фестивал за краток филм
Celtic Media Festival Сторнвеј Велика Британија
Augsburg Children’s Film Festival Аугсбург Германија
Augsburg Short Film Festival Аугсбург Германија Фестивал за краток филм
Days of Independent Film Аугсбург Германија
Internationales contravision filmfestival Берлин Германија Фестивал за краток филм
Videonale Бон Германија Посебен интерес
International Women’s Film Festival Дортмунд, Келн Германија Фестивал за филм од женски режисери
Filmfest Dresden Дрездрен Германија Фестивал за краток и анимиран филм
Göttingen Int. Ethnographic Film Festival Гетинген Германија Фестивал за документарен филм
Ambulart Хамбург Германија Аудиовизуелна уметност
CPH PIX Копенхаген Данска Фестивал за долгометражен филм
Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival Хапсалу Естонија
Skepto International Film Festival  Каљари Италија
Festival del cinema europeo Лече Италија
Video Festival Imperia Империа Италија
Cortoons Рим Италија Фестивал за краток и анимиран филм
International Mountain Film Festival Тренто Италија
Trento Film Festival Тренто Италија Фестивал за докуменатрен филм
Torino GLBT Film Festival Торино Италија
Udine Far East Film Festival Удине Италија
Rome Independent Film Festival Рим Италија Фестивал за независен филм
Dawson City Int. Short Film Festival Давсон Сити Канада Фестивал за краток филм
REAL LIFE Film Festival du cinéma C’EST LA VIE Садбери Канада Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
ReelWorld Film Festival Торонто Канада
Toronto International Film Festival Торонто Канада Фестивал за културолошки филм
Cyprus International Short Film Festival Никозија Кипар
PriFilmFest Приштина Косово
Tourfilm Riga Рига Латвија Фестивал на туристички филм
Kosmorama Trondheim Film Festival Норвешка
ReAnimacja Полска Фестивал за анимиран филм
Off Plus Camera Краков Полска
Indie Lisboa International Independent Film Festival Лисабон Португалија
Madeira Film Festival Мадеира Португалија
Academia Film Olomouc Оломуц Република Чешка
NexT Film Festival Букурешт Романија Фестивал за краток филм
Spune pe scurt Букурешт Романија Online фестивал за краток филм
Timishort International Film Festival Темишвар Романија
DetectiveFEST Москва Русија
Aspen Shortsfest Аспен САД Фестивал за краток филм
Atlanta Film Festival Aтланта САД Фестивал за независен филм
Independent Film Festival of Boston Бостон САД Фестивал за независен филм
Cedar Rapids Independent Film Festival САД Фестивал за независен филм
Movieside Film Festival Чикаго САД Фестивал за краток филм
The Delta Кливленд САД
Spirit Quest Film Festival Ири САД
WorldFest  Хјустон САД
Docfest  Њу Јорк САД Фестивал за документарен филм
San Francisco International Film Festival Сан Франциско САД
Syracuse International Film Festival САД Фестивал за долгометражен и краток филм
Washington DC International Film Festival Вашингтон САД
RiverRun International Film Festival Винстон САД
Newport Beach Film Festival Њупорт Бич САД Фестивал за независен филм
Sonoma International Film Festival Сонома САД Долгометражен, документарен, краткометражен, студентски филм
Florida Film Festival Флорида САД Долгометражен, документарен, краткометражен, анимиран
Nashville Film Festival Нешвил САД Долгометражен, краткометражен, документарен
Ivy Film Festival Провиденс САД Фестивал за студентски филм
Tribeca Film Festival Њујорк САД Независен, документарен, долгометражен, краткометражен
Charleston International Film Festival Чарлстон САД
Tiburon International Film Festival Тибурон САД Фестивал за независен долгометражен и краткометражен филм
International Mountain Film Festival Домжале Словенија
Istanbul International Film Festival Истамбул Турција
Titanic Film Festival Budapest Бугимпешта Унгарија
Artichoke Film Festival Хелсинки Финска
Brive Festival of Medium Length Films Брив Франција
Plein la Bobine Франција
Festival du Cinema Europeen Лил Франција Фестивал за краток филм
Cinemondes Лил Франција Фестивал за независен филм
Deauville Green Awards Film Festival Довил Франција Фестивал на туристички филм
Ciné-Jeune de l’Aisne International Film Festival Сен Кентен Франција
Libertas Film Festival Дубровник Хрватска
VAFI Вараждин Хрватска Детски филмски фестивал
Amsterdam Fantastic Film Festival Амстердам Холандија Фестивал за фантастичен, анимиран и хорор  филм
San Sebastian Human Rights Film Festival Сан Себестијан Шпанија Посебен интерес
REC. Tarragona International Film Festival Тарагона Шпанија Фестивал за дебитантски краток и долгометражен филм
Visions du réel Нион Швајцарија Фестивал за документарен филм
Име на фестивал Град Држава Детали
Human Rights Arts and Film Festival Мелбурн Австралија Фестивал за долгометражен и краток филм
Over The Fence Comedy Film Festival Перт Австралија
Humfest Сиднеј Австралија Фестивал за краток филм
Australian Int. Animation Festival (AIAF) Сиднеј Австралија
Vienna Independent Shorts Виена Австрија Фестивал за краток филм
Docville Лувен Белгија Фестивал за документарен филм
Brussels Short Film Festival Брисел Белгија Фестивал за краткометражен и анимиран филм
BLIFF – Banja Luka International Film Festival Бања Лука Босна и Херцеговина
Stortford Film Festival Велика Британија Фестивал за филм од сите жанрови
The Full Moon Soup Cinema Бристол Велика Британија
Mid Ulster Film Festival Велика Британија Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Electric Silents Харвич Велика Британија Фестивал за нем филм
LOCH NESS FILM FESTIVAL Инвернес Велика Британија Фестивал за краток филм
Showncomotion Yung People’s Film Festival Шефилд Велика Британија Детски филмски фестивал
Black International Cinema Berlin Берлин Германија
International Videofestival Bochum Бохум Германија
Independent Days Filmfest Карлсруе Германија Фестивал за краток филм
DOK.FEST Минхен Германија Фестивал за документарен филм
International Short Film Festival Oberhausen Оберхаузен Германија
Crank Cookie Kurzfilmtage Германија Фестивал за краток филм
Athens Video Art Festival Атина Грција Видео арт Фестивал
MIFF – Milano International Film Festival Милано Италија
DOXA  Ванкувер Канада Фестивал за документарен филм
2ANNAS International Short Film Festival Латвија
Asterfest Струмица Македонија
KAN Film Festival Вроцлав Полска Посебен интерес
Planete Doc Film Festival Варшава Полска
Film Art & Tourism
Festival “FilmAT”
Варшава Полска Фестивал на туристички филм
IndieLisboa Лисабон Португалија Фестивал за независен филм
International Festival of Animated Films AniFest Теплис Република Чешка
Zlín Int. Film Festival for Children and Youth Злин Република Чешка
Timishort Темишвар Романија Фестивал за краток филм
Volgograd International video festival Forward»2018 Волгоград Русија Фестивал за краток, анимиран и документарен филм
Twin Rivers Media Festival Ешвил САД
SkyFest Film & Script Festival Ешвил САД
Spirit Quest Film Festival САД
Seattle International Film Festival Сител САД
Santa Cruz Film Festival Санта Круз САД
The Los Angeles Asian Pacific Film Festival Лос Анџелес САД
Amsterdam Film Festival Њујорк САД Долгометражни, кратки, документарни, студентски, анимирани, музички видеа, сценарија
New York International Short Film Festival Њујорк САД Фестивал за краткометражни филмови
Srem Film Fest Срем Србија Фестивал на туристички филм
Ankara Flying Broom Women’s Film Festival Анкара Турција Специјален интерес
Cannes Film Festival Кан Франција
International Festival of Short Films on the Theme of Disability Франција
Croatian Minute Movie Cup Пожега Хрватска
Animafest Загреб Хрватска Специјален интерес
Amsterdam Film Festival Амстердам Холандија
Videoex Цирих Швајцерија
Festival internacional de Cine y Medio Ambiente Сарагоса Шпанија Фестивал за долгометражни и кратки филмови
Curtocircuito Short Film Festival Сантијаго де Компостела Шпанија Фестивал за краток филм
Име на фестивал Град Држава Детали
Melbourne International Animation Festival Мелбурн Австралија Фестивал за анимиран филм
