ИГРАТА ЗАВРШИ

Оригинален формат: DVD
Година на објавување: 2012
Времетраење: 8 мин. 43 сек.

Режисер: Зоран Мишевски
Продуцент: Пеце Ангелковски
Извршен Продуцент: Никола Танчевски
Монтажа: Златко Јосифоски
Сценарио: Никола Танчевски
Директор на Фотографија: Зоран Мишевски
Музика: Марјан Нечак
Главни Улоги: Здравко Стојмиров, Никола Пројчевски, Давор Нечак, Ѓоко Росиќ, Кристина Николова

КРАТКА СОДРЖИНА:
Анимираниот филм Играта заврши е замислен како приказна за едно дете Ноа кое е зависно од компјутерските игри. Играјќи ја својата игра, случајно станува дел од светот на неговата омилена игра. Тој и самиот не знае како одеднаш од пред екранот доспева во “реалниот свет“ на својата игра. Таму ситуацијата е многу поразлична отколку што изгледа кога си пред мониторот. Започнува Мисија во свет кој што се бори за опстанок, вечен антагонизам помеѓу витезите на доброто и хордите на злото.И токму кога се во поход, кој треба да го спречи легионот на мрачните сили, Ноа се разбудува во својата соба. Филмот третира една ситуација која секој “gamer“ подсвесно ја посакува – да стане дел од играта.

ФЕСТИВАЛИ:

  • Филмски фестивал Giffoni Experience, Италија, 2015
  • Детски Филмски фестивал BaMKids,Њујорк, САД, 2014
  • Детски Филмски фестивал Сиетл, Вашингтон, САД, 2014
  • Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013
  • Филмски фестивал „Eastern Neighbours“, Утрехт, Германија, 2012
  • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012
  • Меѓународен Фестивал за детски филм, Каиро, 2012
  • МедиаАрт Фестивал, Битола, Македонија, 2012
  • Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

ПРОДУЦЕНТСКИ КУЌИ:

Motion Universe Томаки Димитровски
37 7000 Битола, Р.Македонија
nikola.tanchevski@gmail.com
www.MotionUniverse.info