Документарни

Погледни го животот низ моите очи

2019-01-30T10:56:11+00:00

Оригинален формат:  Beta SP Година на објавување:  2008 Времетраење:  45 мин. Режисер:  Марија Џиџева Продуцент:  Синиша Јуриќиќ Сценарио:  Марија Џиџева Директор на Фотографија:  Мак Вејзовиќ, Марина Колоска, Горан Наумовски, Фејми Даут Музика:  Сеат Хаџиќ, [...]

Погледни го животот низ моите очи2019-01-30T10:56:11+00:00

Кадаре

2019-01-22T15:33:11+00:00

  Оригинален формат:  Mini DV Година на објавување:  2010 Времетраење:  42 мин. Режисер:  Или Пепо Продуцент:  Заријета Јајага Монтажа:  Алберт Дилот Кратка содржина: „Литературата се раѓа и се развива секое време, во секој режим, [...]

Кадаре2019-01-22T15:33:11+00:00

Плати и жени

2019-01-30T10:43:32+00:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2009 Времетраење:  76 мин. Режисер:  Атанас Георгиев Продуцент:  Синиша Јуричиќ Извршен Продуцент:  Ралф Визер, Атанас Георгиев Монтажа:  Владимир Гојун Сценарио: Алчевски Марјан Директор на Фотографија:  Димо Попов Музика:  [...]

Плати и жени2019-01-30T10:43:32+00:00

Крв за крв

2019-01-22T15:34:18+00:00

  Оригинален формат:  Beta Година на објавување:  2009 Времетраење:  30 мин. Режисер:  Астрид Омери Продуцент:  Атила Груби Извршен Продуцент:  Или Пепо Директор на Фотографија: Атила Груби Главни Улоги:  Улка Мујо, Албана Аголи, Зеф Никола, [...]

Крв за крв2019-01-22T15:34:18+00:00

Волшебниот рид

2019-01-30T10:46:19+00:00

Оригинален формат:   HD Година на објавување:   2009 Времетраење:   22 мин. Режисер:  Петар Џуровски Продуцент:  Петар Џуровски Извршен Продуцент:  Игор Цветковски Монтажа:  Петар Џуровски Сценарио:  Петар Џуровски Директор на Фотографија:  Бранд Ферро Музика:  Дејан Спасович [...]

Волшебниот рид2019-01-30T10:46:19+00:00

Илинденски марш

2019-01-30T10:46:43+00:00

Оригинален формат:  Beta Година на објавување:  2009 Времетраење:  39 мин. Режисер:  Бранислав Поповиќ Продуцент:  Ирена Димитриева- Поповиќ Извршен Продуцент:  Ирена Димитриева- Поповиќ Сценарио:  Рената Поповска Музика:  Александар Митевски Кратка содржина: ...за вековната традиција, за [...]

Илинденски марш2019-01-30T10:46:43+00:00

Шнајдерките

2019-01-30T10:47:20+00:00

Оригинален формат:  HDV Година на објавување:  2010 Времетраење:  30 мин. Режисер:  Билјана Гарванлиева Продуцент:  Огнен Антов, Кристиан Бетз Сценарио:  Билјана Гарванлиева Директор на Фотографија:  Димо Попов Музика:  Роберт Рабеналт Главни Улоги:   Ериела Митрева, Весна [...]

Шнајдерките2019-01-30T10:47:20+00:00

Далеку од дома

2019-01-22T15:35:16+00:00

  Оригинален формат:  DVCAM Година на објавување:  2009 Времетраење:  45 мин. Режисер:  Чедо Поповски Продуцент:  Лазар Угриновски Сценарио:  Владимир Поповски Кратка содржина: Целта на овој документарен филм е да ја прикаже универзалноста на историските [...]

Далеку од дома2019-01-22T15:35:16+00:00

Шарски зраци

2019-01-30T10:50:19+00:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2011 Времетраење:  48 мин. 54 сек. Режисер:  Арбен Тачи Продуцент:   Арбен Тачи Монтажа:  Фадил Весели Сценарио:  Арбен Тачи Директор на Фотографија:  Газменд Нела, Менан Абдулаи, Шептим Ахмети Музика:  [...]

Шарски зраци2019-01-30T10:50:19+00:00

Чедо

2019-01-30T10:51:23+00:00

Оригинален формат:  Beta Година на објавување:  2009 Времетраење:  45 мин. Режисер:  Аљоша Симјановски Продуцент:  Атила Груби Сценарио:  Аљуш Камбери Главни Улоги:  Љубе Ристевски Кратка содржина: Документарниот филм „Чедо“ е една трогателна драма која се [...]

Чедо2019-01-30T10:51:23+00:00