ВО ПЛАВИ НОТИ

РС, MK | 2018 | 8‘44‘‘ |
HD | DCP | Анимиран |

Директор: Јелена Бешир
Продуцент: Милан Милосављевиќ, Елена Станишева
Сценарист:Јелена Бешир
Директор на фотографија: Небојша Петровиќ
Анимација: Јелена Бешир, Иван Ивановски, Небојша Петровиќ
Едитор:  Балша Бошковиќ
Музика: Отело од Чили Гонзалес (изведена од страна на Јелена Бешир)

СИНОПСИС:

Филмот „Во Плави Ноти“ ја отсликува врската помеѓу авторот и нејзината работа – музиката и анимацијата; Филмот е судир помеѓу реалноста и имагинацијата, филм за гледање и слушање. Одејќи низ градот ТАА е опколена од бучавата на градот и луѓето кои ја опкружуваат. Кога во една стара куќа здогледува фигура, решава да ја однесе дома со неа. Во моментот кога заспива, фигурата оживува…

Продукција Dom Kulture ‚“Studentski Grad“-DKSG
Ко-продукција VEDA Film Productions
elena.staniseva@gmail.com