Sydney Film Festival Сиднеј Австралија Фестивал за долгометраже, документарен и краток филм
Festival der Nationen Линц Австрија
Brussels European Film Festival Брисел Белгија
NAFF – Neum Animated Film Festival Неум Босна и Херцеговина Специјален интерес
Fica Гојаш Бразил Фестивал за еколошки филм
IN THE PALACE Балчик Бугарија Фестивал за краток филм
Sofia International Film Festival Софија Бугарија
Appledore Visual Arts Festival Appledore Велика Британија Фестивал за краток и анимиран филм
Fantastic Films Weekend Брадфорт Велика Британија Фестивал за хорор и научно фантастичен филм
Strawberry Shorts Кембриџ Велика Британија Фестивал за независен филм
Cambridge Film Festival Кембриџ Велика Британија Фестивал за краток и експериментален филм
Cambridge Film Festival Единбург Велика Британија
Edinburgh Int. Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Reel Islington Screenings Summer Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Rob Knox Film Festival Лондон Велика Британија
Showcomotion Young People’s Film Festival Шефилд Велика Британија Детски филмски фестивал
Doc/Fest Шефилд Велика Британија Фестивал за докуменатерн филм
Heart of England International Film Festival Тамуорт Велика Британија
BLaSt Вест Мидлендс Велика Британија Фестивал за анимиран филм
Wimbledon Shorts Вимблонд Велика Британија Фестивал за краток филм
Doku.arts Берлин Германија Фестивал за докуменатерен филм
Kaliber 35 Munihc International Берлин Германија Фестивал за краток филм
International Videofestival Bochum Бохум Германија Фестивал за видеа
Emden International Film Festival Емден Германија
Cork Youth Film video arts Festival Корк Ирска Фестивал за филм и видео арт
Stranger than Fiction Даблин Ирска Фестивал за документарен филм
Biografilm Festival Болоња Италија
Napoli Film Festival Наполи Италија
SICILIA QUEER filmfest Палермо Италија
Flaiano Film Festival Пескара Италија
Pesaro Film Festival Пезаро Италија
A Corto di Donne Позули Италија Фестивал за краток филм од жени режисери
Arcipelago Рим Италија
Fanta Festival Рим Италија Фестивал за краток филм
Festival Alto Vicentino Santorso Италија
Cinemambiente Торино Италија Фестивал за еколошки филм
International Tourfilm Festival Лече Италија Фестивал на туристички филм
Il Cinema Ritrovato Болоња Италија
Dreamspeakers International Film Festival Едмонтон Канада
Shanghai Television Festival Шангај Кина Фестивал за долгометражен и документарен филм
MakeDox Скопје Maкедонија Фестивал за креативен документарен филм
Monte Carlo Television Festival Монте Карло Монако
Festiwal Polskich Filmow Fabularnychl Gdynia Полска Фестивал за долгометражен, независен и студенски филм
Film, Art & Tourism Плок Полска
TOFIFEST Торун Полска Фестивал за долгометражен и краток филм
FEST Espinho Португалија Фестивал за млади автори
Festróia Tróia International Film Festival Setúbal Португалија
Transilvania International Film Festival Клуж Напока Романија
IPIFF Констанца Романија
Festival of Festivals Санкт  Петербург Русија
Message to Man Санкт  Петербург Русија Фестивал за документарен, анимиран и краток филм
Moscow International film Festival Москва Русија
Brooklyn International Film Festival Бруклин САД
Kidsfilmfest Бруклин САД Детски филмски фестивал
US International Film and Video Festival Лос Ангелес САД
Human Rights Watch Int. Film Festival Њу Јорк САД Фестивал за филм од сите жанрови
Palm Springs International Festival of Short Films Палм Спрингс САД Фестивал за краток филм
AFI Docs Documentary Film Festival Вашингтон САД Фестивал за документарен филм
Animofest Братислава Словачка
Art Film Fest Словачка
Kino Otok Изола Словенија
Adana Golden Boll Адана Турција
ART BY CHANCE Истамбул Турција Фестивал за краток филм
Budapest Pride Будимпешта Унгарија
Kecskemet Animation Film Festival Унгарија Специјален интерес
Guth Gafa Gortahork Унгарија Фестивал за документарен филм
Mediawave ‘Another Connection’ Szombathely Унгарија Фестивал за музика и филм
Midnight Sun Film Festival Sodankylä Финска
Annecy International Animated Film Festival Анеси Франција Специјален интерес
Cabourg Festival Film Cabourg Франција
La Rochelle International Film Festival La Rochelle Франција
Festival Pocket Film Париз Франција Фестивал за филм снимен на мобилен телефон
Festival du Film Merveilleux Париз Франција
Tabor film festival Забок Хрватска Фестивал за краток филм
World Animation Film Festival – Animafest Загреб Хрватска Фестивал на анимиран филм
Филмска ревија на млади / Four River Film Festival Карловац Хрватска Филмови од млади на 14-20 годишна возраст
Karlovy Vary International Film Festival Карлови Вари Чешка Долгометражен, документарен, независен филм…
Barcelona Environmental Film Festival Барселона Шпанија Фестивал за долгометражен,краток и документарен филм
Young Values Барселона Шпанија Фестивал за краток филм
Cines del Sur Гранада Шпанија
Festival de Cine de Huesca Хуеска Шпанија
Actúa Short Film Festival Мадрид Шпанија Фестивал за краток, документарен, фантастичен филм
Tenerife International Film Festival Тенерифе Шпанија Фестивал за долгометражен, документарен, краток филм
Festival dei Festival Лугано Швајцарија Фестивал за планински филмови
Име на фестивал Град Држава Детали
Melbourne International Film Festival Мелбурн Австралија Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
The Shoot Out Њу Касл Австралија
Reel Mad Film Festival Noosa Австралија Фестивал за краток филм (7мин)  направен за 24 часа
The Revelation Perth Int.Film Festival Перт Австралија Фестивал за долгометражен, документарен, краток и анимиран филм
Sarajevo Film Festival Сараево Босна и Херцеговина
Belo Horizonte Short Film Festival Бело Хоризонте Бразил
Anima Mundi Рио де Жанеиро Бразил Фестивал за анимиран филм
T In The Park Balado, near Kinross Велика Британија
Short Cuts Bromyard, Herefordshire Велика Британија Фестивал за краток филм
Nozstock Festival Bromyard, Herefordshire Велика Британија Фестивал за краток филм
Shot by the Sea Хестингс Велика Британија Фестивал за краток филм
The Workhouse Festival Llanfyllin Велика Британија Фестивал за документарен, аминиран и краток филм
Limbic Arts Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Films at Kilburn Festival Лондон Велика Британија Фестивал за документарен и краток филм
Film Sharing Festival Штутгарт Германија Фестивал за краток филм
DÉTOURS Oia Грција
Golden Apricot  Ереван Ерменија
Parnu  Film Festival Parnu Естонија Фестивал за документарен и археолошки филм
Jerusalem International Film Festival Ерусалим Израел
Galway   Film Fleadh Голвеј Ирска
Magma Int. short film festival Acierale Италија
Giffoni Film Festival Giffoni Valle Piana Италија
Ischia Film Festival Италија
A Film for Peace Медеа Италија
Montecatini Terme Montecatini Италија Фестивал за краток филм
CinemadaMare Film Festival Италија Фестивал за непрофесионален филм
Accordi @ DISACCORDI Наполи Италија
Portello River Festival Падова Италија
Euganea Movie Movement Падова Италија
Sole Luna Festival Палермо Италија
CinemadaMare Рим Италија
La Cittadella del Corto Рим Италија Фестивал за краток филм
Faito DOC Festival Vico Equense Италија Фестивал за документарен филм
Durban International Film Festival Дурбан Јужна Африка
Just for Laughs Film Festival Монтреал Канада Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Fantasia International Film Festival Монтреал Канада
Puchon International Fantastic Film Festival Buchon Кореа
Kosovo DokuFest Призрен Косово
New Zealand International Film Festival Велингтон Њу Зеланд
DIY FILM FEST Gdynia Полска Фестивал за долгометражен, документарен и краток филм
ANIMATOR Познан Полска Фестивал за анимиран филм
Sopot Film Festival Сопот Полска Фестивал за долгометражен, анимиран и краток филм
Era New Horizons Вроцлав Полска
Avanca International Film Festival Avanca Португалија
Filminho Goian Португалија Фестивал за  краток, документарен и анимиран филм
