Чедо

Оригинален формат:
Beta
 
Година на објавување:
2009
 
Времетраење:
45 мин.
 
Режисер:
Аљоша Симјановски
 
Продуцент:
Атила Груби
 
Сценарио:
Аљуш Камбери
 
Главни Улоги:
Љубе Ристевски
 
Кратка содржина:

Документарниот филм „Чедо“ е една трогателна драма која се базира врз судбината на едно дете од мешан брак помеѓу Австралијанка и Македонец. Тоа впрочем е дел од судбината на голем број деца во услови на големи светски миграции.

Награди:

Специјална награда – Меѓународен фестивал на краткометражен филм АСТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2009

Фестивали:

Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2010

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2009

 
Продуцентски куќи:
Магично око
ул.Казанџиска 14
1000 Скопје, Р.Македонија
atillagrubi69@hotmail.com
 
 
 
 
2018-10-22T14:24:37+00:00