ЧОВЕКОТ ШТО НЕ САКАШЕ ДА УМРЕ

Оригинален формат:  2K
Година на објавување:  2015

Времетраење:  11 мин. 19 сек.

Режисер: Гоце Цветановски
Продуцент: Кристијан Даниловски
Монтажа:  Гоце Цветановски, Драган сретеноски, Филип Матевски
Сценарио:  Гоце Цветановски
Музика:  Бил Гоулд

Главни Улоги:  Висар Вишка, Никола Ацески, Милан Тоциновски, Ана Кафкалеска, Весна Гавриловска, Катерина Аневска, Бенџамин Хотон

СИНОПСИС:

Еден човек планира да се самоубие но се предомислува кога Смртта ќе дојде по него. Тој ќе се обиде да ја наговори да го пушти. Следува смртоносна игрa.

НАГРАДИ:
Најдобар анимиран филм – Филмски фестивал „Hrizantema Horror and Fantasy“, Србија, 2015

ФЕСТИВАЛИ:

  • Скопски филмски фестивал, Македонија, 2016
  • Меѓународен фестивал на анимиран филм „Anilogue“, Будимпешта, Унгарија, 2015
  • Меѓународен фестивал на анимиран филм „Аниматека“, Љубљана, Словенија, 2015
  • Еурошортс Филм Фестивал, Варшава/ Гдањск/ Катовице, Полска, 2015
  • Анимакс Скопје Фест, Македонија, 2015
  • Балканима, Белград, Србија, 2015
  • Филмски Фронт, Нови Сад, Србија, 2015
  • Меѓународен фестивал на анимиран филм ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015
  • Cartoon Club-Меѓународен фестивал на анимиран филм, Римини, Италија, 2015

ПРОДУЦЕНТСКИ КУЌИ:

3Х Никола Русински 12/2-5 1000 Скопје,
Р.Македонија misko@fx3x.com