Curtas Vila do Conde Vila do Conde Португалија
Karlovy Vary International Film Festival Карлови Вари Република Чешка
Summer Film  School Uherske Hradiste Република Чешка
Document.Art Campulung Muscel Романија Фестивал за уметност, екологија и туризам
Moscow International Film Festival Москва Русија
Kinotavr Сочи Русија
Roxbury International Film Festival Бостон САД Фестивал за филм од сите видови
15 Minutes of Fame Флорида САД Фестивал за краток филм
Indianapolis International Film Festiva Индијанаполис САД Фестивал за филм од сите видови
Los angeles Int. Short Film Festival Лос Ангелес САД Фестивал за документарен филм , анимиран, драма
San Diego Int. Children’s Film Festival Сан диего САД Фестивал за краток филм
European Film Festival Palic Палич Србија Фестивал за долгоетражен, анимиран, краток и документарен филм
MEFEST Сурдулица Србија Фестивал за спорт, кулинарство, екологија и туризам
Grossmann Film and Wine Festivall Ljutomer Словенија
Odessa International Film Festival Одеса Украина
One Country One Film Apchat Франција
FIDMarseille Марсел Франција Фестивал за документарен филм
Motovun Film Festival Мотовун Хрватска Фестивал за независен филм
Tourfilm Festival Загреб Хрватска Фестивал на туристички филм
On & Off Festival   Creativo de Curtas Ribadeo Шпанија Фестивал за краток филм
Име на фестивал Град Држава Детали
Scinema Перипатетик Австралија Научен филм, документарен, краток филм
Melbourne International Film Festival Мелбурн Австралија
Shortynale Film Festival Клостернбург Австрија
Opuzen Film Festival Опузен Австрија
International Film Summerfest Durres Драч Албанија
KRATKOFIL Бања Лука Босна и Херцеговина Фестивал на краток филм
Brazilian Kids Film Festival Рио де Женеиро Бразил Филмски фестивал за деца
São Paulo International Short Film Festival Сао Паоло Бразил
Videoholica International Video Art Vestival Варна Бугарија
Edinburgh International Film Festival Единбург Велика Британија
Deep Fried Коатбриџ Велика Британија
London International Animation Festival   (LIAF) Лондон Велика Британија Фестивал за анимиран филм
FrightFest Лондон Велика Британија
Chichester Film Festival Чичестер Велика Британија Меѓународен филмски фестивал
Forside Odense Оденсе Данска
SHORTini Аугуста Италија Фестивал на краток филм
AIFF Acquedolci Италија Фестивал на краток филм
Asolo Art Film Festival Асоло Италија
Jalari in Corto Барцелона Италија Фестивал на краток филм
Circuito Off Венеција Италија Фестивал на краток филм
Imaginaria Film Festival Конверсано Италија
NociCortinfestival Noci Италија Фестивал на краток филм
Malescorto Malesco Италија Фестивал на краток филм
Venice Film Festival Венеција Италија
Jecheon International Music and Film Festival Jecheon City Јужна Кореја Меѓународен филмски фестивал
Vancouver Queer Film Festival Ванкувер Канада Фестивал за сите жанрови на филм
Montreal First Peoples Festival Монтреал Канада Фестивал за сите формати на филм
Toronto After Dark: Horror & Fantasy Film Festival Торонто Канада Фестивал за хорор и фантастичен филм
The Norwegian International Film Festival Haugesund Норвешка
Fresh Film Festival Карлови Вари Република Чешка Фестивал за студентски филм
Horolezecký Film Festival Теплице Република Чешка Фестивал за документарен филм
Anonimul Ст. Георгиј Романија
Black Rock City International Film Festival Блек Рок Сити САД Фестивал на краток филм
Colorado Film Festival Лејквуд САД
Rhode Island International Провиденс САД Фестивал за сите жанрови на филм
FilmGate International Student Film Festival Сент Луис, Мисури САД Фестивал за краток филм
New York Minute Film Festival Њу Јорк САД Анимација, Комедија, Драма..
Telluride Film Festival Телурид САД
Action on Film International Film Festival Калифорнија САД Краткометражен, документарен, анимиран, експериментален филм
SILAFEST Велико Градиште Србија Фестивал на филм за екологија и туризам
FreeNetWorld Ниш Србија
Espoo Ciné Еспо Финска
Strasbourg Film Festival Стразбург Франција
APOX Вели Лошињ Хрватска
SPFF Стариград Пакленица Хрватска Фестивал за документарен филм
OneMinute Film & Video Festival Aarau Шведска Фестивал на краток филм
Festival du Film des Diablerets Les Diablerets Шведска
Stockholm Fringe Festival -Stoff Стокхолм Шведска
Locarno International Film Festival Локарно Швајцарија
Locarno International Film Festival Локарно Швајцарија
Име на фестивал Град Држава Детали
First and The Last Experimental International Film Festival Сиднеј Австралија Фестивал за сите жанрови на филм
Sydney Underground Film Festival Сиднеј Австралија Игран филм, кратик филм, филм за деца
Ostend Film Festival Остенд Австрија
Fieri Fier Албанија
Festival International du Film Francophone de Namur Намир Белгија
Jahorina Film Festival Пале Босна и Херцеговина Фестивал на туристички филм
Movies and Religion Festival Сао Паоло Бразил
World Animated Film Festival Варна Бугарија Фестивал за анимиран филм
Iris Prize Festival Canterbury Велика Британија Фестивал за анимиран филм
Branchage Intenational Film Festival Inverness Велика Британија Фестивал за краток филм
Walthamstow Лондон Велика Британија
Raindance Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за независен филм
I Will Tell Лондон Велика Британија
ICCI 360 Festival Плимут Велика Британија
Adventure Film Festival Различни градови Велика Британија
Screen Stockport Стокпорт Велика Британија
International Comedy Film Festival Торбеј Велика Британија
Encounters International Short Film Festival Бристол Велика Британија
ContraVision Берлин Германија
Nonfiktionale Bad Aibling Германија Фестивал за документарен филм
Doku.arts Берлин Германија Фестивал за документарен филм
Perspektive Нирнберг Германија Фестивал за филм за човекови права
AutoVision Франкфурт Германија
LUCAS Франкфурт Германија Филмски фестивал за деца
Filmfest Hamburg Хамбург Германија
International Short Film Festival in Drama Драма Грција Фестивал за краток филм
Naoussa International Short Film and Video Festival Naousa Грција Фестивал за краток филм
Animasyros Хермоуполис, Сирос Грција Фестивал за анимиран филм
Bornshorts Film Festival Gudhjem Данска Фестивал за краток филм
Copenhagen International Film Festival Копенхаген Данска
YFIFF/YellowCon Белфаст Ирска
Reykjavík Рејкјавик Исланд
Noemart Film Festival Collevecchio (Ri) Италија Фестивал за документарен филм
Murgia Film Festival Gravina in Puglia Италија
Milano Film Festival Милан Италија
EcovisionFestival Palermo Италија
SALENTO TRICASE Италија
Venice Film Festival Venice Италија
Eurasia International Film Festival Алмати Казахстан
The Edmonton International Film Festival Едмонтон Канада Игран филм, документарен, краток
Ottawa International Animation Festival Отава Канада Фестивал за анимиран филм
Cabbagetown Торонто Канада Фестивал за краток филм
Toronto International Film Festival Торонто Канада Игран филм и краток филм
Vancouver International Film Festival Ванкувер Канада
Tinklai Вилнус Литванија Фестивал за краток филм
MOTELx Полска Фестивал за хорор филм
Art&Tur Барцелос Полска Фестивал за филм за туризам
Spotkania z Filmem Górskim Закопане Полска
MedCineCascais Film Festival Касцаис Полска
Ro-IFF Ралични градови Полска
Ostrava Kamera Oko Острава Република Чешка Фестивал на кинематографи
Short to the Point Букурешт Романија Фестивал за краток филм
Iasi International Film Festival Iasi Романија
IFFEST DOCUMENT.ART. 20 Букурешт Романија Фестивал на туристички филм
Saint Petersburg Сент Петерсбург Русија Филмски фестивал за млади
International Tourism and
Cultural Film Festival “Kitovras”
Велики Новгород Русија Фестивал на туристички филм
Moondance International Film Festival Болдер САД
Yosemite International Film Festival Јосемити,Калифорнија САД
Camden International Film Festival Камден САД Фестивал за документарен филм
Chicago International Reel Shorts Festival Чикаго САД Филмови пократки од 39 мин.
