filmskifond

About filmskifond

This author has not yet filled in any details.
So far filmskifond has created 1961 blog entries.

Поинаку

Поинаку Оригинален формат: DVCPRO 720p Година на објавување: 2009 Времетраење: 12 мин. Режисер: Александар Русјаков Продуцент: Маријан Огненовски, Павле Игновски Монтажа: Филип Грчевски Сценарио: Александар Русјаков Директор на Фотографија: Бранд Феро Главни Улоги: Верица [...]

Плати и жени

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2009 Времетраење: 76 мин. Режисер: Атанас Георгиев Продуцент: Синиша Јуричиќ Извршен Продуцент: Ралф Визер, Атанас Георгиев Монтажа: Владимир Гојун Сценарио: Алчевски Марјан Директор на Фотографија: Димо Попов Музика: [...]

Исток- Запад- Исток

  Оригинален формат:35 mm Година на објавување:2009 Времетраење:100 мин. Режисер:Ѓерѓ Џовани Продуцент:Имран Фетаи Извршен Продуцент:Имтан Фетаи, Франчески Таглиабу, Арбен Таселари Сценарио:Ѓерѓ Џовани, Димитер Џовани, Јани Дури Директор на Фотографија:Роберта Алегрини Музика:Енрико Ругери Главни Улоги:Ервин Бејлери, Хелидон Фино, Гентиано Хазизи Кратка содржина:Од еден поранешен шампион во велосипедизам [...]

Мајки

Оригинален формат: 35 мм Година на објавување: 2010 Времетраење: 123 мин. Режисер: Милчо Манчевски Продуцент: Кристина Калас Монтажа: Жаклина Стојчевска Сценарио: Милчо Манчевски Директор на Фотографија: Владимр Самоиловски Музика: Игор Василев Главни Улоги: Ана [...]

Крв за крв

Оригинален формат: Beta Година на објавување: 2009 Времетраење: 30 мин. Режисер: Астрид Омери Продуцент: Атила Груби Извршен Продуцент: Или Пепо Директор на Фотографија: Атила Груби Главни Улоги: Улка Мујо, Албана Аголи, Зеф Никола, Енвер [...]

Волшебниот рид

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2009 Времетраење: 22 мин. Режисер: Петар Џуровски Продуцент: Петар Џуровски Извршен Продуцент: Игор Цветковски Монтажа: Петар Џуровски Сценарио: Петар Џуровски Директор на Фотографија: Бранд Ферро Музика: Дејан Спасович [...]

Илинденски марш

Оригинален формат: Beta Година на објавување: 2009 Времетраење: 39 мин. Режисер: Бранислав Поповиќ Продуцент: Ирена Димитриева- Поповиќ Извршен Продуцент: Ирена Димитриева- Поповиќ Сценарио: Рената Поповска Музика: Александар Митевски Кратка содржина: ...за вековната традиција, за [...]

Шнајдерките

Оригинален формат: HDV Година на објавување: 2010 Времетраење: 30 мин. Режисер: Билјана Гарванлиева Продуцент: Огнен Антов, Кристиан Бетз Сценарио: Билјана Гарванлиева Директор на Фотографија: Димо Попов Музика: Роберт Рабеналт Главни Улоги: Ериела Митрева, Весна [...]

Зад темнината

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2007 Времетраење: 30 мин Режисер: Арбен Тачи Продуцент: Сабедин Селмани Извршен Продуцент: Мирсад Исеини Монтажа: Фадил Весели Сценарио: Арбен Тачи Директор на Фотографија: Владимир Самоиловски Музика: Фатос Љумни, [...]

Метаморфози

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2007 Времетраење: 22 мин Режисер: Александар Поповски Продуцент: Роберт Насков Извршен Продуцент: Сашо Пешев Монтажа: Дејан Бошковиќ Сценарио: Александар Поповски Директор на Фотографија: Марјан Огненовски Главни Улоги: Сергеј [...]