Човекот што не сакаше да умре

Оригинален формат:
2K
Година на објавување:
2015
Времетраење:
11 мин. 19 сек.
Режисер:
Гоце Цветановски
Продуцент:
Кристијан Даниловски
Монтажа:
Гоце Цветановски, Драган сретеноски, Филип Матевски
Сценарио:
Гоце Цветановски
Музика:
Бил Гоулд
Главни Улоги:
Висар Вишка, Никола Ацески, Милан Тоциновски, Ана Кафкалеска, Весна Гавриловска, Катерина Аневска, Бенџамин Хотон
Кратка содржина:

Еден човек планира да се самоубие но се предомислува кога Смртта ќе дојде по него. Тој ќе се обиде да ја наговори да го пушти. Следува смртоносна игра.

Награди: Најдобар анимиран филм – Филмски фестивал „Hrizantema Horror and Fantasy“, Србија, 2015

Фестивали:

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2016

Меѓународен фестивал на анимиран филм „Anilogue“, Будимпешта, Унгарија, 2015

Меѓународен фестивал на анимиран филм „Аниматека“, Љубљана, Словенија, 2015

Еурошортс Филм Фестивал, Варшава/ Гдањск/ Катовице, Полска, 2015

Анимакс Скопје Фест, Македонија, 2015

Балканима, Белград, Србија, 2015

Филмски Фронт, Нови Сад, Србија, 2015

Меѓународен фестивал на анимиран филм ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015

Cartoon Club-Меѓународен фестивал на анимиран филм, Римини, Италија, 2015

Продуцентски куќи:
3Х
Никола Русински 12/2-5
1000 Скопје, Р.Македонија
misko@fx3x.com
2018-09-21T12:47:40+00:00