DocMiam Mајами САД Фестивал за документарен филм
ShockerFest International Film Festival Модесто САД
The Manhattan Short Film Festival Њу Јорк САД Фестивал за краток филм
Maelstrom International Fantastic Film Festival Сиетл САД
Temecula Valley International Film & Music Festival Temecula САД
Tulsa International Film Festival Тулса, Оклахома САД
Martha’s Vineyard International Film Festival САД
Cinematik Пијештанит Словачка
Festival of Ethnological film Белград Србија Фестивал за документарен филм
SILAFEST – The International Festival of Tourist and Ecology Film Велико Градиште Србија Фестивал на туристички филм
Helsinki Film Festival Хелсинки Финска
CNRS  Иври Франција Scientific Audiovisual Forum
Aye Aye Нанси Франција
Best of Short Films Festival La Ciotat Франција Фестивал за краток филм
EFFS Стразбург Франција Фестивал за Европски фантастичен филм
KLIK! Амстердам Холандија Фестивал за анимиран филм
Film by the Sea Влисинген Холандија
Netherlands Film Festival Утрихт Холандија
FPS Загреб Хрватска Фестивал на експ. филм и видео
Four River Film Festival Карловац Хрватска
Split Film Festival Сплит Хрватска
Fantoche Баден Швајцарија Фестивал за анимиран филм
Zurich Film Festival Цирих Швајцарија
Lund International Fantastic Film Festival Лунд Шведска
Docupolis International Documentary Festival Барселона Шпанија
San Sebastián International Film Festival Сан Себастијан Шпанија
Име на фестивал Град Држава Детали
Human Rights Film Festival Тирана Албанија
First Step Film Fest Тирана Албанија
Festival Internacional de Escuelas de Cine (FIEC) Буенос Аирес Аргентина Меѓународен фестивал за студентски филм
ANIMA – Cordoba International Кордоба Аргентина Фестивал за анимиран филм
ANTENNA Сиднеј Австралија Фестивал за документарен филм (игран и краток филм)
Harmony International Short Film Festival Сиднеј Австралија Фестивал за краток филм (времетраење 2-10 мин.)
Adelaide Film Festival Аделејд Австралија
Viennale Виена Австрија
Razor Reel Fantastic Film Festival Бриж Белгија
International film Festival Ghent Гент Белгија
Banja Luka International Festival Бања Лука Босна и Херцеговина Фестивал за анимиран филм
FRICINE Нова Фрибурго Бразил Игран, краток, средно метражен-документарен филм
Janela Internacional de Cinema do Recife Ресифе Бразил Кратки (компетиција) и играни (Панорама)
Rio de Janeiro International Short Film Festival Рио де Женеиро Бразил Фестивал за краток филм
Festival do Rio-Rio de Janeiro Рио де Женеиро Бразил
São Paulo International Film Festival Сао Паоло Бразил Игран, краток и документарен филм
TourFilm Brazil – Brazil International
Tourism Film Festival
Флорианополис – Санта Катарина Бразил Фестивал на туристички филм
FILMINI Софија Бугарија Фестивал за краток филм
World Animated Film Festival Варна Бугарија Фестивал за анимиран филм
15 Second Film Festival Белфаст Велика Британија Фестивал за краток филм
Black International Film Festival Бирмингем Велика Британија
Cinem@tic Бирмингем Велика Британија
Across the Street, Around the World Б.Р. на Кенсингтон Велика Британија
Young Film-makers Festival Брадфорд Велика Британија Фестивал за филмови на млади автори (до 19 год.)
Wildscreen Film Festival Бристол Велика Британија Фестивал за еколошки филмови
Long Shot Film Festival Варингтон Велика Британија Фестивал за среднометражен филм
International Filmmaker Festival Вест Вуд Крос Велика Британија
Screenwriters’ Festival Cheltenham Велика Британија
Two Short Nights Ексетер Велика Британија Меѓународен фестивал за краток филм
Document Глазгов Велика Британија Фестивал за документарен филм за човекови права
Iris Prize Festival Кардиф Велика Британија
Children’s Film Festival Ланкастер Велика Британија Детски игран, анимиран, краток филм
Future Shorts Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
The Times BFI Лондон Велика Британија
This Is Not A Gateway Лондон Велика Британија
Dyssing monadys Лондон Велика Британија
Grimm Up North Манчестер Велика Британија Фестивал за хорор филм
International Festival of Fantastic Films Манчестер Велика Британија Фестивал за хорор филм
NOISE Манчестер Велика Британија
Norwich Film Festival Норвик Велика Британија
Reading Experimental Film Festival Ридинг Велика Британија
HIFF Стамфорд Велика Британија Фестивал за краток филм
Purbeck Film Festival Пурбек Велика Британија
Sherborne International Film Festival Шерборн Велика Британија Фестивал за документарен филм
Reduction Festival Шефилд Велика Британија
SCHLINGEL Chemnitz Германија
Filmfest Eberswalde Еберсвалд Германија
Feminale Келн Германија Фестивал за феминистички филм
Köln Comedy Festival Келн Германија Комедија
Leipzig Film Festival Лајпциг Германија
La.Meko Ландо Германија
Bergfilm Film Festival Tegernsee Германија
Oekomedia Фреибург Германија Фестивал за еколошки филм
Festival International du Film Francophone Штутгарт Германија
Filmfestival Munster Мунстер Германија
Corinthian International Film Festival Коринт Грција
International Film Festival of Patras City Патрас Грција
Darklight Film Festival Даблин Ирска
Samhlaiocht Kerry Трале Ирска Фестивал за краток филм
Capalbio Cinema  Capalbio Италија Фестивал за краток филм
Unimovie Пескара Италија Фестивал за краток  и видео филм
Silent Film Festival Порденоне Италија
Le Giornate del Cinema Muto Порденоне Италија Фестивал за нем филм
Ravenna Nightmare Film Festival Равена Италија Фестивал за хорор филм
CINEMA. Рим Италија Меѓународен филмски фестивал
Rome Film Festival Рим Италија
Yasujiro Ozu Сасуоло Италија Фестивал за краток филм
VIEWFest Торино Италија
SEDICICORTO Форли Италија
Tokyo International Film Festival Токио Јапонија
Antimatter Film Festival Викторија Канада
Calgary International Film Festival Калгари Канада
Montreal Festival du Nouveau Cinéma Монтреал Канада
Sarnia Short Film Festival Sarnia Канада Фестивал за краток филм
St. John’s International Women’s Film Festival Ст. Џон Канада Фестивал за филм од сите жанрови
The International Diaspora Film Festival Торонто Канада Фестивал за филм од сите жанрови
Toronto After Dark: Horror & Fantasy Film Festival Торонто Канада Фестивал за хорор филм
Canadian International Annual Film Festival Хамилтон Канада Наративен, документарен, анимиран филм
Cyprus International Film Festival Никосиа Кипар
Abu Dhabi Film Festival Абу Даби Обединети Арапски Емирати
Young Cinema Art Festival Плок Полска Фестивал за студентски филм
Warsaw Film Festival Варшава Полска Меѓународен филмски фестивал
International Festival of Film Producers Regiofun Катовице Полска Фестивал за филмски продуценти
Imago Фундао Португалија Фестивал за видео и филм на млади
Art&Tur – International Tourism Film
Festival
Барселос Португалија Фестивал на туристички филм
Tourfilm Карлови Вари Република Чешка Фестивал на филм за туризам
EkoFilm Требон Република Чешка Фестивал на филм за животната средина и културното наследство
Flahertiana Перм Русија Фестивал за документарен филм
BITFF Букурешт Романија
Anaheim International Film Festival Анахајм САД
Eerie Horror Film Festival Ери САД Фестивал за хорор филм
AFI Fest-Los Angeles International Film Festival Лос Анџелес САД
Hamptons International Film Festival Њу Јорк САД Игран, краток, документарен филм
Austin Film Festival Остин САД
Petaluma International Film Festival Петалума САД Фестивал за филм од сите жанрови
