Оригинален формат: DVCPRO 720p

Година на објавување: 2009

Времетраење: 12 мин.

Режисер: Александар Русјаков

Продуцент: Маријан Огненовски, Павле Игновски

Монтажа: Филип Грчевски

Сценарио: Александар Русјаков

Директор на Фотографија: Бранд Феро

Главни Улоги: Верица Недевска- Трајкова, Димитрија Марин Бабиќ


Кратка содржина:

Лена е млада девојка која денот го започнува и завршува сама, во празен стан, одејќи по празни улици, работејќи во празно студио, живеејќи во празен град. На денот кога е запросена, нејзиното момче е прегазено од автобус и умира. Оваа несреќа комплетно го менува нејзиниот живот и реалност. Таа живее со спомените на нејзиното момче и ништо повеќе не ја интересира. Во секојдневните обврски таа не забележува ништо околу себе . Таа живее сама.


Фестивали:

  • Балкански филмски фестивал, Турција, 2010
  • БЕЛЕФ – Белградски летен филмски фестивал, Србија, 2010

Продуцентски куќи:

Фабрика Ј.Х.Џинот 8-1/6

1000 Скопје. Р.Македонија

contact@fabrika.com.mk

Галерија