ВРБА

Режија:  Милчо Манчевски

Продуцент:  Милчо Манчевски, Јане Ќортошев

Сценарио:  Милчо Манчевски

Директор на фотографија:  Тамас Добос

Музика:  Атила Паскај

Главни улоги:  Наталија Теодосиева, Сара Климоска, Никола Ристески, Ненад Нацев, Камка Тоциновски

Кратка содржина: Три испреплетени приказни за љубов и доверба – едната средновековна, другите современи – се огледуваат и се во контраст една со друга. Иако ги раздвојуваат векови, ликовите во „Врба” имаат слични грижи, радости и соништа.


Продукциски куќи:

БАНАНА ФИЛМ

Адреса: ул.Бриселска, бр.17

1000 Скопје, Република Македонија

Е-маил: [email protected]; [email protected]

Web: www.manchevski.com

Ко-продукциски компании:

PIONEER PICTURES (Унгарија)

Адреса: Molnar Utca 53, 1056 Будимпешта, Унгарија

Е-маил: [email protected]

Web: https://pioneer.hu/

—————————————————————

 SAGA FILM

Адреса: Rue de la Natation 22, 1050 Иксел, Белгија

Е-маил: [email protected]

Web: http://sagafilm.be/en/

—————————————————————

TIRANA FILM INSTITUTE

Адреса: Njesia Bashkiake Nr.5, Pall. 1 Maj, Shk.18/54, 1022 Тирана, Албанија | P.O. Box 8361

Е-маил: [email protected]

Web: http://www.tiranafilmfest.com/

2019-01-28T09:44:20+00:00