„Џифони патува“ е нова активност под брендот „Џифони“ која има за цел ширење на културниот производ низ земјата и вклучување на млади вљубеници во филмот и културата воопшто. Планирани се дводневни манифестации во четири града: Прилеп, Охрид, Битола и Тетово . Во секој град ќе бидат опфатени над 200 млади.

 Дводневната манифестација ќе опфати филмска програма и едукативна програма – работилници кои неформално ќе влијаат врз едукацијата на младите и создавање на естетски вредности за филмот.