Ако утре го снема сонцето (Работен наслов: Омниблуз)

Режисер:  Aлександар Русјаков

Продуцент:  Дејан Илиев

Сценарио:  Aлександар Русјаков

Директор на Фотографија:  Душан Кардалевски

Кратка содржина:
Приказната на филмот „Ако утре го снема сонцето“, ја обработува темата трговија со луѓе. Приказната се одвива паралелно во две времиња, преку реалноста ги откриваме настаните од минатото. Tри девојки, Нора, Марија и Јасмина плетат мрежа околу корумпираниот полицаец Иван, со помош на мистериозниот пријател Петар. Како што се плете мрежата околу Иван, така ние ги откриваме трагичните судбини на девојките, некогаш жртви на трговија со луѓе каде што се запознале со полицаец уфрлен во криминалната банда.


Официјална Веб страница:
www.dmf.mk

Продуцентски куќи:
ДМФ
Жданец 48б
1000 Скопје, Македонија
contact@dmf.mk
www.dmf.mk

2019-01-25T10:56:13+00:00