БЕГСТВО КОН МОРЕТО

ХР, ЦГ, МК | Пост продукција | Драма |
Продукција Gral Film (ХР) Ко-продукција Dogma Studio (ЦГ),  Geyzer Film Production (МК)

Режисер: Вељко Булајиќ
Продуцент: Томислав Заја
Сценарист: Вељко Булајиќ
Ко-писатели: Мирко Коваќ, Паоло Фин
Директор на фотографија: Станко Херцег
Едитор: Мато Илијич
Музика: Дуке Бојаџиев
Каст: Том Влашхиха, Дијана Видушин, Барбара Прпиќ, Јадранка Џокиќ. Герд Ригауер, Сабина Ајрула Тозија, Мирко Влаховиќ, Горан Гргиќ, Вилим Матула

СИНОПСИС:

Кратко по останувањето вдовец, Карл, ветеран на Вермахтот, оди во туристичка посета на  Хрватска, земјата во која се борел во времето на Втората светска војна. Се упатува кон едно далечно село во морскиот крај, каде пред четири децении се случиле настани кои особено влијаеле на неговиот воен и животен пат.

Продукција Dom Kulture ‚“Studentski Grad“-DKSG
Ко-продукција VEDA Film Productions
elena.staniseva@gmail.com