Новости2020-11-25T10:52:05+01:00

Kонкурс за пријави за работилница за развој на сценарија за краток филм,која ќе се одржи во склоп на осмото издание на Меѓународниот филмски фестивал КИНЕНОВА 2023

October 2nd, 2023|

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2023 ГОДИНА ВО ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ

August 24th, 2023|

Измена на датумот за пријавување во вториот рок за КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ

July 28th, 2023|

УШТЕ ЕДЕН ФИЛМ ОД МАКЕДОНИЈА СЕЛЕКТИРАН НА 80. ВЕНЕЦИЈАНСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ (НА ТЕОНА СТРУГАР МИТЕВСКА – „21 ДЕН ДО КРАЈОТ НА СВЕТОТ“)

July 27th, 2023|

Конкурс за поддршка на стручно и професионално усовршување на кадри од областа на филмот и поддршка на членство на Република Северна Македонија во меѓународни филмски организации за 2023 година

April 10th, 2023|

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ ЗА 2023 ГОДИНА – ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ДОМАШНИ ФЕСТИВАЛИ И ДРУГИ ФИЛМСКИ МАНИФЕСТАЦИИ ОД МЕЃУНАРОДЕН КАРАКТЕР

April 10th, 2023|

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2023 ГОДИНА

January 31st, 2023|

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер за 2023 година

January 11th, 2023|

Одлука за прифаќање на проекти по Конкурс за финансирање на проекти за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран филм за 2022 година во втор рок на одлучување

December 27th, 2022|

BALKAN FILM FESTIVAL – Истражување на балканската кинематографија и култура преку активности и состаноци фокусираникон унапредување на италијанско-балканската и европската соработка

November 24th, 2022|

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: ЕВРОПСКАТА ФИЛМСКА АКАДЕМИЈА ГИ ОТКРИВА ТРИТЕ ФИЛМОВИ КОИ СЕ ВО ТРКА ЗА НАЈДОБАР ЕВРОПСКИ ФИЛМ ЗА МЛАДА ПУБЛИКА 2022

November 12th, 2022|

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2022 ГОДИНА (ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ)

August 4th, 2022|

ОДЛУКА за прифаќање на проекти по Конкурс за финансирање на проекти од национален интерес во филмската дејност за 2022 година – за организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер

March 31st, 2022|

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – за поддршка на стручно и професионално усовршување на кадри од областа на филмот и за поддршка на членство на Република Северна Македонија во меѓународни филмски организации за 2022 година

February 3rd, 2022|

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2022 ГОДИНА

January 27th, 2022|

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО ФИЛМСКАТА ДЕЈНОСТ – организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер за 2022 година

January 25th, 2022|