СОЗЕРЦАНИЕ

Оригинален формат:  35 mm
Година на објавување:  2009
Времетраење:  90 мин.

Режисер:  Иво Трајков
Продуцент:  Јири Конецни, Роберт Јазаџиски
Монтажа:  Петра Раусова
Сценарио:  Иван Арсењев
Музика:  Зоран Маџиров, Дуке Бојаџиев
Главни Улоги:  Давид Свехлик, Карел Зима, Верица Недеска, Магдалена Сидонова

СИНОПСИС:

Јосифовото раѓање е проследено со пророштво: дека ќе умре на 29 години. Тоа е точно годината кога неговите жена и син го напуштаат и кога целиот негов свет се руши. Иако пријателство со Габриел му дава ново значење на неговиот живот, тоа истовремено претставува и извор на се поголеми проблеми. Се чини дека неговата нова љубов ќе му помогне да ја пронајде смислата на животот, но секвенци од драматични настани ќе му помогнат да се промени себеси и неговата верба.

ФЕСТИВАЛИ:

  • Меѓународен Филмски Фестивал Карлови Вари, Република Чешка, 2009
  • Светски Филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2009
  • Филмски фестивал „Finale Plzen“, Република Чешка, 2009
  • Меѓународен летен филмски фестивал Дурес, Албанија, 2009
  • Меѓународен Филмски фестивал Скопје, Македонија, 2009
  • Фестивал на македонски филм, Њуjорк, САД, 2009
  • Европски Филмски фестивал, Букурешт, Романија, 2010
  • Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

ПРОДУЦЕНТСКИ КУЌИ:

Endorfilm
Primeticka 1187/4,
140 00 Praha 4, Czech Republic
endorfilm@endorfilm.cz
www.endorfilm.cz

Czech TV
Kavci hory , 140 70
Praha 4, Czech Republic