About afrm

This author has not yet filled in any details.
So far afrm has created 2353 blog entries.

СВЕТСКА ПРЕМИЕРА НА КРАТКОМЕТРАЖНИОТ ФИЛМ „ВЕРА“ НА БАЛКАН ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ВО ИЗМИР

СВЕТСКА ПРЕМИЕРА НА КРАТКОМЕТРАЖНИОТ ФИЛМ „ВЕРА“ НА БАЛКАН ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ВО ИЗМИР Краткометражниот филм „Вера“ на Верица Недеска Трајкова ќе ја има својата светска премиера на фестивалот „Балкан Панорама ФФ“, кој ќе [...]

СВЕТСКА ПРЕМИЕРА НА КРАТКОМЕТРАЖНИОТ ФИЛМ „ВЕРА“ НА БАЛКАН ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ВО ИЗМИР2020-07-31T14:06:50+00:00

Повик за учество на работилницата за сценарио на Галичник Филм Фестивал во соработка со Script Circle Berlin.

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РАБОТИЛНИЦАТА ЗА СЦЕНАРИО НА ГАЛИЛНИК ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ВО СОРАБОТКА СО SCRIPT CIRCLE BERLIN. Галичник Филм Фестивал гордо ја најавува првата работилница за сценарио која ќе биде онлајн на [...]

Повик за учество на работилницата за сценарио на Галичник Филм Фестивал во соработка со Script Circle Berlin.2020-07-28T13:02:28+00:00

Повик за MIDPOINT Feature Launch 2021, Shorts 2020-2021 и Writers’ Room 2020

ПОВИК ЗА MIDPOINT FEATURE LAUNCH 2021, SHORTS 2020-2021 И WRITERS' ROOM 2020 MIDPOINT Инстититутот отвори три повика за MIDPOINT Feature Launch 2021, MIDPOINT Shorts 2020-2021 и MIDPOINT Writers' Room 2020. MIDPOINT Feature [...]

Повик за MIDPOINT Feature Launch 2021, Shorts 2020-2021 и Writers’ Room 20202020-07-27T14:17:31+00:00

Известување во врска со Конкурсот за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран филм

ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ВРСКА СО КОНКУРСОТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ Почитувани, Ве известуваме дека  крајниот рок  за доставување на пријави во вториот рок на одлучување по [...]

Известување во врска со Конкурсот за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран филм2020-07-27T13:48:45+00:00

Дебитанти и документарци – повторно јавачи на новиот македонски филмски бран

ДЕБИТАНТИ И ДОКУМЕНТАРЦИ – ПОВТОРНО ЈАВАЧИ НА НОВИОТ МАКЕДОНСКИ ФИЛМСКИ БРАН Во текот на изминатиот турбулентен период, панедемиски, предизборен и период во кој имаше многу притисоци, пред објавувањaта на резултатите од конкурсот [...]

Дебитанти и документарци – повторно јавачи на новиот македонски филмски бран2020-07-27T08:39:41+00:00

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРОДУЦЕНТИ/АВТОРИ НА ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРОДУЦЕНТИ/АВТОРИ НА ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ МакеКоПроДокс Форум 2020 Датуми: 5, 6, 21, 24, 25 август и 21 септември Локација: онлајн Модератори: Бриџид О’Шеа (Европско здружение за документаристика и директорка на [...]

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРОДУЦЕНТИ/АВТОРИ НА ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ2020-07-22T11:55:21+00:00

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРСОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН, КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2020 – ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРСОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН, КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2020 – ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ Агенцијата за филм на Република Северна Македонија [...]

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРСОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН, КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2020 – ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ2020-07-21T14:34:24+00:00

ПРЕСТИЖНИОТ “КАРЛОВИ ВАРИ” ГО СЕЛЕКТИРАШЕ МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ „СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА“ КОЈ Е ПОДДРЖАН ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

ПРЕСТИЖНИОТ “КАРЛОВИ ВАРИ” ГО СЕЛЕКТИРАШЕ МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ  „СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА“ КОЈ Е ПОДДРЖАН ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ Македонскиот филм „Снежана на крајот умира“, кој е во пост-продукција, е еден од осумте [...]

ПРЕСТИЖНИОТ “КАРЛОВИ ВАРИ” ГО СЕЛЕКТИРАШЕ МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ „СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА“ КОЈ Е ПОДДРЖАН ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ2020-07-06T14:03:16+00:00

Честитка до Тамара Котевска, Љубомир Стефанов и Атанас Георгиев

Честитка до Тамара Котевска, Љубомир Стефанов и Атанас Георгиев  Им честитаме на Тамара Котевска, Љубомир Стефанов и Атанас Георгиев за поканата за членство во Американската академија за филмска уметност и наука.  Ако прифатат, Котевска, Стефанов [...]

Честитка до Тамара Котевска, Љубомир Стефанов и Атанас Георгиев2020-07-02T10:20:50+00:00

ЗАПОЧНУВА СНИМАЊЕТО НА ХРВАТКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ТАЈА НОСЕШЕ ЦРЛЕНА ШАМИЈА“

ЗАПОЧНУВА СНИМАЊЕТО НА ХРВАТКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ТАЈА НОСЕШЕ ЦРЛЕНА ШАМИЈА“ Ве известуваме дека филмот „Таја носеше црлена шамија“ („Nosila je rubac črleni“), хрватско-македонска копродукција во режија на Горан Дукиќ утре, 30.6.2020 започнува со [...]

ЗАПОЧНУВА СНИМАЊЕТО НА ХРВАТКО-МАКЕДОНСКАТА КОПРОДУКЦИЈА „ТАЈА НОСЕШЕ ЦРЛЕНА ШАМИЈА“2020-06-29T14:11:56+00:00