Анимирани

Анимирани

Момчето со скината чорапа во десната рака

2019-01-28T12:29:24+00:00

Режисер:  Теона Стругар Митевска, Вук Митевски Продуцент:  Лабина Митевска Сценарио:  Теона Стругар Митевска Кратка содржина: „Момчето со скината чорапа во десната рака“ е поетска приказна за желбата за живот. Раскажува за група лица кои [...]

Момчето со скината чорапа во десната рака2019-01-28T12:29:24+00:00

Образец 16

2019-03-28T16:07:35+00:00

Оригинален формат:  2K 16:9 Времетраење:  7` Режисер: Иван Ивановски Продуцент: Елена Станишева Монтажа: Доријан Миловановиќ Сценарио: Иван Ивановски Директор на Фотографија: Иван Ивановски Кратка содржина: Анимираниот филм XO има намера да ги прикаже апсурдите [...]

Образец 162019-03-28T16:07:35+00:00

Девојка што паѓа

2019-04-07T02:12:19+00:00

Година на објавување:  2015 Времетраење:  10' Режисер: Владимир Лукаш Продуцент: Жарко Иванов Монтажа: Владимир Лукаш, Жарко Иванов, Крсте Господиновски Сценарио: Иван Шопов Директор на Фотографија: Жарко Иванов Музика: Владимир Лукаш Кратка содржина: Девојка стои [...]

Девојка што паѓа2019-04-07T02:12:19+00:00

Готлиб

2019-03-28T16:09:28+00:00

Оригинален формат: 2.35:1 Режисер:  Крсте Господиновски Продуцент:  Крсте Господиновски Извршен Продуцент:  Димитар Николов Сценарио:  Крсте Господиновски, Викторија Динева, Кристина Христова-Николова Директор на Фотографија: Горан Наумовски Музика:  Горан Петровски Кратка содржина: Готлиб е благородно и [...]

Готлиб2019-03-28T16:09:28+00:00

АКТ

2019-03-28T13:43:30+00:00

 Режисер: Александар СтанкоскиПродуцент: Елена СтанишеваИзвршен Продуцент: Митко ПановМонтажа: Стеван ШашковСценарио: Александар СтанкоскиМузика: Александар ПејовскиКратка содржина:"АКТ" ги претставува историските стилови во ликовната уметност преку третманот на голото човечко тело. Во овој анимиран филм се воспоставува симулација [...]

АКТ2019-03-28T13:43:30+00:00

Кавал

2019-01-17T11:31:08+00:00

  Режисер: Саша Станишиќ Продуцент:  Вангел Мичевски Сценарио:  Јасна Николовска-Овчаровска Кратка содржина: Во едно планинско селце, едно внуче секое лето доаѓа кај баба и дедо, кадешто неговото детство се исполнува со мирисот на летото [...]

Кавал2019-01-17T11:31:08+00:00

Тивката Мира

2019-03-28T13:43:45+00:00

 Режисер:  Ѓорче СтаврескиПродуцент:  Емилија ЧочковаСценарио:  Ѓорче СтаврескиКратка содржина:Рибарот Павле ја гледа тивката Мира која седи на ограда на мост и изгледа како да сака да се самоубие рипајќи во матната река. Осамениот рибар е решен [...]

Тивката Мира2019-03-28T13:43:45+00:00

Кружно патување на монахот

2019-04-05T16:21:08+00:00

Режисер: Жарко Иванов Продуцент: Жарко Иванов Монтажа: Крсте Господиновски Сценарио:  Жарко Иванов, Александар Прокопиев Директор на Фотографија:  Жарко Иванов Музика:  Оливер Јосифовски Фестивали на кои е прикажан филмот: Меѓународен фестивал на анимиран филм, Хирошима, Јапонија, [...]

Кружно патување на монахот2019-04-05T16:21:08+00:00

Илузија

2019-03-28T13:44:57+00:00

 Оригинален формат: HD (4K)Времетраење: 7'Режисер:  Јелена БеширПродуцент:  Милан Милосављевиќ, Елена СтанишеваСценарио:  Јелена БеширДиректор на Фотографија:  Небојша ПетровиќКратка содржина:Во тмурниот сив град, во близина на мистичен градски ѕид, се појавува антикварница. Сенка од човек се приближува [...]

Илузија2019-03-28T13:44:57+00:00