Вишновата градина


Оригинален формат: BETA Digital – 16:9

Година на објавување: 2010

Времетраење: 19 мин 39 сек

Режисер: Гоце Димовски

Продуцент: Гоце Димовски

Монтажа: Стефан Бојаџиев

Сценарио: Гоце Димовски

Директор на Фотографија: Лудмил Христов

Музика: Горан Трајковски

Главни Улоги: Габриела Петрушевска, Мето Јовановски


Кратка содржина:

Вишновата градина е краток филм кој зборува за контроверзната идеологија на социјализмот. Љуба Андреева е главниот лик преку кој е илустриран конфликтот меѓу ригидноста, репресија, суровоста и универзалните човекови вредности. Сценариото на филмот е направено со мотиви од А. П. Чехов.


Продуцентски куќи:

Молика Филм 

Видое Смилевски Бато 10-2/3

1000 Скопје, Р.Македонија

molikafilm@yahoo.com
2019-01-30T08:58:38+00:00