Оригинален формат: 2K

Година на објавување: 2013

Времетраење: 13 мин. 19 сек.

Режисер: Даријан Пејовски

Продуцент: Горан Ацевски, Кристијан Ристески, Јовица Пановски

Монтажа: Горјан Гешоски

Сценарио: Даријан Пејовски

Директор на Фотографија: Димо Попов

Музика: Александар Пејовски

Главни Улоги: Симеон Дамевски, Ирена Ристиќ


Кратка содржина:

„409“ е приказна за немоќта на човекот да се ослободи од сопствените демони. Средовечен човек кој навидум има се што ќе посака, заминува од својот дом во хотелска соба, каде што преку својата замислена љубовница пробува да го пронајде емоционалниот мир.


Фестивали:

  • Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014
  • Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014
  • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

Продуцентски куќи:
Марни Филмс
Коста Новаковиќ 44
1000 Скопје, Македонија
marne.films@gmail.com

Vertigo Visual
Паришка 10б
1000 Скопје, Македонија
contact@vertigo.com.mk