ИСТОК- ЗАПАД- ИСТОК

Оригинален формат:  35 mm
Година на објавување:  2009
Времетраење:  100 мин.

Режисер:  Ѓерѓ Џовани
Продуцент:  Имран Фетаи
Извршен Продуцент:  Имтан Фетаи, Франчески Таглиабу, Арбен Таселари
Сценарио:  Ѓерѓ Џовани, Димитер Џовани, Јани Дури
Директор на Фотографија:  Роберта Алегрини
Музика:  Енрико Ругери
Главни Улоги:   Ервин Бејлери, Хелидон Фино, Гентиано Хазизи

СИНОПСИС:

Од еден поранешен шампион во велосипедизам е побарано да создаде Албански тим кој ќе се натпреварува на Tour de France. Неговата екипа на пат успева да стигне само до Трст од причина што започнува револуција поради која мора да се вратат дома во нивната земја која можеби и нема да постои додека се вратат.

ФЕСТИВАЛИ:

  • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2009
ПРОДУЦЕНТСКИ КУЌИ:

СМ-АРТ
Борче Јовановски 60
1230 Гостивар, Р.Македонија
imran.fetai@gmail.com