ТЕЛО

СЛ, МК | Во продукција| Креативен документарец |
Продукција Petra Pan Film (СЛ) Ко-продукција PPFP (МК)

Режисер: Петра Селишкар, Бранд Феро
Продуцент: Петра Селишкар, Сара Феро
Сценарист: Петра Селишкар
Директор на фотографија:Бранд Феро
Едитор: Владимир Гојун
Дизајнер на звук: Владимир Ракиќ
Музика: Вилард Гранд Конспираси, Уршка Ристиќ
Главни улоги:  Уршка Ристиќ, Митко Филев, Алојз Ихан

СИНОПСИС:
Филмот  покрива период од 22 години во животот на 38-годишна мајка и нејзината 15-годишна ќерка од денот кога е родена. Мајката беше загатка за конвенционалната медицина, тело со ДНА ланец полн со грешки, невозможни да се исправат.
Уршка е пијанистка од Словенија со чудна последователност на ретки болести, и таа се бори да го излечи она што медицината тврди дека е невозможно. Во младоста таа се бавеше со глума и со манекенство, со крајно екстровертно однесување, а можеше да има сé што сака. Беше неверојатно убав бунтовник, но крајно проблематично дете. Таа, на 23 години, роди девојче по име Зоја. Од тој момент Зоја стана извор на нејзината инспирација, причина да живее низ долгиот период на егзистенцијални кризи на самохрана мајка-пијанист.

www.petrapan.com

ferrosara3@gmail.com