ПОВИК ЗА SEE CINEMA NETWORK 2020

Отворен е конкурсот за SEE CINEMA NETWORK 2020 за финансирање на развој на долгометражен филм.

Сите информации поврзани со правилата кои се назначени за конкурсот, како и начинот за пријавување на истиот се поставени на следните линкови:

Rules and regulations for Development of feature films co-productions

Application for Development of feature films co-productions

Пријавите за SEE CINEMA NETWORK 2020 треба да бидат доставени електорнски на contact@filmagency.gov.mk најдоцна до 25 септември 2020 година.

Откако ќе бидат доставени проектите за учество на конкурсот  од страна на Комисијата на Агенцијата за филм на Р.Северна Македонија ќе бидат одбрани два проекта кои одат понатаму во потесен избор на конкурсот. Финалната евалуација на самите развојни проекти, како и конечниот избор на проектите кои ќе бидат финасирани го прави Генералното собрание на претставниците на SEE CINEMA NETWORK во рамките на Thessaloniki International Film Festival, кој се планира да се одржи во ноември 2020 година.