Отворен е конкурсот за производство на долгометражен и краткометражен, игран, документарен и анимиран филм за 2019

Врз основа на член 25 став 1 од законот за филмската дејност („сл. весник на рм“’ бр.82/13, 18/14, 44/14, 129/15, 152/15, 39/16 и 11/18), Агенцијата за филм на Република Македонија објавува Конкурс за финансирање на проекти за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран филм за 2019 година.

Конкурсот се распишува за производство на:

  • долгометражен (игран, документарен и анимиран) филм  и
  • краткометражен (игран, документарен и анимиран) филм

Целиот конкурс можете да го отворите ОВДЕ  

2019-01-31T11:07:41+00:00