Chicago International Film Festival Чикаго САД
Chicago International Children’s Film Festival Чикаго САД Меѓународен филмски фестивал
Fort Lauderdale International Film Festival Форт Лодердејл САД
Tallgrass Film Festival Вичита САД Независен филм
 San Jose International Short Film Festival Сан Хозе САД
Bibiana Братислава Словачка Фестивал за анимиран филм
Prix Danube Братислава Словачка
DOKUBAZAAR Љубљана Словенија Фестивал за документарен филм
DokMa Марибор Словенија Фестивал за документарен филм
Balkanima Белград Србија Фестивал за анимиран филм
Kaohsiung Film Festival Каосиунг Тајван
1001 Истанбул Турција Фестивал за документарен филм
Molodist – Kyiv International Film Festival Киев Украина
Animatricks Хелсинки Финска Фестивал за анимиран филм
Cinespace Beauvais Бове Франција Фестивал за краток филм
Festival of Animation for Young People Bourg en Bresse Франција Фестивал за анимиран филм
Festival Cinématographique Гардане Франција Фестивал за краток филм
CCiiff Лемпо Франција Интеркултурен филмски фестивал
Sainte-Maxime Сент Максим Франција Фестивал на хорор филм
Cannes Corporate&Media &TV Awards Флорианополис-Санта Катарина Франција Фестивал на туристички филм
European Short Film Festival of Nice Ница Франција
Festival De Courts Metrages De La Cote Bleue Кари ле Руе Франција
StrangerFestival Амстердам Холандија
Breaking Ground Утрихт Холандија Фестивал за студентски филм
Impakt Film Festival Утрихт Холандија
Cinekid Амстердам Холандија
Zagreb Film Festival Загреб Хрватска
SW ITF’CRO Сплит Хрватска Фестивал на филм за туризам
ABYCINE Албасет Шпанија Меѓународен филмски фестивал
IN-EDIT Барселона Шпанија Фестивал за музички документарен филм
MEDIMED Барселона Шпанија Фестивал за документарен филм
SEMINCI Ваљадолид Шпанија Меѓународен филмски фестивал
FICBE Навара Шпанија Фестивал за краток филм
Canariasmediafest Канарски острови Шпанија
Curtocircuito Short Film Festival Сантијаго де Компостела Шпанија Меѓународен фестивал на краток филм
Sitges Ситге Шпанија
Име на фестивал Град Држава Детали
Mar del Plata International Film Festival Буенос Аирес Аргентина Сите жанрови
Festival Internacional San Luis Cine Сан Луис Аргентина Кратки, документарни, анимирани, играни филмови
YOUKI Велс Австрија Младински Медиа Фестивал
Berg und Abenteuer Грац Австрија
Baku International Ficts Sport Film Festival Баку Азербејџан Филмови на тема спорт
Cimatics Брисел Белгија
Dukafest Бања Лука Босна и Херцеговина Фестивал за студентски филм
Fluxus – International Film Festival On the Internet On-line Бразил За филмови подолги од 15 мин
MostraMundo – The Moving Image Festival Ресиф Бразил Фестивал за краток филм
Bansko Film Fest Банско Бугарија Фестивал за документарен филм
Cinemania Софија Бугарија Панорама
Bath Film Festival Бат Велика Британија Фестивал за краток филм
BAF Брадфорд Велика Британија Animation Film festival
Cinecity Брајтон Велика Британија
Oska Bright Брајтон Велика Британија
Student Film Festival Awards Брајтон Велика Британија
Encounters Бристол Велика Британија Филмски Фестивал за краток и анимиран филм
FLIP Волверхамптон Велика Британија Animation Film Festival
Kids for Kids UK Дери Велика Британија
Foyle Film Festival Дери Велика Британија
Dundee Mountain Film Festival Данди Велика Британија Фестивал за документарен филм
Cardiff Film Festival Кардиф Велика Британија
Mountain Film Кендал Велика Британија Фестивал за документарен филм
LIFF Лидс Велика Британија
Betting on Shorts Лондон Велика Британија   Фестивал за краток филм
FilmLab Festival Лондон Велика Британија   Фестивал за краток филм
ISEFF Лондон Велика Британија Student Ethnographic Film Festival
London Children’s Film Festival Лондон Велика Британија
Onedotzero Лондон Велика Британија Worldwide Digital Short Film Festival.
Filmstock Лутон Велика Британија
Insight Film Festival Манчестер Велика Британија
Bang! Нотингем Велика Британија Фестивал за краток филм
DV Mission Портсмут Велика Британија 2 min. Shorts produced to a brief in 48hrs
Salford Film Festival Салфорд Велика Британија Premieres, Features and shorts
Falstaff International Film Festival Стратфорд Велика Британија
Cornwall Film Festival Фламут, Корнвол Велика Британија
Interfilm Берлин Германија Short Film Festival
Entre Vues Белфорт Германија
Kiezkieken Берлин Германија Фестивал за краток филм
Verzaubert Queer Film Weekend Берлин, Келн Германија
Braunschweig International Film Festival Брауншвеиг Германија
Brest European Film Fest Брест Германија Фестивал за краток филм
Exground FilmFest 24 Калигари Германија Long feature films
Unlimited Келн Германија Фестивал за краток филм
FilmFestival Cottbus Котбус Германија Фестивал за филмови од Источна Европа
Еast-West Co-Production Market at the Film FestivalCottbus Котбус Германија Копродукциски Маркет на Филмскиот фестивал во Котбус
Mannheim-Heidelberg Мајнхајм Германија
Int.Thermaikos 2min Film Festival Солун Грција Фестивал за краток филм
CPHDox Копенхаген Данска Фестивал за документарен филм
Ribe Animation Festival Риб Данска Animation Film Festival
Cairo International Film Festival Каиро Египет Long feature films
Black Nights Талин, Тарту Естонија
Baltic Film industry, Baltic Event Талин Естонија Long feature films
International Film festival of India Гоа Индија
Waterford Film Festival Ватерфорд Ирска
Cork Film Festival Корк Ирска
Nanookfilmfest Палермо Италија Фестивал за документарен филм
I Castelli Animati Рим Италија Фестивал за анимиран филм
MedFilm Festival Рим Италија
Tourfilm Festival Рома Италија Фестивал за документарен и краток филм за туризам
Festival Internazionale Del Cinema Di Salerno Салерно Италија
Science Plus Fiction Трст Италија Фестивал за научно- фантастичен филм
Torino Film Festival Турин Италија
Festival dei Popoli Флоренса Италија Фестивал за документарен филм
Ozu Film Festival Модена Италија Фестивал за краткометражен филм
Tokyo FilmEx Токио Јапонија
Kyoto Historica International Film Festival Кјото Јапонија Историски филмови
Winnipeg Aboriginal Film Festival Винипег Канада Документарен, краток документарен, играна драма
Global Visions Film Festival Едмонтон Канада Фестивал за документарен филм
Giant Incandescent Resonating Animation Festival Калгари Канада Анимиран краток и анимиран игран филм
Rencontres international du documentaire de Montreal Монтреал Канада Фестивал за документарен филм
Nokia MobiFest Toronto Торонто Канада
Cinеdays Скопје Македонија Фестивал за Европски филм
OIFF Осло Норвешка
WT Festival Ос Норвешка
GRAND OFF Варшава Полска
Euroshort Варшава Полска Европски фестивал за краок филм
Etiuda&Anima Краков Полска
ASPEKTY Торун Полска Фестивал на визуелна антропологија
FIKE Евора Португалија Фестивал за краток филм
Cinanima Еспинхо Португалија Фестивал за анимиран филм
Estoril Film Festival Есторил Португалија
Visions Of Light Брно Република Чешка
ESFF Прага Република Чешка Фестивал за студентски филм
ALTER-NATIVE Таргу Мурес Романија Фестивал за краток филм
MUSEEK Сент Петерсбург Русија Музичко видео, краток филм, анимација
No-festival Шејлабинск Русија Фестивал за анимиран филм и видео- уметност
Annapolis Film Festival Анаполис САД
Boston Motion Picture Awards Бостон САД Фестивал за краток филм
New York City Horror Film Festival Њу Јорк САД Хорор, научна фантастика, игран, краток филм
Denver International Film Festival Денвер САД
