Долгометражни играни

ВРБА

2019-01-28T09:44:20+00:00

Режија:  Милчо Манчевски Продуцент:  Милчо Манчевски, Јане Ќортошев Сценарио:  Милчо Манчевски Директор на фотографија:  Тамас Добос Музика:  Атила Паскај Главни улоги:  Наталија Теодосиева, Сара Климоска, Никола Ристески, Ненад Нацев, Камка Тоциновски Кратка содржина: Три [...]

ВРБА2019-01-28T09:44:20+00:00

Парада

2019-01-24T11:32:42+00:00

Режисер:  Срѓан Драгоевиќ (Филмографија) Категорија: Играни Фаза: Завршени Година: 2011 Кратка содржина: Хомофобичен, средновечен поранешен српски ганстер се жртвува себеси за слободата на хомосексуалната заедница во својата земја. ПАРАДА на еден трагикомичен начин ја [...]

Парада2019-01-24T11:32:42+00:00

Созерцание

2019-01-30T11:07:43+00:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2009 Времетраење:  90 мин. Режисер:  Иво Трајков Продуцент:  Јири Конецни, Роберт Јазаџиски Монтажа:  Петра Раусова Сценарио:  Иван Арсењев Музика:  Зоран Маџиров, Дуке Бојаџиев Главни Улоги:  Давид Свехлик, [...]

Созерцание2019-01-30T11:07:43+00:00

Исток- Запад- Исток

2019-01-30T11:11:19+00:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2009 Времетраење:  100 мин. Режисер:  Ѓерѓ Џовани Продуцент:  Имран Фетаи Извршен Продуцент:  Имтан Фетаи, Франчески Таглиабу, Арбен Таселари Сценарио:  Ѓерѓ Џовани, Димитер Џовани, Јани Дури Директор на [...]

Исток- Запад- Исток2019-01-30T11:11:19+00:00

Мајки

2019-01-30T11:13:49+00:00

Оригинален формат:   35 мм Година на објавување:  2010 Времетраење:  123 мин. Режисер:  Милчо Манчевски Продуцент:   Кристина Калас Монтажа:  Жаклина Стојчевска Сценарио:  Милчо Манчевски Директор на Фотографија:  Владимр Самоиловски Музика:  Игор Василев Главни Улоги:  Ана [...]

Мајки2019-01-30T11:13:49+00:00

Скопје Ремикс

2019-01-24T11:50:47+00:00

Оригинален формат:  4к Година на објавување:  2012 Времетраење:  100 мин Режисер: Борјан Зафировски, Огнен Димитровски, Јане Алтипармаков, Синиша Евтимов, Вардан Тозија, Даријан Пејовски, Срѓан Јaнакиевиќ, Бојан Трифуновски, Саша Станишиќ, Ѓорче Ставрески Продуцент:  Борјан Зафировски [...]

Скопје Ремикс2019-01-24T11:50:47+00:00

Ј.А.Ц.Е.

2019-01-24T12:10:19+00:00

Оригинален формат:  S16mm Година на објавување:   2011 Режисер:  Менелаос Карамагиолис (Филмографија) Продуцент:  Менелаос Карамагиолис Сценарио:  Менелаос Карамагиолис во соработка со Николас Паноусопулос Директор на Фотографија:  Гиоргос Френзос Музика:  Крис Делигианис Главни Улоги: Албан Укаj, [...]

Ј.А.Ц.Е.2019-01-24T12:10:19+00:00

Малиот бог на љубовта

2019-01-24T12:13:48+00:00

Оригинален формат:  2K Година на објавување:  2011 Времетраење:  90 мин. Режисер:  Жељко Сошиќ (Филмографија) Продуцент:  Жељко Сошиќ Монтажа:  Жељко Сошиќ Сценарио:  Жељко Сошиќ Директор на Фотографија:  Димитар Попов Музика:  Авро Парт, Владимир Ѓуришиќ Главни [...]

Малиот бог на љубовта2019-01-24T12:13:48+00:00

Балканот не е мртов

2019-01-24T12:39:55+00:00

Оригинален формат:  Digital Година на објавување:  2013 Времетраење:  99 мин. Режисер:  Александар Поповски Продуцент:  Роберт Насков, Александар Поповски Монтажа:  Дејан Бошковиќ, Атанас Георгиев Сценарио:  Дејан Дуковски, Александар Поповски, Ана Ласиќ Директор на Фотографија:  Дејан [...]

Балканот не е мртов2019-01-24T12:39:55+00:00

До Балчак (работен наслов:„Приказна за дивиот исток“)

2019-01-24T12:41:14+00:00

Оригинален формат:   1:2,40-ARRI Alexa+ Година на објавување:   2014 Времетраење:  165` Режисер:  Столе Попов Продуцент:  Данчо Чеврески Монтажа:  Атанас Георгиев Сценарио:  Горан Стефановски Директор на Фотографија:  Апостол Трпески Главни Улоги: Инти Шрај, Мартин Јордановски, Сашко [...]

До Балчак (работен наслов:„Приказна за дивиот исток“)2019-01-24T12:41:14+00:00