Човекот со чудна навика да ме мава со чадор по глава

Оригинален формат:
2K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
15 мин.
Режисер:
Вардан Тозија
Продуцент:
Огнен Антов, Иво Антов
Монтажа:
Филип Грчевски
Сценарио:
Вардан Тозија
Директор на Фотографија:
Владимир Самоиловски
Музика:
Александар Пејовски
Главни Улоги:
Игор Ангелов, Милиана Ленак, Зоки Џубокс
Кратка содржина:

Секој следен ден во животот на Петар е полош од претходниот. Што значи дека секој нареден ден е најлошиот ден во неговиот живот, се додека…еден ден не се појави еден таинствен, нем гостин кој го удира Петар по глава со чадор. Тој го удира и удира, без намера да престане. Што и да направи Петар за да се ослободи од оваа напаст, необичното човече е постојано тука.

Награди:

3то место – КАМ Фестивал за краткометражен филм, Каиро, Египет, 2013

Најдобар краткометражен филм – SEE a Paris Фестивал на филмови од југоисточна Европа, Париз, Франција, 2013

Награда „Сребрен Џед“ – Меѓународен филмски фестивал, Луксор, Египет, 2012

Најдобар краткометражен филм – Меѓународен филмски фестивал, Валадолид, Шпанија, 2012

Фестивали:

Фестивал на краткометражен филм во Гренобл, Франција, 2016

Филмски фестивал Giffoni Experience, Италија, 2015

Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

Меѓународен филмски фестивал „Една земја, еден филм“, Апша, Франција, 2013

Меѓународен филмски фестивал, Инсбрук, Австрија, 2013

Филмски фестивал ДИВАН, Романија, 2013

Филмски фестивал Мотовун, Хрватска, 2013

Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2012

Меѓународен филмски фестивал Галф, Дубаи, ОАЕ

ФЕСТРОИА Меѓународен филмски фестивал, Сетубал, Португалија, 2012

Меѓународен фестивал на филмска камера, Браќа Манаки, Битола, Македонија, 2012

Меѓународен филмски фестивал Валадолид, Шпанија, 2012

Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Продуцентски куќи:
Наше Маало

Адреса: ул. Кузман Јосифовски Питу бр.34-1
1000 Скопје, Р.Македонија
Тел: + 389 2 3211 788
Факс: + 389 2 3211 788
info@dream.com.mk
2018-11-15T16:33:27+00:00