St. Louis International Film Festival Сент Луи САД
Valley Film Festival Лос Анџелес САД
IFF Bratislava Братислава Словачка
LIFFE Љубљана Словенија
International Izmir Short Film Festival Измир Турција
Akbank Short Film Festival Истанбул Турција Фестивал за документарен и краток филм
Istanbul International Short Film Festival Истанбул Турција
Malatya International Film Festival Малтаја Турција
The honour of the regiment Киев Украина Фестивал за играни филмови
Steps Киев Украина
Verzió Унгарија
Anilogue Будимпешта Унгарија Фестивал за анимиран филм
Wildlife Vassa Васа Финска Фестивал за филм за природа
Rokumentti Жоенсу Финска Фестивал за филм за рок
Children’s Film Festival Оулу Финска
Kettupäivät  Хелсинки Финска Фестивал за краток и документарен филм
Lens Politica Хелсинки Финска Фестивал за филм и медиа уметност
Amiens International Film Festival Амиен Франција
Festival International du film d’Arras Арас Франција
Utopiales Нант Франција Фестивал за научно- фантастични филмови
Poitiers Film Festival Поатје Франција
International Film Festival Du Grain a Demoudre Гонфрвил л’Орше Франција
IDFA Амстердам Холандија Фестивал за документарен филм
Shadow Festival Амстердам Холандија
Noordelijk Film Festival Леуварден Холандија
HAFF Утрихт Холандија Фестивал за анимиран филм
One Take Загреб Хрватска Фестивал за краток филм
Stockholm International Film Festival Стокхолм Шведска
Cinéma Tous Ecran Женева Швајцарија Филмски и телевизиски Фестивал
European Student Film Festival Лесциерн Швајцарија Фестивал за студентски филм
ALCINE Alcalá de Henares Шпанија
L’Alternativa Барселона Шпанија Фестивал за независен филм
Punto y Raya Festival Барселона Шпанија
FIAB Барселона Шпанија Телевизиски Фестивал
Bilbao International Festival Барселона Шпанија Фестивал за документарен и краток филм
La Cabina Валенсија Шпанија Фестивал за среднометражни филмови
EXTREMA’doc CACERES Шпанија
Gijón Film Festival for Young People Хихон Шпанија Фестивал за независен филм
Archaeological Film Festival of the Bidasoa Ирун Шпанија Фестивал за документарен филм
Fancine Мадрид Шпанија Фестивал за фантастичен филм
LesGaiCineMad Мадрид Шпанија
Semana de Cine Мадрид Шпанија Фестивал за експериментален филм
Festival de Cine de Terror de Molins de Rei Мулин д Реин Шпанија Фестивал за кратки хорор филмови
Memorimage Festival Реус Шпанија Фестивал за документарен филм
Ciudad de Santander Сантандер Шпанија Фестивал за спортски филм
SEFF Севиља Шпанија Европски Филмски Фестивал
Festival Internacional de cine de Gijon Хихон Шпанија
Enviromental International Film Festival Барселона Шпанија
Име на фестивал Град Држава Детали
TIFF Тирана Албанија Меѓународен филмски фестивал
Ciclope International Advertising Craft Festival Буенос Аирес Аргентина Комерцијални
Bahamas International Film Festival Насау Бахами Долгометражни, кратки, документарни, анимирани
IKL Левен Белгија Фестивал за краток филм
The Cypriot Film Festival Лондон Велика Британија Фестивал за краток филм
Short Cuts Cologne Келн Германија Фестивал за краток филм
European Film Awards Различни градови Германија
Platforma Video  Атина Грција Фестивал за дигитални филмови
Olympia Пиргос Грција Филмски фестивал за деца и млади
THESS Солун Грција Фестивал за краток филм
Tiblisi International Film Festival Тиблиси Грузија Меѓународен филмски фестивал
Noir in Film Festival Courmayeur Италија Меѓународен филмски фестивал
Le Trottoir in corto Милан Италија Меѓународен фестивал за краток филм
Potenza Film Festival Потенза Италија Меѓународен филмски фестивал
242 Рим Италија Фестивал за краток филм
Filmfestival del Garda Сало Италија Меѓународен филмски фестивал
Rimusicazioni Festival Италија
Chennai International Film Festival Ченај Индија
Guangzhou International Documentary Film Festival Кина Фестивал за документарен филм
Monaco International Film Festival Монте Карло Монако
Ale Kino! Познан Полска Фестивал за млади
CAMERIMAGE Торун Полска Филмски фестивал за кинематографска уметсност
The Art of the Document Варшава Полска Мултимедијален фестивал
PAF Оломук Република Чешка Фестивал за анимиран филм
27 + 1 Москва Русија Фестивал за краток филм
Stalker Москва Русија Фестивал на филм за човекови права
Anchorage Film Festival Енкориџ САД
Hollywood Reel Independent Film Festival Лос Анџелес САД
Filofest Љубљана Словенија Фестивал за студентски и видео филм
Animateka Љубљана Словенија Фестивал за анимиран филм
Alternative Film/Video Белград Србија Меѓународен филмски фестивал
FSF Белград Србија Фестивал за студенстски филм
International Underwater Film Festival Белград Србија
Film Front Нови Сад Србија Фестивал за краток филм
Festival on Wheels Анкара Турција Меѓународен филмски фестивал
Silk Road Film Festival Бурса Турција Меѓународен филмски фестивал
Istanbul International Meeting Истанбул Турција Фестивал за историски филм
KROK Различни градови Украина Фестивал за анимиран филм
EU Shorts Будимпешта Унгарија Европски фестивал за кратки филмови
Autrans Autrans Франција Фестивал за документарен филм
Festival Tous Courts Aix-en-Provence Франција Меѓународен филмски фестивал
Les Nuits Magiques Беглес Франција Меѓународен филмски фестивал
Cinema Science Festival Бордо Франција Фестивал за игран филм
Festival De Cinema Europeen Des Arcs Лез Арк Франција
Амстердам Холандија Меѓународен филмски фестивал
Загреб Хрватска Фестивал за филм за човекови права
Коруна Шпанија Професионален и студентски филм

Категоризација на Филмски Фестивали

МЕСТО: ЗЕМЈА: ИМЕ НА  ФЕСТИВАЛ/ ПРОГРАМА: ОД: ДО: WEB:       РОК ЗА АПЛИКАЦИЈА:
Ротердам Холандија International Film Festival 23.01.2019 03.02.2019 Website Завршен
Клермон- Феран Франција 37th Clerrmont- Ferrand International  Short Film Festival 01.02.2019 02.09.2019 Website Завршен
Клермон- Феран Франција Short Film Market 04.02.2019 07.02.2019 Website Завршен
Берлин Германија European Film Market- EFM 07.02.2019 15.02.2019 Website 19.12.2019
Берлин Германија International Film Festival-  Berlinale Shorts 07.02.2019  17.02.2019 Website Завршен
Берлин Германија International Film Festival- Wettbewerb 07.02.2019 17.02.2019 Website Завршен
Берлин Германија  International Film Festival – Generation 07.02.2019 17.02.2019 Website Завршен
Берлин Германија International  Film Festival- Panorama 07.02.2019 17.02.2019 Website Завршен
Берлин Германија International  Film Festival- Forum 07.02.2019 17.02.2019 Website Завршен
Оберхаузен Германија 61st International Short Film Festival Oberhausen 01.05.2019 06.05.2019 Website  01.02.2019
Париз Франција “Cinema du reel” Festival  Int. de films documentaries 15.03.2019 24.03.2019 Website Завршен
Кан Франција Festival de Cannes – Short Film Corner 14.05.2019 25.05.2019 Website 01.03.2019
Кан Франција Festival de Cannes – Marche du Film  14.05.2019 25.05.2019 Website Април 2019
Кан Франција Festival de Cannes –  Quinzaine es Realisateurs 14.05.2019 25.05.2019 Website Краткометражни: 01.03.2019 Долгометражни: 04.03.2019
Кан Франција Festival de Cannes-  Out of competition 14.05.2019 25.05.2019 Website Краткометражни: 01.03.2019 Долгометражни: 04.03.2019
Кан Франција Festival de Cannes-  Prix “Camera d`Or” 14.05.2019 25.05.2019 Website Краткометражни: 01.03.2019 Долгометражни: 04.03.2019
Кан Франција Festival de Cannes-  Un Certain Regard 14.05.2019 25.05.2019 Website Краткометражни: 01.03.2019 Долгометражни: 04.03.2019
