Краткометражни играни

Кратки

На изгрејсонце

2019-01-30T08:57:19+00:00

Оригинален формат: 35 mm Година на објавување: 2009 Времетраење: 19 мин. Режисер: Ѓорче Ставрески Продуцент: Ѓорче Ставрески Извршен Продуцент: Русе Арсов Монтажа: Софија Самоиловска Сценарио: Ѓорче Ставрески Директор на Фотографија: Димо Попов Музика: Огнен [...]

На изгрејсонце2019-01-30T08:57:19+00:00

Поинаку

2019-01-30T08:57:55+00:00

Оригинален формат: DVCPRO 720p Година на објавување: 2009 Времетраење: 12 мин. Режисер: Александар Русјаков Продуцент: Маријан Огненовски, Павле Игновски Монтажа: Филип Грчевски Сценарио: Александар Русјаков Директор на Фотографија: Бранд Феро Главни Улоги: Верица Недевска- [...]

Поинаку2019-01-30T08:57:55+00:00

Зад темнината

2019-01-24T17:35:55+00:00

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2007 Времетраење: 30 мин Режисер: Арбен Тачи Продуцент: Сабедин Селмани Извршен Продуцент: Мирсад Исеини Монтажа: Фадил Весели Сценарио: Арбен Тачи Директор на Фотографија: Владимир Самоиловски Музика: Фатос Љумни, [...]

Зад темнината2019-01-24T17:35:55+00:00

Метаморфози

2019-01-24T17:44:36+00:00

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2007 Времетраење: 22 мин Режисер: Александар Поповски Продуцент: Роберт Насков Извршен Продуцент: Сашо Пешев Монтажа: Дејан Бошковиќ Сценарио: Александар Поповски Директор на Фотографија: Марјан Огненовски Главни Улоги: Сергеј Трифуновиќ, Тони Михајловски, Никола Ристановски, Тадеј Тош, Ирена Ристиќ Кратка [...]

Метаморфози2019-01-24T17:44:36+00:00

Образ

2019-01-24T18:58:56+00:00

Оригинален формат: 4:3 B/W, RED 4k Година на објавување: 2011 Времетраење: 14 мин. Режисер: Стефан Сидовски Продуцент: Александар Зиков Монтажа: Александар Зиков Сценарио: Велко Неделковски Директор на Фотографија: Илија Зоговски Главни Улоги: Александар Микик, [...]

Образ2019-01-24T18:58:56+00:00

Вишновата градина

2019-01-30T08:58:38+00:00

Оригинален формат: BETA Digital - 16:9 Година на објавување: 2010 Времетраење: 19 мин 39 сек Режисер: Гоце Димовски Продуцент: Гоце Димовски Монтажа: Стефан Бојаџиев Сценарио: Гоце Димовски Директор на Фотографија: Лудмил Христов Музика: Горан [...]

Вишновата градина2019-01-30T08:58:38+00:00

Љубовта на билбордите

2019-01-30T08:59:06+00:00

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2010 Времетраење: 16 мин Режисер: Игор Соколовски Продуцент: Панче Мижимаков Сценарио: Игор Соколовски Директор на Фотографија: Александар Карпузовски Главни Улоги: Димитар Зози, Ивана Мирков Кратка содржина: Фантастична љубов [...]

Љубовта на билбордите2019-01-30T08:59:06+00:00

Синот

2019-01-30T08:59:27+00:00

Година на објавување: 2011 Времетраење: 15 мин Режисер: Марко Ѓоковиќ Продуцент: Васил Ѓуровски, Дејан Крајчевски Монтажа: Димитар Лазаревски Сценарио: Марко Ѓоковиќ (инспириран од расказот на Чарлс Буковски) Директор на Фотографија: Ѓорѓи Клинчаров Музика: Огнен [...]

Синот2019-01-30T08:59:27+00:00

Маратонист

2019-01-30T08:59:53+00:00

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2009 Времетраење: 29 мин. Режисер: Роберт Бацај Продуцент: Авни Далипи Монтажа: Фатон Насани Сценарио: Авни Халими Директор на Фотографија: Осман Демири Музика: Авни Красниќи Главни Улоги: Авни Далипи, [...]

Маратонист2019-01-30T08:59:53+00:00

Г-ѓа Рубин (работен наслов Г-ѓа Ерме)

2019-01-25T09:17:42+00:00

Оригинален формат: Digital (Red) Година на објавување: 2011 Времетраење: 19 мин. Режисер: Костадин Анастасов Продуцент: Гоце Кралевски Монтажа: Гоце Кралевски Сценарио: Костадин Анастасов Директор на Фотографија: Фејми Даут Главни Улоги: Драгана Костадиновска, Петре Арсовски, [...]

Г-ѓа Рубин (работен наслов Г-ѓа Ерме)2019-01-25T09:17:42+00:00