ГОСПОДА ОД СОВРЕМЕНА

МК| Завршен, 2019 |
Документарец | Продукција List Production

Режисер: Ана Алексовска
Продуцент: Марија Димитрова
Сценарист: Ангелика Апсис
Директор на фотографија: Владимир Димовски, Бранко Аврамовски, Самир Љума, Гого Кличаров
Едитор: Михаил Димитров
Дизајнер на звук: Сашко Потер Мичевски

СИНОПСИС:
Една група постари дами и господа секојдневно ужива во културните настани во Скопје, изложби, концерти, поетски читања и промоции каде што се служи бесплатна храна и по некоја чаша вино. Овие луѓе редовно комуницираат меѓусебно и заедно прават распоред за настаните во престојниот ден. Кога општествениот прекор се претвора во закана за нивната забава тие сфаќаат дека она што го прават им значи повеќе од што си мислеле.

ФЕСТИВАЛИ:

  • Makedox (Северна Македонија) 2019
  • Winter Apricots International Film Festival (Северна Македонија) 2020
  • HotDocs (Канада) 2020
  • FeKK Ljubljana Short Film Festival (Словенија) 2020 –  Grand Prix
  • BelDocs (Србија) 2020
  • Moscow Shorts ISFF (Русија) 2020

office@listproduction.mk