Кружно патување на монахот

Режисер: Жарко Иванов

Продуцент: Жарко Иванов

Монтажа: Крсте Господиновски

Сценарио:  Жарко Иванов, Александар Прокопиев

Директор на Фотографија:  Жарко Иванов

Музика:  Оливер Јосифовски


Фестивали на кои е прикажан филмот:

 • Меѓународен фестивал на анимиран филм, Хирошима, Јапонија, 2018 (Animation of the world)
 • Меѓународен фестивал на анимиран филм Insomnia, Русија, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Animakom, Шпанија, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Cartoon Club, Италија, 2018 (Panorama)
 • Beach Film Festival, Македонија, 2018 – Најдобар анимиран филм
 • Divan Film Festival, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Филмски фестивал Whakapapa, Италија, 2018 (Официјална селекција)
 • Balkan Film Food Festival, Албанија, 2018 – Најдобар анимиран филм
 • Anibar, Косово, 2018  – Специјално признание од жирито
 • FeKK, Словенија, 2018 (Официјална селекција)
 • Timishorts, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Anim’est, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Меѓународен фестивал на анимиран филм Бања Лука, Босна, 2018 (Panorama)
 • Fer Film Festival, Косово, 2018 –Најдобар анимиран филм
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, 2018 (Panorama)
 • Меѓународен филмски фестивал Мармарис, Турција, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Киненова, Македонија, 2018 – Best Macedonian Film
 • Lublin Film Festival, Полска, 2018 (Официјална селекција)
 • Cinanima, Португалија, 2018 (Официјална селекција)
 • Tuzla Film Festival, Босна, 2018 (Официјална селекција)

Продуцентски куќи:

Флип Бук

Ул. Багдадска 26/1-3 1000 Скопје,

Македонија ubanob@gmail.com

2019-04-05T16:21:08+00:00