Новости2020-11-25T10:52:05+00:00

МАЛЦИНСКА КОПРОДУКЦИЈА ПОДДРЖАНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ СО НАГРАДА НА БЕРЛИНАЛЕ-РОМАНЕЦОТ КРИСТИ ПУЈУ НАЈДОБАР РЕЖИСЕР НА „ENCOUNTERS” ЗА „МАЛМКРОГ“

март 2nd, 2020|

НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА РЕЖИЈА НА BA NE FF 2020 AWARDS-BALKAN NEW FILM FESTIVAL ВО РАЦЕТЕ НА ТЕОНА СТРУГАР МИТЕВСКА ЗА „ГОСПОД ПОСТОИ, НЕЈЗИНОТО ИМЕ Е ПЕТРУНИЈА“

февруари 18th, 2020|

ПРЕСТИЖНИОТ „VARIETY” ПРЕД ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ОСКАРИТЕ СО ОСВРТ КОН НОМИНИРАНИТЕ ЗА НАЈДОБАР СТРАНСКИ ИГРАН ФИЛМ-МЕДЕНА ЗЕМЈА, ВПЕЧАТЛИВ КРЕАТИВЕН ПОРТРЕТ

јануари 30th, 2020|

И ГОДИНАВА МАКЕДОНСКИ ФИЛМ НА „САНДЕНС“, ДЕНЕС, НА 24.01.2020 ГОДИНА, СВЕТСКА ПРЕМИЕРА НА КРАТКИОТ ФИЛМ „НАЛЕПНИЦА“ НА ГЕОРГИ М.УНКОВСКИ

јануари 24th, 2020|

МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ ПРОДОЛЖУВА ПО ПАТОТ НА НАЈГОЛЕМИТЕ ФИЛМСКИ УСПЕСИ: “MALMKROG” НАЈНОВИОТ ФИЛМ НА РОМАНСКИОТ РЕЖИСЕР КРИСТИ ПУЈУ, МАЛЦИНСКА КОПРОДУКЦИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ОТВОРИ ПРОГРАМАТА “ENCOUNTERS” НА БЕРЛИНАЛЕ

јануари 20th, 2020|

ИСТОРИСКИ УСПЕХ НА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ, „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВО ТРКА ЗА ПРЕСТИЖНИОТ ОСКАР ВО ДВЕ КАТЕГОРИИ – НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ И ЗА НАЈДОБАР СТРАНСКИ ФИЛМ

јануари 14th, 2020|

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ВЛЕЗЕ ВО ПОТЕСНИОТ ИЗБОР ЗА НОМИНАЦИЈА ЗА ОСКАР ВО ДВЕ КАТЕГОРИИ-ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ И ЗА НАЈДОБАР СТРАНСКИ ФИЛМ

декември 17th, 2019|