ВИСТИНСКАТА ПРИКАЗНА ЗА ХАНСЕЛ И ГРЕТЕЛ

Оригинален формат:  2K widescreen (2048×871)

Година на објавување: 2010
Времетраење: 13 мин.
Режисер: Гоце Цветановски
Продуцент: Гоце Цветановски

СИНОПСИС:

 Гатање наспроти храброст…. Темна приказна која што е адаптирана на класичната приказна од Браќата Грим.

НАГРАДИ:

 • Специјална диплома од жири – АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011
 • Диплома ASIFA Србија – БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010

ФЕСТИВАЛИ:

 • Филмски фестивал Giffoni Experience, Италија, 2015
 • In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012
 • Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011
 • See a Paris – Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011
 • Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011
 • KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011
 • Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011
 • Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011
 • „Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011
 • Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011
 • „Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011
 • „Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011
 • „Голден Kукер – Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011
 • „Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011
 • Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011
 • Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011
 • Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011
 • „Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011
 • Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010
 • Картун Клуб Римини, Италија, 2010
 • Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010
 • МотелX Лисабон – Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010
 • Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010
 • Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010
 • Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010