Режисер: Верица Недеска

Продуцент: Дарко Попов

Сценарист: Verica Nedeska Верица Недеска

Директор на фотографија:  Димо Попов

Едитор:  Гоце Миланоски, Мајкл Рајх

Кастинг: Симона Димковска, Сабина Ајрула, Верица Недеска, Ристо Стефановски

Дизајнер на звук:  Ристо Алачинов

Музика:  Валентин Видович

Кратка содржина:

Ника е млада девојка на која очајно и требаат пари. На својот прв работен ден во комплексот за стари лица, таа се среќава со Вера, заборавената актерка која е подготвена да плати пари за да умре.


MK | Пост-продукција | Драма| Продукција Story Scope Production Ко-продукција by Focus Pocus Films


Фестивали:

  • IFF Manaki, 2019
  • Torino Short Film Market, 2019
  • Dream Short, 2019
  • Winter Apricot, 2019
  • Fastnet Film Festival, 2020
  • Pokhara International Film Festival, 2020
  • Karlovci Film Festival, 2020
  • Balkan Panorama Film Festival, 2020