About Zivko L

This author has not yet filled in any details.
So far Zivko L has created 33 blog entries.

ПОВИК ЗА SEE CINEMA NETWORK 2022

ПОВИК ЗА SEE CINEMA NETWORK 2022 Отворен е конкурсот на SEE CINEMA NETWORK 2022 за финансирање на развој на долгометражен филм реализиран како копродукција. Подетални информации поврзани со правилата и начинот за пријавување можете да [...]

ПОВИК ЗА SEE CINEMA NETWORK 20222022-06-28T08:50:08+01:00

Отворен повик за пријава на проект за работилницата First Cut Lab Balkans!

Отворен повик за пријава на проект за работилницата First Cut Lab Balkans!   First Cut Lab Balkans е водечка консултантска програма дизајнирана за 2 играни филма кои се во фаза на постпродукција  (1 долгометражен филм од С. Македонија и 1 [...]

Отворен повик за пријава на проект за работилницата First Cut Lab Balkans!2022-05-05T09:00:55+01:00

ОДЛУКА за прифаќање на проекти по Конкурс за финансирање на проекти од национален интерес во филмската дејност за 2022 година – за организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер

              Управниот одбор на Агенција за филм на Република Македонија врз основа на член 21 став (1) алинеја 2, а во врска со член 30 став (2) од Законот [...]

ОДЛУКА за прифаќање на проекти по Конкурс за финансирање на проекти од национален интерес во филмската дејност за 2022 година – за организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер2022-03-31T10:47:53+01:00

Награда за најдобра режија за Дина Дума за филмот „Сестри“ на ФЕСТ

Награда за најдобра режија за Дина Дума за филмот „Сестри“ на ФЕСТ   Режисерка Дина Дума ја освои награда за најдобра режија на легендарниот филмски фестивал Фест во Белград, за својот дебитантски филм “Сестри”. Меѓународнотo [...]

Награда за најдобра режија за Дина Дума за филмот „Сестри“ на ФЕСТ2022-03-08T11:28:29+01:00

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – за поддршка на стручно и професионално усовршување на кадри од областа на филмот и за поддршка на членство на Република Северна Македонија во меѓународни филмски организации за 2022 година

Врз основа на член  25 став 2 од Законот за  филмската дејност („Сл. Весник на Република Македонија’’ бр.82/13, 18/14, 44/14, 129/15, 152/15, 39/16, 11/18и 275/19), Агенцијата за филм  на Република Северна Македонија објавува:   КОНКУРС [...]

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – за поддршка на стручно и професионално усовршување на кадри од областа на филмот и за поддршка на членство на Република Северна Македонија во меѓународни филмски организации за 2022 година2022-02-03T12:32:12+01:00

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2022 ГОДИНА

Врз основа на член 25 став (1) од Законот за филмската дејност („Сл. Весник на РМ“’ бр.82/13, 18/14, 44/14, 129/15, 152/15, 39/16, 11/18 и 275/19), Агенцијата за филм на Република Северна Македонија објавува:   КОНКУРС [...]

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2022 ГОДИНА2022-01-27T12:27:58+01:00

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер за 2022 година

Врз основа на член  25 став 2 од Законот за  филмска дејност („Сл. весник на Република Северна Македонија’’ бр.82/13, 18/14, 44/14, 129/15, 152/15, 39/16, 11/18и 275/19), Агенцијата за филм  на Република Северна Македонија објавува:   [...]

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер за 2022 година2022-02-03T12:22:14+01:00

Агенцијата за филм на Република Северна Македонија оствари средба со делегација од Република Турција

Агенцијата за филм на Република Северна Македонија оствари средба со делегација од Република Турција   Директорот на Агенција за филм, г. Бојан Лазаревски вчера оствари средба со делегација од Турција предводена од Заменик министерот за [...]

Агенцијата за филм на Република Северна Македонија оствари средба со делегација од Република Турција2022-01-12T18:42:39+01:00

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2021 ГОДИНА ВО ВТОР РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2021 ГОДИНА ВО ВТОР РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ   Врз основа на член 21 став (1) [...]

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2021 ГОДИНА ВО ВТОР РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ2021-12-17T16:45:04+01:00

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: „Вера сонува за морето“ на Калтрина Красниќи со светска премиера на Интернационалниот филмски фестивал во Венеција

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: „Вера сонува за морето“ на Калтрина Красниќи со светска премиера на Интернационалниот филмски фестивал во Венеција   Првиот долгометражен филм на Калтрина Красниќи е со поддршка од Агенцијата за филм на Република [...]

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: „Вера сонува за морето“ на Калтрина Красниќи со светска премиера на Интернационалниот филмски фестивал во Венеција2021-09-06T15:07:48+01:00