ГЛАС

ISO Codes за ко-продукција Земји- MK, HR, SR |
 Година на објавување 2019 | Времетраење  80 min. | Драма

Режисер: Огнен Свиличич
Продуцент: Дамир Терешак, Томи Салковски, Николина Вичетиќ, Зечевиќ
Сценарист: Огнен Свиличич, Маријана Верхоеф
Директор на фотографија: Маринко Маринкич
Едитор: Наташа Пантич
Дизајнер на звук: Игор Поповски, Игор Перович
Музика: Томислав Михајлевич, Марко Војводич
Главни улоги: : Франко Јаковчевич, Белма Косутиќ, Карла Брбиќ, Барбара Вицковиќ, Игор Ковач, Горан Богдан, Стипе Радоја, Јосип Лукиќ.

СИНОПСИС:

Горан пристигнува во католички интернат, место со стриктни верски практики на кои тој се противи и одбива да се адаптира, убеден дека не треба да веруваме во нешто што ни е наметнато. Дури и кога сите се вртат против него тој одбива да потклекне.

ФЕСТИВАЛИ:

  • Busan International Film Festival, 2019-World Cinema,
  • Warsaw International Film Festival, 2019-Special Screenings.
  • Film festival Cottbus, 2019-Feature Film Competition
  • Cinedays, 2019-МК во ЕУ
  • FEST International film festival, Србија

ПРОДУКЦИЈА:
Име: Maxima film d.o.o
Адреса: B. Adzije 22, 10000 Загреб, Хрватска
Е-мејл: info@maxima-film.hr

КО-ПРОДУКЦИЈА:
Име:Skopje Film Studio
Адреса:Славејко Арсов 15, 1000 Скопје, Македонија
Е-мејл:office@sfs.mk
Веб:sfs.mk

КО-ПРОДУКЦИЈА:
Име: Biberche productions
Адреса: Sindjeliceva 8, 11 000 Belgrade, Србија
Е-мејл:office@biberche.com