Батко Ѓорѓија патува за Баграм

 

Режисер:  Фросина Наумовска

Продуцент:  Александар Крстевски

Извршен Продуцент:  Елена Станишева

Сценарио:  Фросина Наумовска

Кратка содржина:
Бидејќи секој втор Кумановец оди на печалба во Авганистан за да се збогати, се решава да оди и Батко Сашо. Пробувајќи да ја фати Кумановската врска, се среќава со различни лица од кои некои се за, а некои против овој феномен на печалба. Сведоци сме на културен конфликт поттикнат од луѓето кои работат во Авганистан.


Продуцентски куќи:

Лајт Продукција

ул. Стокхолмска бр.10/2-3

1000 Скопје, Македонија

akrstevski@yahoo.com

 
 
2019-01-23T11:16:14+00:00