Режисер: Раско Миљковиќ

Продуцент: Јована Караулиќ, Огнен Антов

Сценарист: Марко Манојловиќ, Милош Кречковиќ

Директор на фотографија: Коста Глушица

Едитор: Џорџе Марковиќ

Дизајнер на звук:  Александар Протиќ

Музика: Невена Глишица

Улоги: Михајло Милавиќ, Силма Махмути, Бојан Жировиќ, Јелена Џокиќ

Кратка содржина:

Јован, 10 годишно момче со делумна церебрална парализа, се спријателува со Милица, девоче од неговото училиште кое верува дека злобната вештерка го запоседнала нејзиниот татко.Тој е вистинскиот другар кој ке и помогне


РС, МК| 2018 | 90‘ | 4K | DCP | Фамилијарна драма | Продукција Action production (РС) Ко-продукција Dream Factory Macedonia (МК)

www.dmf.mk

ognenantov@gmail.com

World Sales: Pluto Film

info@plutofilm.de