Кукавици


Режисер: Небојша Јовановиќ

Продуцент: Сашо Павловски

Сценарио: Небојша Јовановиќ


Кратка содржина:

Горјан е затекнат, како и цела држава со граѓанска војна. Но, тој расте со татко, кој е oфицер во војска и војник во душа. Горјан иако има други визии за животот и предизвици, приморан е да биде војник и да учествува во конфликтот помеѓу Македонскиот и Албанскиот етникум во Македонија. Се чини дека тој ќе го исполни барањето на татко му, да не го посрамоти пред колегите и пријателите и оди решително кон военото поле. Но, Горјан треба да пука, но да пука за да убие. Тука се губи целта пред него. Тој е пред тешка одлука и решава. Но пред нишанот е неговиот другар од детството, Флорим. Тој е на спротивната, непријателска страна. Најтешката одлука е пред Горјан. Да реши дали ќе помогне на својата страна и ќе го убие другар му Флорим, или ќе остане верен на идеалите од детството.


Продуцентски куќи:

Мануфактура
Видео Смилевски Бато 28-1/14
1000 СКопје, Македонија
makufaktura@t-home.mk
info@manufaktura.com.mk

2019-01-25T15:17:47+00:00