Кан Франција Festival de Cannes-  Wettbewerb 14.05.2019 25.05.2019 Website Краткометражни: 01.03.2019 Долгометражни: 04.03.2019
Кан Франција Festival de Cannes- Cinefondation 14.05.2019 25.05.2019 Website 15.02.2019
Анеси Франција Festival International du Film d`Animation 10.06.2019 15.06.2019 Website Краткометражни: 15.03.2019 Останати: 15.02.2019
Анеси Франција International Animation Film Market (MIFA) ТВА ТВА Website ТВА
Карлови Вари Република Чешка International Film Festival 28.06.2019 06.07.2019 Website
Регуларен рок: 28.02.2019

Продолжен рок: 01-31.03.2019

Локарно Швајцарија International Film Festival 07.08.2019 17.08.2019 Website Завршен
Венеција Италија Mostra internazionale d`Arte  Cinematografica- 8 Giornate  degli Autori- Venice days TBA TBA Website TBA
Венеција Италија Mostra internazionale d`Arte  Cinematografica- 26 Settimana  Internazionale della Critica (SIC) TBA TBA Website TBA
Венеција Италија Mostra internazionale d`Arte  Cinematografica- Selezione Ufficale TBA TBA Website TBA
Варшава Полска Film Festival TBA TBA  Website TBA
Торонто Канада International Film Festival 05.09.2019 15.09.2019 Website TBA
Торонто Канада Hot Docs Canadian International Documentary Festival 25.04.2019 05.05.2019 Website Регуларен рок: Завршен

Продолжен рок: 07.01.2019

Сан Себестијан Шпанија International Film Festival TBA TBA Website TBA
Амстердам Холандија 28th International Documentary  Film Festival- IDFA TBA TBA Website TBA
Парк Сити САД Sundance Film Festival 24.01.2019 03.02.2019 Website Завршен
МЕСТО: ДРЖАВА: ИМЕ НА ФЕСТИВАЛ/ПРОРАМА: ОД: ДО: ВЕБ: РОК ЗА АПЛИКАЦИЈА:
Анже Франција 26th Film Festival “Premiers Plans” 16.01.2015 25.01.2015 Website 15.10.2014
Анталија Турција 51st International Antalya Golden Orange Film Festival 14.10.2015 17.10.2014 Website 15.09.2014
Хелсинки Финска 14th DocPoint-Helsinki Documentary Film Festival 27.01.2015 01.02.2015 Website TBA
Биариц Франција 28th FIPA-International festival of Audiovisual Programs 20.01.2015 25.01.2015 Website 14.11.2014
Гетеборг Шведска 38th International Film Festival 23.01.2015 02.02.2015 Website 15.10.2014
Санта Барбара САД 30th Internationbal Film Festival 27.01.2015 07.02.2015 Website 19.09.2014
Берлин Геманија 65th Berlin International Film Festival – Perspective Deutsches&Kino German cinema 05.02.2015 15.02.2015 Website 31.10.2014
Белград Србија International Film Festival “FEST” 27.02.2015 08.03.2015 Website 15.11.2013
Мајами САД Miami International Film Festival 06.03.2015 15.03.2015 Website 30.09.2014
Лос Анџелес САД Annual Academy Awards – Oscars/ Best Foreign Language Film Jan.-Feb.2015 Jan.-Feb.2015 Website 01.10.2014
Лос Анџелес САД Annual Academy Awards – Oscars/Short Films Jan.-Feb.2015 Jan.-Feb.2015 Website 01.10.2014
Лос Анџелес САД Annual Academy Awards – Oscars/Documentary Jan.-Feb.2015 Jan.-Feb.2015 Website 01.10.2014
Брисел Белгија Anima-The Brussels Animation Film Festival 13.02.2015 22.02.2015 Website 01.10.2015
Мисури САД True/False Film Festival 05.03.2015 08.03.2015 Website 29.09.2014
Остин САД South by Southwest Conference and Festival 13.03.2015 31.03.2015 Website 13.11.2014
Гвадалахара Мексико 29th Guadalajara Film Festival 06.03.2015 15.03.2015 Website 14.11.2014
Прага Република Чешка 15th One World Human Rights Film Festival 02.03.2015 11.03.2015 Website 15.11.2014
Софија Бугарија 16th Sofia International Film Festival 05.03.2015 22.03.2015 14.11.2014
Белград Србија International Film Festival “FEST”
Тампрере Финска 45th International Short Film Festival 04.03.2015  08.03.2015 Website 01.12.2014
Сао Паоло Бразил It’s All True: International Documentary Film Festival 09.04.2015 19.04.2015 19.12.2014
Солун Грција 17th Documentary Festival “Images of the 21 st Century” 13.03.2015 22.03.2015 Website 28.11.2014
Хонг Конг Кина 39th International film Festival 23.03.2015 06.04.2015 Website 31.12.2014
Њујорк САД 13th Tribeca Film Festival 15.04.2015 26.04.2015 26.11.2014
Њујорк САД 44th New Directors/New Films 19.03.2015 30.03. 2015 Website January 2015
Буенос Аирес Аргентина 18th Festival International de Cine Independiente- BAFICI 15.04.2015 26.04.2015 Website 19.12.2014
Нион Франција 20th “Visions du Reel” Festival Int. de Cinema 17.04.2015 25.04.2015 Website 06.01.2015
Визбаден Германија 15th “Go East” Festival of Central and Eastern European Film 22.04.2015 28.04.2015 Website 31.12.2014
Њујорк САД 14th Tribeca Film Festival 15.04.2015 26.04.2015 Website 26.11.2014
Монс Белгија Mons International Love Film Festival 20.02.2015 27.02.2015 Website 19.12.2014
Сан Франциско САД 58th International Film Festival 23.04.2015 07.05.2015 Website 03.11.2014
Оберхаузен Германија 61st International Short Film Festival Oberhausen 30.04.2015 05.05.2015 Website 13.01.2015
Дарам САД 18th Full Frame Documentary Film Festival 09.04.2015 12.04.2015 Website 15.10.2014
Линц Австрија 11th Crossing Europe Film Festival Linz 23.04.2015 28.04.2015 Website 05.01.2015
Аспен САД Aspen Shortfest 07.04.2015 12.04.2015 Website 21.11.2014
Штутгарт Германија 22nd Stuttgart International Festival of Animated Film – Trickfilm Festival 05.05.2015 10.05.2015 Website 01.12.2014
Лисабон Португалија 12th IndieLisboa International Independent Film Festival 23.04.2015 03.05.2015 Website 28.01.2015
Брисел Белгија Festival du Court Metrage 23.04.2015 03.05.2015 Website 09.02.2015
Требон Чешка International Festival of Animated Film – Anifilm 05.05.2015 10.05.2015 Website 15.01.2015
Париз Франција 37th Cinema du Reel – International Documentary Film Festival 19.05.2015 29.05.2015 Website 17.11.2014
Минхен Германија 30th DOK.Fest Munich 07.05.2015 17.05.2015 Website 31.12.2014
Торонто Канада 22nd “Hot Docs”Canadian Int. Documentary Festival 23.04.2015 03.05.2015 Website 10.12.2014
Сиетл САД 41st International Film Festival 14.05.2015 07.06.2015 Website 05.01.2015
Клуж Романија 14th Transylvania International Film Festival 29.06.2015 07.06.2015 Website 15.02.2015
Чонжу Јужна Кореја 16th Jeonju International Film Festival 30.04.2015 05.09.2015 Website 01.12.2014
Тел Авив Израел 16th Docaviv International Documentary  Film Festival 07.05.2015 16.05.2015 Website 15.12.2014
Краков Полска 55th Krakow Film Festival 31.05.2015 07.06.2015 Website 31.01.2015
Лос Анџелес САД 11th AFI-SIlverdocs Documentary Film Festival 17.06.2015 21.06.2015 Website 02.03.2015
Токио Јапонија 16th Short Shorts Film Festival and Asia June 2015 June 2015 Website 30.01.2015
Сетубал Португалија Festroia International Film Festival 06.06.2015 15.06.2015 Website TBA
Шангај Кина 17th Shanghai International Film festival 13.06.2015 21.06.2015 Website 15.04.2015
Шефилд Велика Британија 20th Sheffield International Documentary Film Festival 05.06.2015 10.06.2015 Website 02.02.2015
Таормина Италија 60th Taormina Film Festival 14.06.2014 21.06.2014 Website Closed
Палм Спрингс САД 20th Palm Springs International Short Fest 16.06.2015 22.06.2015 Website 01.04.2015
Гримстад Норвешка 37th Norwegian Short Film Festival 10.06.2015 14.06.2015 Website 15.03.2015
Хамбург Германија International Short Film Festival 02.06.2015 08.06.2015 Website 04.02.2015
Уеска Шпанија FestivalInternational de Cine de Huesca 16.06.2014 21.06.2014 Website  15.03.2014
Дурбан Јужна Африка Durban International Film Festival 16.07.2015 26.07.2015 Website 20.03.2015
