Херојот на урнатините

Оригинален формат:  HD

Година на објавување:  2011

Времетраење:  38 мин.

Режисер:  Вегим Камбери

Продуцент:  Вегим Камбери

Монтажа:  Газменд Адили

Сценарио:  Мерита Чочоли

Директор на Фотографија:  Антон Гришај, Мухамет Хазири

Музика:  Наџие Бериша

Главни Улоги:  Меди Османи, Викторија Болано

Кратка содржина:
Неодамна се случи тешка трагедија во областа на Полио во Италија. Катастрофалниот земјотрес не само што ја протресе земјата, туку го претвори во урнатини целиот регион, а уште потрегичен ќе биде кога ќе се избројат жртвите кои останаа под тие урнатини. Но и во вакви трагични ситуации се раѓаат Херои. Меди Османи е еден од нив. Тој ден ќе биде забележан во неговиот живот, затоа што токмму не тој ден ќе изгуби дел од своето срце, дел од својата душа! Откако ќе ја извади својата почината ќерка од урнатините, ќе ја остави настрана и со сила на булдужер, почнува да крева бетонски столбови, за да ги спаси своите соседи…! Со своите крвави раце и ранетото тело, успеа да спаси 11 луѓе! Истиот ден Италијанскиот печат Меди Османли ќе го прогласи за Херој на урнатините! Меѓу другото Османи даде изјава: „Во тој момент болката за изгубената ќерка се претвори во волшебна моќ! Влегов под урнатините да спасам што повеќе луѓе, да го спасам меѓудругите и 9- годишниот другар на мојата ќерка, Силвио, кој за жал, ја доживеал истата судбина како ќерка ми! Во тие тешки и тажни мигови, мојата болка ја споделив со сите тие што успеав да ги спасам…!


Продуцентски куќи:

Арс Медиа Клуб

Охридска 43

1200 Тетово, Р.Македонија

amc-vegim@hotmail.com

2019-01-22T15:39:26+00:00