ОД РАЈОТ

РС, ГЕ, МК, СЛ, ХР, ЦГ | Пост продукција | Црн хумор|
Продукција Delirium d.o.o. (РС) Ко-продукција MA.JA.DE. Fiction GmbH (ГЕ), Sektor Film (МК),
Forum Ljubljana (СЛ), Studio Dim d.o.o. (ХР), Montenegro Max Film (ЦГ)

Режисер: Срѓан Драгојевиќ
Продуцент: Биљана Првановиќ, Хеино Декерт, Владимир Атанасов, Ангела Несроровска, Ева Рохрман, Дарија Куленовиќ Гудан, Лана Лупичиќ
Сценарист: Срѓан Драгојевиќ

СИНОПСИС:

Три приказни за три Божји чуда во вистинска средновековна смисла, што им се случуваат на хероите на филмот, кои што живеат во посткомунистичко општество што по половина век на атеизам, повторно учи за Христијанството.

Денешните општества наликуваат на оние паганските од ранохристијанскиот период, каде идолите од претходниот комунистички период коегзистираат со новата религија.

Ова живописно милје, исполнето со суеверие, основно неразбирање на Верата и претерувања, често создава комични и трагични ситуации во животите на шесте карактери, чии што судбини ги следиме од 1993, низ 2001, сѐ до 2026 година.

office@sektor.com.mk
www.sektor.com.mk