ВИА КАРПАТИЈА

ПЛ, МК, ЧЕ | 2018 | 75‘ | 4K | Драма, Патувачки филм |
Продукција MD4 Sp. z o.o. (ПЛ) Ко-продукција Sektor Film (МК), Heaven’s Gate (ЧЕ)

Режија: Клара Кочанска, Каспер Бајон
Продуценти: Агњешка Курзитла, Владимир Анастасов, Ангела Несторовска, Виктор Тауш, Марсин Драбински, Зузана Хенц, Михаил Фојцик, Ана Гавита, Томаж Волски.
Сценарио: Каспер Бајон, Клара Кочанска, Јулија Кијовска и Пјотр Боровски, врз идејата на Каспер Бајон.
Директори на фотографија: Зузана Керубах и Јулијан А. Х. Керубах
Монтажа: Барбара Фронц и Марсин Сухарски
Дизајн на звук: Михал Фојцик и Бартоломеј Богацки.
Музика: ВА
Каст: Јулија Кијовска, Пјотр Боровски, Бајран Северџан, Дорота Помикала

СИНОПСИС:

Младата брачна двојка Пјотр и Јулија со месеци го планираат својот одмор. Но, за жал нивните планови се уништени од мајката на Пјотр. Таа сака да го доведе дома таткото на Пјотр кој што со месеци престојува во некој од бегалските кампови на македонско-грчката граница.

И покрај своите длабоки сомнежи, Пјотр се согласува на ова и така наместо на својот одмор од соништата, двојката тргнува кон југ. За време на ова патешествие се соочуваат со некои фундаментални прашања, напуштајќи ја својата комфорна зона, тие стануваат блиски сведоци на ситуации кои дотогаш ги виделе само на телевизија.

www.sektor.com.mk
office@sektor.com.mk

IKH Pictures Promotion