Анимирани

Анимирани

Вистинската приказна за Хансел и Гретел

2019-11-04T10:55:28+01:00

Оригинален формат:  2K widescreen (2048x871) Година на објавување: 2010 Времетраење: 13 мин. Режисер: Гоце Цветановски Продуцент: Гоце Цветановски Кратка содржина: Гатање наспроти храброст.... Темна приказна која што е адаптирана на класичната приказна од Браќата Грим. [...]

Вистинската приказна за Хансел и Гретел2019-11-04T10:55:28+01:00

Оазата

2019-03-28T13:15:32+01:00

Режисер: Борис Дамовски Продуцент: Борис Дамовски Сценарио: Александар Русјаков, Борис Дамовски Главни Улоги: Александар Донев, Арна Шијак, Иван Ангелов Кратка содржина: Долгометражен 2D анимиран филм за македонската понова историја и нејзините идни реперкусии. Не [...]

Оазата2019-03-28T13:15:32+01:00

Внатре

2019-01-30T09:13:14+01:00

Оригинален формат:  2K (16:9) Година на објавување:  2009 Времетраење:  8 мин. Режисер:  Иван Ивановски Продуцент:  Виолета Качакова Монтажа:  Доријан Миловановиќ Сценарио:  Иван Ивановски Директор на Фотографија: Иван Ивановски Музика: Владимир Каевски и Иван Ивановски [...]

Внатре2019-01-30T09:13:14+01:00

Човекот што не сакаше да умре

2019-03-28T13:18:51+01:00

Оригинален формат:  2K Година на објавување:  2015 Времетраење:  11 мин. 19 сек. Режисер: Гоце Цветановски Продуцент: Кристијан Даниловски Монтажа:  Гоце Цветановски, Драган сретеноски, Филип Матевски Сценарио:  Гоце Цветановски Музика:  Бил Гоулд Главни Улоги:  Висар [...]

Човекот што не сакаше да умре2019-03-28T13:18:51+01:00

Играта заврши

2019-03-28T13:19:17+01:00

Оригинален формат:DVDГодина на објавување:2012Времетраење: 8 мин. 43 сек.Режисер: Зоран МишевскиПродуцент: Пеце АнгелковскиИзвршен Продуцент: Никола ТанчевскиМонтажа: Златко ЈосифоскиСценарио: Никола ТанчевскиДиректор на Фотографија: Зоран МишевскиМузика: Марјан НечакГлавни Улоги: Здравко Стојмиров, Никола Пројчевски, Давор Нечак, Ѓоко Росиќ, Кристина [...]

Играта заврши2019-03-28T13:19:17+01:00

Народен фронт 12 (работен наслов: Ego death)

2019-03-28T13:27:44+01:00

 Оригинален формат:2К 16:9Година на објавување:2012Времетраење: 10 мин. 01 сек.Режисер: Иван ИвановскиПродуцент: Виолета КачаковаМонтажа: Иван ИвановскиСценарио: Иван ИвановскиДиректор на Фотографија: Иван ИвановскиМузика: Филип Митров, Иван ИвановскиКратка содржина:Поделен во три дела, филмот паралелно ги набљудува човечката психа, [...]

Народен фронт 12 (работен наслов: Ego death)2019-03-28T13:27:44+01:00

Момчето кое никогаш не слушаше

2019-03-28T13:28:06+01:00

 Режисер:  Зорица ЗафировскаКратка содржина:  Момчето кое никогаш не слушаше е анимиран филм кој зборува за човечкото отуѓување и губење на нормалната комуникација помеѓу луѓето. Оваа приказна е раскажана преку главниот лик Дино 16 годишно момче. [...]

Момчето кое никогаш не слушаше2019-03-28T13:28:06+01:00

Алерик

2019-03-28T13:33:04+01:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2013 Времетраење:  15 мин. Режисер:  Вук Митевски Продуцент:  Лабина Митевска, Катрин Борингер Монтажа:  Ник Гастер Сценарио: Теона Стругар Митевска Директор на Фотографија:  Вирџинија С.Мартин, Антоан Белем Кратка [...]

Алерик2019-03-28T13:33:04+01:00

Кружно патување на сенката

2019-03-28T13:42:46+01:00

 Оригинален формат:2.35:1Година на објавување:2013Времетраење:7 мин.Режисер:Жарко ИвановПродуцент:Жарко ИвановМонтажа:  Гоце ЦветановскиСценарио:  Александар ПрокопиевМузика:  Оливер ЈосифовскиКратка содржина:Круме, маж во шеесетите и детенце чекорат по Камен Мост кон улица Македонија. Во раката носи млада фиданка, која разлистува полека. Наспроти [...]

Кружно патување на сенката2019-03-28T13:42:46+01:00

Кружно патување на Марето

2019-11-04T16:42:26+01:00

DCP Година на објавување: 2015 Времетраење: 9' 45'' Режисер: Жарко Иванов Продуцент:  Жарко Иванов Монтажа: Гоце Цветановски Сценарио:  Жарко Иванов, Александар Прокопиев Директор на Фотографија: Крсте Господиновски Музика:  Оливер Јосифовски Кратка содржина: Во селце [...]

Кружно патување на Марето2019-11-04T16:42:26+01:00