Аферата Мис Стон

Режисер:  Дарко Митревски

Продуцент:  Роберт Насков, Дарко Митревски, Санмин Парк, Итан Парк

Сценарио:  Дарко Митревски

Кратка содржина:
На 3ти септември 1901 година, американската мисионерка Мис Стон доаѓа во Македонија со цел да ја шири својата вера меѓу православните христијани… Ден по нејзиното доаѓање, таа е грабната од страна на група револуционери кои бараат огромна сума пари за нејзиното ослободување, со кои би ја помогнале македонската борба за слобода. Тоа претставуав прв случај на киднапирање американски државјанин од основањето на Соединетите Американски Држави.


Продуцентски куќи:
Кино Око
Нобелова 12а/б
1000 Скопје,
Македонија
robert@kinooko.com.mk
contact@kinooko.com.mk
www.kinooko.com.mk

Max-Media
1620 Broadway, Santa Monica,
CA 90404 USA
info@maxmedia.org
www.maxmedia.org

2019-01-25T10:41:50+00:00