Сиднеј Австралија 62nd Film Festival 03.06.2015 14.06.2015 Website 27.02.2015
Единбург Велика Британија 68th International Film Festival 17.06.2015 28.06.2015 Website 21.01.2015
Ла Рошел Франција 43rd International Film Festival 26.06.2015 05.07.2015 Website TBA
Москва Русија Moscow International Film Festival 19.06.2014 28.06.2014 Website 01.04.2014
Париз Франција 21st Paris Cinema International Film Festival 05.07.2014 12.07.2014 Website Closed
Вроцлав Полска New Horizons International Film Festival 23.07.2015 02.08.2015 Website 15.03.2015
Сеул Кореја International Cartoon & Animation Festival SICAF 23.05.2015 28.05.2015 Website 07.02.2015
Вила до Конде Португалија 23rd Villa do Conde Int. Short Film Festival 04.07.2015 12.07.2015 Website 10.04.2015
Марсеј Франција 26th “FIDMarseille” Int. Documentary Film Festival 30.06.2015 06.07.2015 Website 17.03.2015
Ерусалим Израел 31st Film Festival 10.07.2014 20.07.2014 Website 15.04.2014
Јереван Ерменија 12th “Golden Apricot” Yerevan International Film Festival 12.07.2015 19.07.2015 Website 15.04.2015
Сараево Босна и Херцеговина 21st Film Festival 14.08.2015 21.08.2015 Website TBA
Мелбурн Австралија 64th International |Film Festival 30.07.2015 16.08.2015 Website 26.02.2015
Рио де Женеиро/ Сао Паоло Бразил 22nd Anima Mundi International Animation Festival of Brazil 25.07.2014 10.08.2014 Website Closed
Сао Паоло Бразил Sao Paolo International Short Film Festival 20.08.2014 31.08.2014 Website Closed
Призрен Косово DokuFest International Documentary and Short Film Festival 08.08.2015 16.08.2015 Website 15.02.2015
Оденсе Данска Odense Film Festival 24.08.2015 30.04.2015 Website 01.04.2015
Хирошима Јапонија International Animation Festival Hiroshima 21.08.2014 25.08.2014 Website Closed
Монтреал Канада 39th World Film Festival 27.08.2015 07.09.2015 Website 04.07.2014
Tелјурид САД 42nd Film Festival 04.08.2015 07.08.2015 Website TBA
Њујорк САД 52nd Film Festival 26.09.2014 12.10.2014 Website 01.06.2014
Ванкувер Канада 32nd International Film Festival 25.09.2014 10.10.2014 Website 27.06.2014
Хамбург Германија Film Fest Hamburg 01.10.2015 10.10.2015 Website 19.07.2015
Сапоро Јапонија Sapporo International Short Film Festival 07.10.2015 12.10.2015 Website 31.03.2015
Отава Канада Ottawa International Animation Festival 16.09.2015 20.09.2015 Website TBA
Бристол Велика Британија Encounters International Short Film Festival 15.09.2015 20.09.2015 Website 31.03.2015
Милано Италија FIlm Festival 04.09.2014 14.09.2014 Website Closed
Варшава Полска Warsaw Film Festival 10.10.2014 19.10.2014 Website Closed
Упсала Шведска Uppsala International Short Film Festival 19.10.2015 25.10.2015 Website 31.05.2015
Сиджес Шпанија International FIlm Festival of Catalonia 09.10.2015 18.10.2015 Website TBA
Мумбаи Индија Mumbai Film Festival 14.10.2014 21.10.2014 Website Closed
Виена Австрија Vienna International Film Festival 22.10.2015 05.11.2015 Website TBA
Лондон Белика Британија Raindance Film Festival 23.09.2015 04.10.2015 Website 22.06.2015
Лисабон Португалија DocLisboa Lisbon International Film Festival 22.10.2015 01.11.2015 Website 15.06.2015
Чикаго САД Chicago International Film Festival 15.10.2015 29.10.2015 Website 06.07.2015
Истанбул Турција Istanbul International Film Festival 04.04.2015 19.04.2015 Website 31.12.2014
Амстердам Холандија CineKid Festival 15.10.2015 24.10.2015 Website TBA
Jihlava Република Чешка Jihlava International Documentary Film Festival 27.10.2015 01.11.2015 Website 30.04.2015
Рио де Бразил Festival do Rio 24.09.2014 08.10.2014 Website Closed
Абу Даби Обединети Арапски Емирати Abu Dhabi Middle East International Film Festival 23.10.2014 01.11.2014 Website Closed
Киев Украина Molodist International Film Festival 24.10.2015 01.11.2015 Website TBA
Амиен Франција Amiens International Film Festival 14.11.2014 22.11.2014 Website Closed
Гент Белгија 42nd International Film Festival 13.10.2015 24.10.2015 Website 01.08.2015
Чикаго САД 51st International Film Festival 15.10.2015 29.10.2015 Website 19.06.2015
Бусан Јужна Кореја 20th International Film Festival 01.10.2015 10.10.2015 Website TBA
Лондон Велика Британија 59th BFI London Film Festival 08.10.2014 19.10.2014 Website 20.06.2014
Јамагата Јапонија International Documentary Film Festival 08.10.2015 15.10.2015 Website 15.04.2015
Монтреал Канада Festival de nouveau cinema 08.10.2014 19.10.2014 Website Closed
Рим Италија 9th Rome Film Festival 16.10.2014 25.10.2014 Website 22.08.2014
Токио Јапонија 27th International Film Festival 23.10.2014 31.10.2014 Website 15.07.2014
Монпелје Франција 36th Montpellier Int. Festival of Mediterranean Film 25.10.2014 01.11.2014 Website 31.08.2014
Сао Паоло Бразил 38th International Film Festival 16.10.2014 29.10.2014 Website 26.07.2014
Ваљадолид Шпанија 60th International Film Festival 24.10.2015 31.10.2015 Website TBA
Лајпциг Германија 58th DOK Leipzig – International Festival for Documentary and Animation Films 26.10.2015 01.11.2015 Website TBA
Котбус Германија 24th Film Festival Cottbus 03.11.2015 08.11.2015 Website 01.08.2015
Манхајм-Хајделберг Германија 64th International Film Festival 09.10.2015 24.10.2015 Website 08.06.2015
Торино Италија 33rd Film Festival 20.11.2015 28.11.2015 Website TBA
Јамагата Јапонија 16th International Documentary Film Festival 08.10.2015 15.10.2015 Website 15.12.2014
Монтреал Канада 44th Festival du nouveau cinema 07.10.2015 18.10.2015 Website TBA
Билбао Шпанија 56th Int. Festival of Documentary and Short Films 14.11.2014 21.11.2014 Website 15.08.2014
Копенхаген Данска 13th CPH:DOX-Int. Documentary Film Festival 05.11.2015 15.11.2015 Website 01.06.2015
Мар дел Плата Аргентина 29th Mar del Plata International Film Festival 22.11.2014 30.11.2014 Website 31.08.2014
Солун Грција 55th Tessaloniki International Film Festival 06.11.2015 15.11.2015 Website TBA
Амиен Франција Amiens International Film Festival 14.11.2014 22.11.2014 Website Closed
Еспињо Португалија International Animated Film Festival 10.11.2014 16.11.2014 Website Closed
Корк Ирска Cork Film Festival Nov. 2015 Nov.2015 Website 01.08.2015
Лидс Велика Британија Leeds International Film Festival 04.11.2015 19.11.2015 Website 31.08.2015
Фиренца Италија Festival dei Popoli- Festival Internazionale dei Film Documentario 28.11.2014 05.12.2014 Website Closed
Гоа Индија International Film Festival of India 20.11.2014 30.11.2014 Website Closed
Лос Анџелес САД AFI Fest 06.11.2014 13.11.2014 Website Closed
Севилја Шпанија Seville European Film Festival 07.11.2014 15.11.2014 Website Closed
Стокхолм Шведска Stockholm International Film Festival 11.11.2015 22.11.2015 Website 01.07.2015
Белфорт Франција Belfort International Film Festival 28.11.2015 06.12.2015 Website 01.05.2015
Дубаи Обединети Арапски Емирати Dubai International Film Festival 10.12.2014 17.12.2014 Website Closed
Курмајор Италија Courmayeur Noir in Festival 09.12.2014 14.12.2014 Website Closed
Керала Индија Kerala International Film Festival 12.12.2014 19.12.2014 Website Closed
Париз Франција Les Arcs European Film Festival 13.12.2014 20.12.2014 Website Closed
Талин Естонија Tallin Black Nights Film Festival 14.11.2014 30.11.2014 Website Closed
Рио де Женеиро Бразил Rio De Janeiro International Short Film Festival 05.11.2014 12.11.2014 Website Closed